ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, June 19, 2017

Daddy, Daddy Cool...

Assalamualaikum :)

semalam berbuka rumah my abah. and sekali harung celebrate fathers day untuk semua abah2. my abah, my husband and my brother in law. beli small cake and terjadilaa sesi meniup lilin for 100th times melayan cucu4. kesian my abah ada luka sikit kat tepi kuku pastu melarat sampai bengkak n bernanah. abah memang diabetic. dah pegi cuci luka kat klinik tp macam tak surut pun. tadi dah pegi hospital, kena admit and malam ni or besok pagi masuk OT cuci luka tuh. abah ingatkan aku jaga makan sebab dia tau anak dia yg ni suka sangat makan manis. macamana dia tau? setiap kali abah datang, memang abah puji kopi O aku. cukup pekat, manis n pahitnyer. hahaha. dia dah buat lawak dah kalau2 jari dia kena kerat. isyh. tak lawak ok. harap2 jari abah makin sembuh lepas operation nih. 

dulu, masa kecik jarang dapat jumpa abah. only Allah knows why but i try to think positive despite some negative input by others. tak banyak moment manis yang kami lalui but apa yang ada aku tetap ingat sampai bila2. abah bukan jenis yang garang. tak pernah jentik pun. marah dia lebih pada menegur instead of meninggi suara. 1 pesan abah yang aku ingat bila aku mengadu apa2; akak hanya ada adik, adik pun hanya ada akak. take care each other. now, bila dah besar, aku cuma nak jalankan tanggungjawab sebagai anak. cakap banyak tak guna. baik aku walk the talk without talking dari cakap kosong. aku tak pernah janjikan apa2 pada abah tapi prinsip aku, kalau tak dapat menyenangkan orang tua, jangan menyusahkan. aku harap aku jugak anak yang dibanggakan walaupun aku keje biasa2 jer. 


tak reti nak jiwang. but i hope abah tau we love him just as much as others. i know sometimes dia serba salah tapi we understand and hope abah happy selalu. jangan risaukan akak n adik. we will always look out for each other. bukan harta yang kami nak tapi masa bersama lebih utama.




OSK Annual Dinner 2017


Assalamualaikum :)

baru teringat belum citer pasal our company's Annual Dinner. kali nih buat kat Shang Ri La. makanan as usual; chinese course. yang lain sikit is performance coz ada Helmi Gimik as our MC. Kelakar n entertaining laa dari dulu pakai staf sendiri jer. photobooth pun ada. makanan boleh telan cuma dia serve lambat so agak kelaparan menunggu. not so lucky on the lucky draw. hadiah pun not extensive unlike previous years. but all in all it was a fun night. Jom tgk gambar jelaa... 


tema nyer...but bape kerat je yang ikut...my department semua pakai lace...senang


i wore my full lace mustard kurung. lepas tuh baru perasan last year's Annual Dinner i wore dark green jubah with gold shawl and cape. hmmm...pusing2 warna tu jugak...


light refreshments before entering the ballroom



there's only 8 from our department. muka sama every year.




me with our pretty admin clerk. memang pandai bergaya budak nih. mek kelate comey.


with our acting-SVP. ok, takmo citer. buat spoil mood jer.


doorgift. comel. suka. org lain dapat travel adapter. hehehe


the menu. bolehlaa.


kesayangan