ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Tuesday, November 5, 2019

Muara Sg Duyung - another birthday celebration


Assalamualaikum :)

just another weekend in cikgu's hometown...too many birthdays in September so kita celebrate sekali harung je kat sini...memang kalau nak makan seafood kami akan reserve kat sini...just 5minutes je dari rumah...orang beratur panjang giler just nak dapat tempat duduk...seeloknya, datang awal sikit, reserve tempat n order siap2...bayar deposit then datanglaa lepas maghrib...ada kek and hadiah tapi tak sempat nak amik semua gambar dgn budak2 berlari, nak suap makan apa semua...hahaha...some pictures for our memories


si kembar lain tahun, firas dan iffat


this is just 1/5 from what we ordered that night



tu diaaa....meja panjang untuk 22 ahli keluarga Ali dan Kalsom


Wednesday, October 30, 2019

Happy Birthday to me :)


Assalamualaikum :)

Alhamdulillah, dah 38 umur tahun nih...my birthday was on 15th October but dapat surprise sehari awal...masa balik keje, pening kepala so after maghrib, terus baring dalam bilik...tiba2 cikgu and the kids masuk bilik bawak kek nyanyi2...alaaa..mommy tgh tak semenggah nih...naklaa amik gambar elok2 buat kenangan...well, ni jelaa gambar yg ada...sbb tak terfikir nak bukak semua lampu, gambar pun malap jelaa...cikgu plak yang amikkan...dia bukan kisah pun gambar cantik ke tak...hahaha

anyway, tq sayang, tq anak3 for the surprise...





kek ikut selera yanalaa...chocolate cake from pistachio


ni hadiah handmade notebook dari mikhail...ada 3 notebook dengan cover yg berlainan...


planet
 

transformers


godzilla vs dragon karen (electric)

aku gelaklaa dalam hati tgk ejaan dia...tp effort dia tuh harus dipuji...kakaknya buat kad untuk mommy sampai skrg xsiap2...last2 senyap jer...huhuhu



next day kita pakai special sikitlaa...kena fefeeling sket, birthday girl kan...hehehe


ada orang belikan kek...
 


ada orang belanja makan..

and as present for myself, kita beli jubah baru n skincare...muka dah teruk nih dek jerebu...habis breakout semua...



still waiting for THAT birthday lunch from my sister...dik, mana kau?

anyway, thank you very much for all the wishes and duaa on social media, at the office and whatsapp group from family and friends...felt loved and appreciated...i pray for the same to you too...you know who you are...love all of you loads!!!

Thursday, October 24, 2019

see you again laini,


Assalamualaikum :)

on 26th September, we had a group lunch to bid farewell to Laini...she's been with us for 5 years, dari bujang sampai anak 1...she's an excellent employee, fast learner, a good teammate and a great teacher... resigning from her account executive post to be with her husband nun di utara...being apart from husband memang berat, i hope for the best for her...meanwhile, we also had a mini babyshower for Adha...our management office executive...we may work at different department but we understand each other n get along well...(yang tak well tu dah lama left the group...legaaa)

p/s : as at to date Adha already gave birth to a beautiful baby girl name Ameena on 4th October...boleh geng ngan aunty laa...Libra girl :) 









laini datang on her last day to our office...


we shall miss you...(tengok betapa sedihnya muka kitorang)


Monday, September 30, 2019

2 wedding back to back..Baby (hariz) and Baby (izzati)


Assalamualaikum :)

Every weekend in September memang sibuk sangat..on 7 September, my cousin Hariz nikah...he's the youngest from 6 siblings..so semua panggil dia baby..i couldnt go to his solemnization but we went to the wedding celebration the next day..his bride is from Kelantan so they do the kenduri style rewang..masak ramai2, makanan punyalaa banyak pilihan sampai xtau nak makan apa..jom layan gambar in no particular order..


nilaa cousin kami yang dipanggil baby tuh...baru 23 tapi adik beradik dia memang semua kahwin awal..now tinggal sorang je kakak dia menunggu calon...


nikah setting buat kat balkoni...



makeup by my sister, @hanaikmal


segak aih hariz pakai songket purple...


panaih lit lit...my neck kena sunburn dari rantai n tudung hitam yg aku pakai tuh...menunggu kat panas nak berarak...takpelaa...sekejap jer, bukan selalu...


budak2 seronok macam2 desserts, icecream, chocolate dan gula2 ada...




mua settle makeup utk 2 hari punya majlis...hantar beg ke kereta, patah balik join berarak menghantar pengantin pulak...hehehe



mana yang sempat panggil nih...ramai lagi tak masuk gambar...kesian pengantin dah bape kali kena panggil potong kek...


pakcik2 dan makcik2 pengantin lelaki




cousins yang masih single...ada bf ke tak, tak taulaa


********************************************************************


a week after that, sedara sebelah cikgu pulak kahwin...nikah on 13th lepas isyak, sanding on 15th...buat kat ipoh...kami tak sempat nak attend majlis nikah so on saturday, 14th gerak dari KL lepas sarapan...nyaman2 jer 3 jam sampai ipoh...my mil cuba attend the nikah, gerak dari melaka lepas solat jumaat, dengan accident dekat highway, macam2 hal lagi akhirnya sampai ipoh dekat pukul 11pm...kesian penat...kat sana, they have booked a homestay for us...rumah design kuarters lama tp selesalaa...cukup bilik untuk semua...bilik semua ada aircond...yang turn off cuma tandas kecik sangat, orang berisi had a hard time to adjust...hahaha...petang sabtu tuh takde apa, so kami JJCM to Salmah Bistro as suggested by @ipohawesomecity but it was overrated...makanan so-so jelaa...murah tapi kat KL boleh dapat yang lagi sedap kot...malam pulak ada BBQ, kambing bakar, ayam n sosej...dah kenyang, balik homestay and tido jelaa...

next day, cikgu keluar cari sarapan, kemas2, siap2 untuk checkout terus sebelum ke dewan majlis...Alhamdulillah, majlis berjalan lancar, food sedap, siap ada stall cakoi dan laksa kat luar...after zohor kami minta diri pulang, singgah sekejap at the local fruit stall beli limau bali...


tema batik mommy pakaikan utk semua...


pengantin perempuan nama izzati tapi dipanggil baby entah kenapa...padahal bukan bongsu...hehehe...sampai bila2 panggilan tu nampaknya...


ni kakak no 2 kepada pengantin...


yana dengan ibu ayah pengantin


nih adik bongsu pengantin from 4 girls


yang berdiri pakai spek tuh kakak sulung...yang duduk wheellchair tuh nekngah, nenek pengantin, adik kepada nenek cikgu...but sebab family my in law nih xramai, so walaupun dah dua pupu, tetap rapat...




nekngah memang sama sangat dengan nenek cikgu...rupa dia, cara cakap, comel ok mcm nenek tweety bird tuh...dpt my mil lepaskan rindu kat arwah nenek...


pengantin lama yang masih manja...hahaha...*jangan muntah ye