ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, September 27, 2010

our weekend outing

sebenarnya takdelaa "OUR" sangat coz aku follow rombongan sekolah alan...pergi sini...

tumpang sekaki...alan free tapi portion aku bayar tau...so, seminggu sebelum nak pegi tuh pulunlaa beli pakaian/alatan yang sesuai...cari seluar, flipflop, pelampung ariana, baju ala2 tourist (or more to tourist guide...:( ) sepatutnya kumpul kat sekolah kul 8 n naik bas tapi coz kami ada anak kecik, di excusekan datang lambat sikit ngan keta sendiri...tunggu ariana bangun, makan, mandi, mak paknya plak siap tup tap kul 10.30 sampai sana...terus park kat depan hotel then jalan kaki ke lagoon...
tak banyak game yang kitorang dapat main...kena gilir2 jaga ariana...takkan dia nak naik segala mak nenek ride tuh plak kan?memula main kat drypark atas, naik cowboy boot yang pusing laju2 tuh...aku naik sorang jer...then ajak alan naik rollorcoaster buffalo apa ntah...alan tak nak...dia kata nak balik nanti lalu balik situ, naiklaa...(sampai sudah tak naik)...
mummy on cowboy ride

percubaan untuk bergambar bertiga dengan cantik = FAIL
then tukar baju renang...auwww...then jalan2 then naik pot yang pusing2 tuh (pusing lagi, tak thrill langsung) then barulaa naik the ship...haa...baru rasa cam orang besar sket...hehehe...besar sangatlaa...diorang kata suara aku yang paling kuat menjerit...mana taknya...the ship tuh terbalik 360 darjah...budak tuh sakat kitorang kata seround lagi eh...isyh3...tapi best...


baby sitters ariana
pastu kitorang straight pegi waterpark terus coz alan dari tadi asyik tanya bila nak mandi nih...haa...yela2 jom kita mandi jom...tapi nak bagi ariana makan dulu...sementara tuh alan tiup pelampung ariana...nak senang, aku bawak heinz food in jar pumpkin & sweetcorn...laju ariana makan...sedap sangatlaa kot...dah setel makan, baru nak salin pampers dia skali hujan!!! laa...baru nak mandi...life guard semua dah terpekik2 ngan wisel suh naik...aku carik tempat berteduh...ngah tunggu hujan benti, kitorang makan dulu...bila hujan benti, ariana pun dah ttido...aku suh alan g sorang jelaa...luckily ada couple kawan alan nih lepak sama...diorang offer nak jaga ariana...apalagi, mak pak ariana pun yabeda bedulaa...terasa cam bercinta dulu2...hehehe..

hujan yang lebat giler

baba ariana patiently menunggu nak mandi...ariana dah lama siap...
tapi kitorang mandi kejap jer...tak sampai sejam pun...3.30pm dah naik, ariana dah bangun nak susu...oopppsss...lintang pukang nak g tukar baju...after tukar baju, menyusu then alan ngan cikgu2 lain gi kutip bebudak plak...ater, taulaa bebudak...susahlaa nak panggil balik...dekat kul 6 baru dapat kumpulkan semua... then kitorang gi check in hotel...hotel bese2 jer...ater, tujuan utama nak mandi manda bersuka ria...hotel setakat ada katil, bilik air, tv kecik pun jadilaa...malam tuh kitorang gi sunway piramid...bebudak sibuk main bowling, archery...aku round2 jer...besoknya after check out kul 12pm baru gi shopping...Alhamdulillah, ni 1st time nih bawak ariana outing gini...nasib baik dia tak meragam...walaupun balik lewat2, ngan orang keliling bising...dia tahan mata tapi asalkan dia tak nangis, mummy n abah dah proud dah...hehehe...lain kali kita gi holiday lagi ye sayang...kali nih mummy bawak ariana gi berendam puas2...



"mummy, jom balik...yana dah penat..."

No comments: