ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Wednesday, September 29, 2010

i loike!!!


mesti korang dah tau yang ariana is not on full breastmilk...sometimes because of my laziness, she have to gargle down formula...tapi every week, i'm looking forward for friday coz on weekend or public holiday, she will only breastfeed and NO formula at all...i love it very much the time we spent coz i feel like i'm providing my doter the best she should get...every morning before arrive at babysitter, i will make sure she had her breakfast in the car...it's our favourite place...lagipun, dengan stok yang tak cukup, at least morning dia dah breakfast susu mummy dia...



after each feeding, she will pull away and then looking at me while smiling...if i pretend not looking at her, she will wait and the moment i look at her, she will smile even wider...it's like she's saying...mmmm...its very yummy, mummy...i loike!!! at night, when she breastfeeding (while sleeping) she is more patient to wait for the letdown...and then i can hear her breathe became heavier and it means she is getting more...and when she finish, she pull away, i will place her back to sleep n she will make a sound like hmmm...macam puas sangat...hehehe...



oh, i dun burp her right away after each feed coz bigger baby burp easier plus breastfed baby isn't more likely to get colic due to no air inserting their stomach...kalau cuti panjang lagi best macam cuti raya harituh...6 days straight no formula...no iyak keras...hmmm...can't wait for this friday!!!

Tuesday, September 28, 2010

she's 8



lama tak update ariana's development...now she's in her 8th month...



-weighting about 7.5kg, height 65cm...quit a tall baby...ikut mummy's side...

-dah ada 2 batang gigi bawah...sakit kalau gigit mummynyer n*n*n...ada skali tuh sampai berdarah...ADOI!!! dia leh gelak2 jer tengok kita menyeringai tahan sakit...

-still meniarap...belum boleh ke depan or reverse tapi pusing n golek dah terer sangat...ada hati nak panjat orang macam dah boleh berdiri...

-asyik tersengih jer kalau orang yang dia kenal agah dia tapi kalau ngan orang lain dia masam jer...siap tenung maut tuh...

-sangat suka sebut mamamama n babababa...good girl...

-i can recognize a little apa yg dia nak thru her languange...kalau mamamama...nak mummy untuk nenen...kalau bababa...she's just talking...kalau nananana...nak something...mainan ke or just wanna lye down...kalau ada bunyi ak ak blakang means dia iyak!!!

-malam bangun mesti nangis tahap gaban dulu...then kena pick her up, dodoikan kat bahu then dia akan tido balik or bulatkan mata (sign dah boleh bagi susu masa nih)...

-kalau cukup tido, bangun pagi dia akan senyum2 then terus panggil kita...

-dah mula makan bubur lenyek instead of blend...tapi selalunya mummy dia malas, terus bancuh nestum jer...(2 kali bubur hangit...FAIL!!!)

-hmmm...apa lagi eh...oooo...harituh 2 kali dia iyak keras...sian dia...siap nangis2...mummy kena tolong bagi laluan supaya iyak leh kuar ngan mudah n cepat...lepas tuh dia terus senyum...maybe say "TQ mummy coz making me feel better"...hehehe...

-rambut still tahap bulu jagung lagi...tak tebal...dia ikut rambut mummy kot...(i hope she will follow alan's hair...thick n black)...

-suka muncungkan mulut n sembur2 air liur n masukkan semua benda dalam mulut...kalau kita jelir lidah kat dia dekat2, she will stare n suddenly try to eat your tounge...hahaha

-suka lentuk2 kan kepala macam main cak cak ngan kita...so cute...rasa nak gigit jer...

-less sleeping time masa siang...usually about 2-3 hours jer...kul 11am, 3pm, 7pm then tido malam kul 9.30pm

-still boleh pakai baju 6months old...even some of it makes her pusat exposed...hehe

Monday, September 27, 2010

our weekend outing

sebenarnya takdelaa "OUR" sangat coz aku follow rombongan sekolah alan...pergi sini...

tumpang sekaki...alan free tapi portion aku bayar tau...so, seminggu sebelum nak pegi tuh pulunlaa beli pakaian/alatan yang sesuai...cari seluar, flipflop, pelampung ariana, baju ala2 tourist (or more to tourist guide...:( ) sepatutnya kumpul kat sekolah kul 8 n naik bas tapi coz kami ada anak kecik, di excusekan datang lambat sikit ngan keta sendiri...tunggu ariana bangun, makan, mandi, mak paknya plak siap tup tap kul 10.30 sampai sana...terus park kat depan hotel then jalan kaki ke lagoon...
tak banyak game yang kitorang dapat main...kena gilir2 jaga ariana...takkan dia nak naik segala mak nenek ride tuh plak kan?memula main kat drypark atas, naik cowboy boot yang pusing laju2 tuh...aku naik sorang jer...then ajak alan naik rollorcoaster buffalo apa ntah...alan tak nak...dia kata nak balik nanti lalu balik situ, naiklaa...(sampai sudah tak naik)...
mummy on cowboy ride

percubaan untuk bergambar bertiga dengan cantik = FAIL
then tukar baju renang...auwww...then jalan2 then naik pot yang pusing2 tuh (pusing lagi, tak thrill langsung) then barulaa naik the ship...haa...baru rasa cam orang besar sket...hehehe...besar sangatlaa...diorang kata suara aku yang paling kuat menjerit...mana taknya...the ship tuh terbalik 360 darjah...budak tuh sakat kitorang kata seround lagi eh...isyh3...tapi best...


baby sitters ariana
pastu kitorang straight pegi waterpark terus coz alan dari tadi asyik tanya bila nak mandi nih...haa...yela2 jom kita mandi jom...tapi nak bagi ariana makan dulu...sementara tuh alan tiup pelampung ariana...nak senang, aku bawak heinz food in jar pumpkin & sweetcorn...laju ariana makan...sedap sangatlaa kot...dah setel makan, baru nak salin pampers dia skali hujan!!! laa...baru nak mandi...life guard semua dah terpekik2 ngan wisel suh naik...aku carik tempat berteduh...ngah tunggu hujan benti, kitorang makan dulu...bila hujan benti, ariana pun dah ttido...aku suh alan g sorang jelaa...luckily ada couple kawan alan nih lepak sama...diorang offer nak jaga ariana...apalagi, mak pak ariana pun yabeda bedulaa...terasa cam bercinta dulu2...hehehe..

hujan yang lebat giler

baba ariana patiently menunggu nak mandi...ariana dah lama siap...
tapi kitorang mandi kejap jer...tak sampai sejam pun...3.30pm dah naik, ariana dah bangun nak susu...oopppsss...lintang pukang nak g tukar baju...after tukar baju, menyusu then alan ngan cikgu2 lain gi kutip bebudak plak...ater, taulaa bebudak...susahlaa nak panggil balik...dekat kul 6 baru dapat kumpulkan semua... then kitorang gi check in hotel...hotel bese2 jer...ater, tujuan utama nak mandi manda bersuka ria...hotel setakat ada katil, bilik air, tv kecik pun jadilaa...malam tuh kitorang gi sunway piramid...bebudak sibuk main bowling, archery...aku round2 jer...besoknya after check out kul 12pm baru gi shopping...Alhamdulillah, ni 1st time nih bawak ariana outing gini...nasib baik dia tak meragam...walaupun balik lewat2, ngan orang keliling bising...dia tahan mata tapi asalkan dia tak nangis, mummy n abah dah proud dah...hehehe...lain kali kita gi holiday lagi ye sayang...kali nih mummy bawak ariana gi berendam puas2...



"mummy, jom balik...yana dah penat..."

Thursday, September 23, 2010

haaacuuummmm!!!!


saya selsema dan batuk...dari isnin minggu lepas lagi...dekat 2 minggu dah...hingus sangkut2..rimas...malam batuk kong kong...isyh...ubat dah habis, antibiotik pun dah nak habis...bila nak baik nih...hidung ariana dah kering...berair bila dia nangis lama jer...standardlaa tuh...kita nangis pun kuar air hidung...jangan sebab mummy dia nih, dia jangkit balik pulak...nanti alan kena sedut lagi...eh, tak...dah beli penyedut baru coz penyedut lama tinggalkan kat rumah makcu...harituh masa raya puas alan telan hingus anak dia...coz tak bawak penyedut...Alhamdulillah, bapa mithali...mummy dia lak main tarik tali...hehehe



Friday, September 17, 2010

yang tak best



cerita raya sebenarnya tak habis lagi...raya kali nih aku tak puas hati coz ada benda yang tak dapat buat...dah 3 tahun beraya dengan alan...macam2 situasi...1st raya bergelar isteri...berdua jer...amik gambar siap peluk2...romantik gitu...mekap pun ok, no wardrobe malfunction...dapat beraya ngan semua orang...raya pertama tuh balik rumah melati dekat kul 11.30pm...punyalaa sakan...tahun kedua pun berdua tapi membuyung...baju cam hampeh...ulang2 beraya pakai yang itu jer coz tak tempah baju kurung pregnant...raya sakan kat kl jer...tapi tak best sebab tak dapat ikut mak ngan adik2 g beraya rumah maklong kat penang...dr tak advise jalan jejauh...wedding sedara aku kat taiping pun tak dapat pegi...


raya ketiga...haa yang kali nih pulak saaaangat tak puas hati berbanding yang lain coz kelam kabut siapkan baju sendiri, baju baby, nak siapkan dia dulu, nak bagi makan, nak mandikan...tup tup dia dah siap, kita yang tak siap2 lagi...tengah mekap alan dah panggil2 suh cepat, tudung plak buat hal...sudahnya takde mood nak amik gambar...gambar bertiga pun cam hampeh...sudahnya amik gambar kat tepi pokok bunga (apakah?!) membelakangkan cahaya...muka semua hitam...baju kaler peach yang kengkonon nak nampak sweet jadi buruk...gambar semua blur coz tak nak pakai flash...bila guna flash muka semua putih blakang plak hitam...sempat amik gambar ngan mertua sekeping n ipar sekeping...tuh jer...balik kl pun tak best coz g rumah opah, sapah pun takde...tak amik gambar langsung...g rumah ayahngah oklaa sket...at least ending tak sakit hati sangat...tapi besoknya pulak ariana n alan demam..penat...


tapi yang paling aku bersyukur, walaupun dalam riuh2 raya pertama tuh, ariana tak buat hal, tak meragam...good girl...tahun depan taklehlaa nak buat cenggini lagi...rasanya raya kedua baru balik melaka...takde nak patah2 balik 2-3 kali...baby letih, malam siap ngigau2...den pun lotih samo...

Thursday, September 16, 2010

salasilah

aku nak kenalkan family aku...kalau masa tingkatan 1 dulu ada projek sejarah kena wat family tree kan? haa akunyer tree lain dari orang...kalau orang lain bentuk hirarki (V terbalik) akunyer plak bentuk M...betul, bentuk m...tak caya?

bukan aku nak bukak pekung di dada cuma nak memperkenalkan...bagi aku ok jer...aku dah biasa dah sejak kecik lagi...ada 2 mak, 2 bapak, 3 atok, 5 nenek...masa awal2 dululaa...sebelum nenek aku meninggal dunia...sekarang aku ada 2 mak, 1 bapak, 3 atok, 4 nenek yang masih hidup...keluarga aku besar...adik beradik abah ada yang hidup ada 7, mak ada 8...tu belum sepupu sepapat, tok nek sedara lagi...

kalau tak paham betul2 leh pening tau...even alan sendiri even dah almost 3 tahun kawin, lum dapat lagi ingat semua pakcik makcik aku...hehehe...aku tak expect korang paham pun cuma nih untuk kenangan di masa depan...mana tau ariana dah besar nanti tak kenal family aku, haa...aku suh jelaa dia baca blog nih...

ok, melalut dah...mak bapak aku dah divorce since aku ngan zana kecik lagi...diorang remarried n mak aku dapat 3 anak fatin, boy n fina...abah dapat 2 anak emilda n emir...so, adik beradik aku pun bertambah dari 2 jadi 7...haaa...hikmah tuh...since then aku ngan zana duk ngan arwah onyang n tokcik...dari aku tadika sampailaa habis form 5...every ehem weekend mak ngan abah gilir2 amik kitorang...masa tuh laa nak bergaul mesra ngan adik2 baru...

bila dah habis sekolah, aku masuk matrik n zana still dok ngan onyang...kira zana dok 2 tahun lebih dari aku...masa aku tadika, dia baru 4 tahun...tetiba rindu kat arwah onyang...nanti aku wat entry special citer pasal dia k...zana lak duk ngan mak sampai dia dapat offer uitm melaka...masa cuti2 semester aku balik rumah mak, kira kitorang lebih banyak habiskan masa kat rumah mak daripada abah coz abah selalu kerja luar kl...pernah 3 tahun kat penang n sekarang kat kuantan lak dari 4-5 tahun lepas...lagipun rumah mak dekat ngan rumah sedara mara yang lain...kalau nak g leh mintak mak hantar or naik public jer...

arwah onyang meninggal masa aku praktikal...masa tuh tokcik still keje lagi so, aku stay ngan tokcik lak...temankan dia...then bila tokcik pindah duk serendah, aku duk balik ngan mak...tak lama pas aku dah start keje, aku pindah duk ngan tokyong n tokwan lak (grands sebelah abah) dekat jer lagipun diorang duk berdua jer...takde sapa nak tengokkan kot2 jatuh ker malam2...lagipun rumah tokwan besar n banyak bilik kosong...seronok gak coz aku ada bilik aku sendiri...aku siap cat n beli set bilik tido (set bilik aku skarang)...barang2 aku semua kaler pink...aku leh ajak kengkawan aku tido rumah...well, after that bila aku nak kawin, aku pindah rumah sewa...sampailaa sekarang...

yup...aku suka duk ngan orang2 tua...suka borak2 ngan diorang...dapat lak camtokwan aku tuh...senang jer...makan tak kisah...aku masak semua pun sedap...kalau belikan apa2 mentelah sehelai tuala jer pun dia akan doakan ko depan2 lagi...amiin...best2...banyak kali gak aku tak sempat masak, aku order McD jer...layan jer orang tua tuh...sedap katanya...hehehe...cucunya malas!!!atok ada pencen guru besar, so, pasal duit tak berkira sangat...kengkadang dia yang bagi suh beli apa2 yang sedap...tapi sebab aku takde keta, kadang2 terbatas gak pergerakan nak belikan apa yang dia nak...sian atok, sampai skang aku takde keta lagi...keta alan tuh aku tak reti bawak, manual...hmmm...nanti alin beli keta, kita g jalan2 ye tok...

setiap warga tua yang aku duk bersama ada karekter masing2...mostly kelakar...tapi nak jaga orang tua bukan mudah, kengkadang menguji kesabaran gak...tapi Alhamdulillah, aku tak rasa terbeban cuma kengkadang terkilan coz ada yang mengambil kesempatan...insyaAllah, selagi niat kita ikhlas, kita pekakkan telinga jer apa orang lain nak kata...Allah akan jaga kita semua...

Wednesday, September 15, 2010

demam di hari raya

ariana demam lagi...on hari raya lak tuh...demi anak tercinta, kitorang tak g mana2...duk rumah jaga dia jer...n kali nih kitorang tak bawak dia g klinik or hospital...bukan apa, kitorang dah belajar dari kes demam ariana yang pertama dulu...masa tuh puas tanya dr camna nak treat kat rumah coz masa kat hospital pun dr cuma bagi makan ubat (aku yang bagi pun) n amik temperature dia...kat rumah pun leh buat kan?cuma advantage kat hospital is kalau ada apa2 terjadi, leh terus jumpa dr.


kali nih, aku rasa badan n kepala dia panas...amik temperature dah lebih 37.5 degree...aku bukak baju dia...biar tinggal pampers jer...aku bagi makan pcm...aku buat air asam jawa pekat2...tepek2 kat kepala dia...petua nih dari aku kecik lagi nenek aku dah amalkan...lendir bunga raya pun boleh tapi kat rumah takde lak bunga raya...then aku tepek koolfever kat dahi dia...sambil2 tuh aku lap badan dia ngan kain basah...celup dalam air paip, bukan air ais tau...dr kata takleh turunkan suhu badan drastik...kena turun gradually...then susukan dia sekerap mungkin...memang dia akan merengek bila kita lap badan dia coz dia rasa sejuk...tapi then after dia tido, aku letak kain tuh atas kepala then kejap2 aku titik2 kan air kat kain tuh to keep it wet n cool...aku tidokan dia betul2 bawah kipas ...tapi aku cover dada n blakang dia leaving her arm n leg to cool down...


macam aku kata, aku taklaa pandai sangat tapi ubat pcm memang dah ada kat rumah (aku angkut kemana aku pegi...even kat rumah BS pun ada sebotol) n aku combine semua cara yang aku tau untuk turunkan suhu badan...demam bukan leh buat main especially for babies...leh kena sawan tarik tau...bukan nak takutkan sesapa, cuma nak mengingatkan diri aku sendiri gak...alhamdulillah, malam tuh dia dah sihat dah...


Sunday, September 12, 2010

uiisshhh...bahaya nih


ariana skang kan tido ngan we olls...so, we olls laa yang jadi pagar...tapi kalau dia sensorang atau salah satu pagar nya ni haa takde, kitorang hadang dia ngan bantal besar...preferably bolsterlaa coz itu lagi besar dari bantal kepala kan? tapi tadi kitorang perasan...isyh3...
takleh jadi nih...ariana leh angkat letak sebelah sana lak tuh...dah tak berkepung dah...camano nih? kepung ngan katil dio balik laa...


cuba tengok budak nih angkat bantal...siap main cak2 gelak2 lagi tuh


rayalaa, citer ape lak lagi kan...

ok, tadi u olls dah tengok kitorang nyer perjalanan...la ni nak citer pasal the BIG event laks...sesampai jer kat melaka dah dekat kul 9...terus bagi ariana makan then mandikan dia then tidokan dia...nak senangkan korang baca, aku buat kronologi ikut harilaa ek...takyah baca karangan panjang2...borinks lak nanti...


selasa :

settlekan ariana then tolong adik2 ipar wat london almond n buat kek buah kukus sebijik...kek buah kukus MIL aku terbaeeek...dengan banyak buahnya...dengan moistnyer..so, tahun nih aku request sebijik dari MIL aku...tak cukup dia bagi suku bijik macam tahun2 sudah...hehehe...aku belilaa bahan2 nyer...takkan nak tadah bekas jer kan...korang pun...tak baik sangka buruk tau...

sambil2 tuh tolong alan ngecat bilik...balik dulu dah cat tapi cat tak cukup n dinding berbalam2...kena wat 1 lapis lagi...after kering, aku terus lekat sticker...anak buah alan majuk coz aku forbid diorang tampal sticker tuh...aku cakap "paklang korang pun maklang takbagi usik, ni kan pulak korang..."ooohhh...kat belah alan, aku nih pangkat maklang eh...

rabu :

buat kek buah lagi 3 bijik...2 bijik tolong MIL buat then sebijik lagi aku ngan alan konon nak buat sendiri coz sian tengok ibu dah tergolek kat sofa...dari pagi dia berenyah buat keje, g pasar bagai...bagi can dia rehat...skali ending2 sib baik ibu jengah dapur...rupanya salah sukatan...hehehe...takpe, lum bakar pun lagi...tapi maybe sebab salah sana sini sikit2 kek kitorang menjadi n ehem...jangan bagitau MIL aku tau...alan kata sedap n moist dari ibu punya...

khamis :

huh...ini hari yang sangat sibuk...hari buat ketupat n rendang...aku in charge perah santan jer...adik2 ipar aku lagi ligat hiris/blend bahan rendang, isi beras/pulut dalam sarung ketupat (sampul adalah beli, bukan buat), kopek udang nak buat sambal, kemas rumah all out, pasang lapik2 meja, keluar n cuci cutleries yang nak guna on raya...huh...rajin...sapa nak? single2 lagi nih...

adik aku zana pulak tetiba call tanya dah tukar duit ke belum...adoyai...ni mesti nak mintak nih...sory beb, aku tukar cukup2 jer...dia kata most bank kat kl dah habis duit...even yang recycle pun dah takde...so, aku pun ajak alan g melaka raya carik duit tukar...masuk eon bank, kena gelak ngan cashier tuh...cibais...cakap takde sudahlaa kan...sib baik masuk rhb ada lagi...duit baru lak tuh...rezeki ko laa dik...petang tuh gosok baju2...tahun nih kitorang pakai kaler peach...masa aku pregnant tahun lepas, aku cakap kat alan kalau dapat baby girl kita pakai peach, kalau dapat baby boy, pakai baby blue...so, peach it is...bila aku nak gosok anak tudung yang berawning tuh, aku terkenakan iron kat awning dia yang made of plastic tuh...yup...jahanam!!! terus layu awning tudung aku...huwaa...sib baik aku bawak anak tudung syria tuh...kalau tak, camna nak pakai selendang...


malam tuh anak2 sedara alan pulun main mercun n bunga api...kakak ipar bawak ariana depan rumah tengok...aku pun join main sama...dekat kul 10 baru aku bawak ariana masuk...skali malam tuh dia ngigau jer...bayangkan...(cepat, pandang ke atas kengkonon korang tengah membayangkan) EVERY HOUR dari kul 12.30 sampai kul 7.30 pagi dia terbangun n nangis...ada masa2 memang pasal nak susu tapi most of the time dia nak kita angkat n dukung n dia akan terlentok balik kat bahu...dah nyenyak baru leh letak balik...then after 1 hour repeat balik...fuyoo...bukan main ting tong lagi kepala aku pagi tuh...sampai alan dah nak balik dari solat raya baru aku g siap...

raya day :

aku bangun, alan n family dia semua g kubur...aku tinggal ngan kakak ipar jer...bagi ariana makan then siapkan ariana dulu...then aku lak siap...alan makan...tengah aku siap diorang dah panggil2 nak bersalam raya...alamak, mekap tak siap lagi...kang amik gambar, kurenglaa...hehehe... rushing2 last2 siap gak...after that aku lak makan then angkut barang2 masuk keta nak balik kl...dalam kul 11am ish kitorang gerak...


sampai kl 1.30pm, roger zana dia kata diorang baru balik dari rumah opah...ok, kita g rumah mak dulu...salam2, makan2 then ariana macam dah tak selesa pakai kurung...mandikan dia, tukar dress lak...then off we go to opah house dalam kul 3.30pm...sampai sana, hampa coz SEMUA orang dah balik...tinggal opah ngan pakteh jer...alahai...after salam n makan kitorang g rumah ayahngah belah abah lak coz tokwan ada kat sana...waa...SEMUA ada termasuk abah aku...kecuali family ayahcik coz dia baru seminggu dapat baby...dalam pantang lagi...


seronok beraya sana...makan berround2...amik2 gambar...ariana jadi idola...yelaa...dia paling kecik kat situ...ramai tul dayang2...tokwan takleh gerak...so, the whole time dia atas katil jer...kalau g kat dia, cakap sikit dia nangis...nangis sedih maybe coz tokyong dah takde...n nangis gembira coz hajat dia nak kumpul anak cucu tercapai...masa aku salam raya ngan dia, dia nangis...dia pesan aku jaga alan baik2...dia kata alan tuh suami yang baik...susah nak dapat lelaki camtuh...cewah...memang pun...hehehe...alaa atok, rileklaa...kan semua ada nih...janganlaa sedih2...aku memang cakap camtuh kalau ngan atok, bukan apa...taknaklaa dia sedih lama2...sian dia...



kul 9pm camtuh aku balik lepas mandikan ariana...masuk jer keta ariana terus pejam...hehehe...penat sangat...langsung tak tido siang tuh...cuma tido jap dalam keta masa kat highway jer...camna nak tido, riuh giler...sib baik dia tak meragam...malam tuh dia ngigau lagi...tapi tak seteruk malam sebelum tuh...adalaa pat lima kali bangun...ting tong lagi kepala aku...

2nd raya :

kul 8 kitorang gerak balik melaka balik...coz abah nak g johor n nak singgah rumah parents alan...so, takkan dia datang anak menantu cucu dia takde lak kan?so, jumpa kat RnR seremban n konvoi sampai rumah...ariana mula meragam...rasa2 kepala dia dedar...alamak...then after mandikan dia pun dia melalak2 lagi...dah tidokan dia, abah n aunty gerak ke johor dalam kul 1...after that patutnya kitorang g rembau, kampung ayah tapi sebab ariana demam, kitorang 3 beranak duk rumah jelaa...

raya ke-3 :

samalaa raya ketiga pun...semua g johor rumah paklong, tapi aku n alan decide tak ikut...coz it takes 6 hours back n forth...dahlaa nak balik kl lagi...kul bape nak sampai?aku keje isnin...penat woo...so, kitorang ingat nak g beraya rumah sedara/kawan yang dekat2...call2 mostly tak angkat...kalau angkat pun diorang betul2 baru sampai...sian lak nak kacau...sudahnya kitorang terus balik kl...susukan ariana then letak dia kat carseat, terus dia tido...sebelum sampai kl, aku decide nak g rumah tokcik kat serendah...perut dah lapar, lalu McD drive thru beli burger 2...makan kat tepi tasik yang kat ulu yam tuh...ariana still tido...sampai sana dalam kul 3...ramai ada sana...family maktam n wancu n zana pun ada sana...golek2 rehatkan diri jer...dalam kul 6.30 kitorang balik rumah...hujan lebat giler...siap petir falsh2 kat depan mata...rasa cam kena kejar petir pun ada...apakah?!! kitorang semonyet kat stesen minyak mrr2...tunggu hujan dah reda baru gerak balik...sampai rumah dalam kul 9.30pm...alan n ariana terus bongkang...aku ntah kenapa tahan mata check email, fb n blog dulu...kul 12.30 baru tido...

so, tulaa kronologinyer...kesimpulannya pendek jer...keje kuat sebelum raya tapi raya tak kemana sangat...pendeklaa sangat kan...konon taknak buat cam karangan...korang dah borink eh?dahlaa...jangan gosok2 lagi mata tuh...dah merah dah...minggu nih ada lagi cuti hari khamis n weekend...nak g rumah family belah mak plak...kan tak sempat jumpa sesapa pun harituh...qada' laa nih (yang sebenor tak sabar nak collect duit raya untuk ariana..hiks)

Saturday, September 11, 2010

ayomat...geset...GO!!!

aku dah amik cuti hari selasa lagi...kan aku dah bagitau kat melaka banyak keje nak buat...lepas sahur kitorang terus gerak balik melaka...babah ariana sorang jer mandi, yelaa...dia kan nak drive...kang ngantuk payah lak kang...ariana tukar pampers jer...sampai melaka nanti baru makan n mandi...mummy pun 2x5 gak, hiks...well, keje2 yang kitorang buat tuh tak dapek nak amik gambar...kata dah sibuk, mana der masa nak snap2 gambar bagai kan? so, nih gambar kitorang on d road nak balik kampung!!!


..:: after subuh : jalan tak jam pun tau ::..


..:: driver yang dah mandi ::..


..:: ariana kena strap kat blakang...kasi dia can sambung tido ::..


..:: muatan overload...dah tak muat boot, jadi peneman ariana kat seat blakang...hehehe ::..


..:: jawoh lagi tuh ::..


..:: muka tak mandi takleh tunjuk...malluuu ::..


..:: matahari pun baru bangun tau ::..


..:: keluar tol ::..

..:: hoorayy...dah sampai ::..