ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Wednesday, September 18, 2019

1st September 2019 - Ariq's and Mama's Birthday Celebration


Assalamualaikum :)

1st september punya cerita..mujurlaa falls on sunday, ada additional public holiday pulak tu so marilaa kita buat small birthday party for ariq..dia dah berzikir kat telinga nak tiup kek besday..siap elaborate nak kek macamana..kena ada 5 superheroes..so i google and found this cute image of avengers birthday cake and another cake that have avengers figure on top..after discussed with the baker, cikgu ordered the avengers figure online as backup..just in case ariq still insist, we can just stick em on the cake..


this is the example that i suggested


and this is the cake that i got...hampir sama kan? kemas sangat buatannya..i ordered from @_alynsweethomecake


i bought felt avengers mask online and decorate the house simple2 jer..as long ada balloons, banner bebudak nih ok jer..mujur ada Mr. Diy, Kaison and ECO..made my life easier...hehehe...

for the food, since the party i buat from noon, i ordered nasi tomato from cikgu's cousin @shakiza84, cinnamon roll and fruit tart from @indeedbakery, kek gula hangus from nazirah and i made baked macaroni..gambar makanan takde...when you are the host, gambar pun mana yang sempat jelaa...most gambar ariq is from my neighbor's camera..


i asked ariq...nak buat party nih nak ajak siapa? dia kata kawan2..ariq mana ada kawan lagi, belum sekolah lagi..hehehe..i invite some friends yg tinggal berdekatan, my opposite neighbor and mama ariq..ni 1st time dapat berbual lama dgn neighbor depan rmh...baru tau nama dia..punya borak sampai lupa bergambar bersama..selalu senyum2 hi bye jer..anak dia sebaya mikhail..rajin layan ariq..


ramai tunggu nak tiup lilin...macam biasalaa kena nyala banyak kali bg peluang kat semua tiup lilin..



mikhail was unwell..so dia banyak tido kat bilik jer..makan pun x selera..tgk tu muka pun muram jer..kesian dia..demam 5 hari, muntah2 sampai kurus kering..pegi check darah, doktor kata bukan denggi atau influenza..syukur Alhamdulillah..takes a week jugak baru selera dia ok balik..now start bg susu semula nak naikkan badan dia..




mama datang bawak kek bola...katanya ariq request...isyh budak nih...pandai request2 tau...dengan babah dia, dia mintak costume bomba...xmasuklaa dengan tema avengers tuh..sukatilaa nak...asalkan ariq happy...



wearing his fireman costume with onyang 


Ariq -  Baik budi, mulia asalnya, bijaksana
Hafiy - Yang memuliakan

Happy 4th birthday Ariq Hafiy..mommy doakan yang baik2 untuk ariq..semoga ariq menjadi anak yang soleh penyejuk hati sebagaimana nama ariq..Ariq anak yg cerdik, yang kuat merajuk dan suka menjerit tapi pandai ambil hati..petah bercakap..umur 4 tahun mulut macam 40 tahun..hehe..tukang repeat mommy bebel..so that mommy tak payah cakap kat abang kakak banyak2 kali..cepat pickup apa orang cakap..tajam akal berfikir dan kuat daya ingatan..mommy doa yang baik2 untuk anak2 mommy..we love you so much

***********************************************************

the same birthdate shared with my mom..memang sengaja..salah 1 usaha amik hatilaa kan...hehehe..so another birthday celebration with the family at Jibby & co..thanks fatin belanja makan..tahun nih mama nak tukar wallpaper rumah so all chip in cash je for her birthday present..bagus macam nih, daripada berteka teki xtau nak beli apa..terus terang lebih baik..hehehe


their special day..



aunty norsiah n norsiah juniors


ada news pasal fatin...hehehe...kita doakan yang baik2 mudahan dipermudahkan...amiin





boy acah2 banyak girfriend...tgklaa muka dia tuh...eeiii...rasa nak sepuk jer :P




some of the food that we ordered...


fina's beef lasagna


carbonara..sedap..the kids like it..


T-bone steak


ini ribs ke apatah..


mine - mexican seafood grill..sayur dalam pot tuh sedap...


all in all food was ok, ambience was great..utk special occasion oklaa.. nak makan sini regularly taklaa kot..cikgu n mikhail xjoin..mikhail sendiri xlarat..nak rehat jer so cikgu stay kat rumah dengan dia..


posing acah2 candid


anak dara kita nampak dah besar sangat ni


luth dah xtakut orang..yeay..bolehlaa maklong gomol2 selalu


spiderman dengan spidergranny...till next celebration :)

Wednesday, September 11, 2019

another birthday celebration for May ~ August employees


Assalamualaikum :)

another birthday celebration at the office...kali nih ramai, ada 11 orang celebrate birthday dari May until August...i ordered homemade red velvet with cream cheese and nutella...ada berries lagi...ordered pizzas, bought some pastries at Sun Moulin and thats it...jadilaa...itupun terbeliak mata boss nak sign claim...eleh, baru 300...itupun pakai duit sendiri tau...sebbaiklaa kita kaya (amiinkan cepattt!!!)


haaa...nampak sedap kan? rasa pun sedap








sory gambar tak banyak...mostly rekod video...apapun diorang kata semua sedap...Alhamdulillah, 1 more task is done...kalau ada rezeki another birthday celebration buat lagi besar...hehehe

Happy Birthday People!!!


Tuesday, September 10, 2019

hari kemerdekaan ke-62


Assalamualaikum :)

nama ariana terpilih mewakili kelas dia dalam pertandingan pakaian tradisional sempena Hari Kemerdekaan ke-62..antara syarat dia ialah tak boleh pakai baju daripada bendera..kan banyak sekarang readymade baju2 dari bendera..nak beli rasa rugi pulak sebab lepas habis nanti nak buat apa kan? lepas bincang dengan guru kelas dan mak kepada partner dia kami decide buat baju tradisional melayu..plan utk pakaikan baju puteri perak sebab boleh guna baju melayu..lps carik2 idea di kalangan kawan2, inilah hasilnya..ariana suka sangat..dia kata uisyhhh...boleh menang nih mommy...hahaha..i asked her to just enjoy walaupun x menang..sure mak2 lain ramai lagi yang berkobar2 nak siapkan anak..some of the accessories i made from scratch, some i asked cikgu to borrow from his school kelab seni, baju melayu and sampin i borrowed from my colleagues..tqvm..ini adalah uasaha kita bersama...hehehe


nak carik rantai pahar xde yang murah...kat online xsempat deliver pulak, so kita pegi beli bahan2 kat kedai pengantin and DIY rantai as long nampaklaa berseri sikit..letak dekat kiri kanan bahu..


guna pin dan glue gun jer..


this headpiece is the main accessory that makes the outfit pop..kalau xde, tak nampak pulak mcm puteri..(look at that cheeky face, nak menyelit mommy amik gambar :P)


since ariana pakai tudung, susah nak selit2 bunga kat kepala...so we glued the roses to a crocodile hairclip


belajar ikat sampin bunga tanjung nih from youtube..pastu secure dengan pin besar..i even made her gelang kaki from the same material macam kat atas bahu tuh...lekatkan guna velcro jer...xpayah jahit atas baju orang..


guna 2 sampin utk badan dan pinggang..ni kiranya macam rehearsal penuhlaa..cuma xmekap jer..attached a shawl so dapatlaa dia melenggang2..xlaa kejung jer jalan kan...


with her partner harith..handsome dalam baju pengantin...siap tanjak..




ariana kata dia dapat no 3..truth was yg lain pun semua cantik2...but i was happy i got to make you happy and create memories..

Friday, August 30, 2019

AUMM CAKKK!!!


Assalamualaikum :)

Aummm..this is why my husband tak suka i tgk K Drama..eye candy...hehehe..tapi ada persamaan antara diorang nih...cuba tgk n agak2 apa feature yang buat diorang nih penyejuk mata..RAMBUT!! suka lelaki rambut tebal, wavy camtuh..cikgu pun rambut camni kalau dia biarkan panjang tapi dia kata berat n rimas plus dia cikgu kan..kenalaa pendek n kemas..masa nak kahwin dulu aku paksa dia panjangkan sikit rambut...habis je majlis terus dia potong pendek..takpelaa, dapat jugak tengok dalam album gambar kahwin...hehehe.. 


Hyun Bin


Kim Jae Wook


Lee Jong Suk


Lee Dong Wook


Yang Se Jong

and recently...just recently introducing (insert drumrolls) my new crush...head over heels for this one...bukan sebab rambut tapi sebab smiyes (smiling with eyes) dia..adoi...rasa macam budak sekolah pulak...dahlaa sopan ya amatttt...never i my mind aku akan suka kpoppers jambu sejambu2 nya mcm nih...hehehe...alaa, kasilaa can...






Cha Eun Woo !!!!