ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Thursday, October 31, 2013

birthday girl shopping sakan


last saturday cikgu ada program sekolah lagi...kali nih dia ada hi-tea farewell for standard 6...mana boleh dia jer bersukaria...kita pun nak jugak...hahaha..kataku sambil ketawa usap perut...berbekalkan birthday voucher from padini (bukan cash voucher, voucher discount 30% jer...padini kedekut...but ada jugakla sebab nak bershopping ;P) aku plan ngan fatin n fina nak gi padini concept store kat ikano...so, siap2 pastuh tunggu fatin amik...angkut 2 stroller coz i know its gonna be a loooong day...ececeh...

sampai sana dah kul 1...perut memasing pun lapar, so mari ke manhattan fish kita...a right choice coz fatin n fina kata diorang tak pernah terfikir nak makan situ...ikan kan...diorang ingat tak sedapla kot...kitorang order seafood platter n spageti salmon creamy carbonara knowing ariana susah makan n dia suka mee...sementara tunggu order jalan2 kat bawah jap...ramailaa orang2 yang pakai ala2 halloween nih hulur gula2 kat bebudak...seronokla diorang...

actually gambar shopping takde coz masa tuh tengah kelabu mata...so nih ada gambar kat fish market n area d curve sikit2 jer...



appetizer...makin rongaklaa gigi kamu yana...


isyh3...tak patut betul amik gambar sesudah makan...ater, nak buat cemana...ini ajer gambar yang ada...sebab sebelum makan kitorang tak amik gambar, kitorang baca doa makan *roll eyes*


suka sangat dia makan spageti tuh...beriya makan...


lepas suap, suap lagi...but of cos mummy dia kena puji berbakul gaklaa...


uisyhh....bagusnya dia makan...yana nih hebatlaa...ok, suap lg ye....hehehe



mikhail senang...menganga selagi x kenyang...sambil suap dia spageti n nasi, kat tgn dia bg pegang fries...kalau dia dah strart luek2, dah kenyangla tuh...minum air pun senang...



bawah meja orang ada anak kecik...pemandangan biasa...




ootd : shirt - mothercare, pant - h&m, shoes - booth ampang park



mummy n her kids

lepas makan terus ke padini...dapat 5 tops, 1 pant, 2 cikgu's shirt and 1 mikhail's jeans = RM400++..okla kan?

harini plak kat avenueK ada opening H&M...tempting sungguh...adoiyai...

Tuesday, October 22, 2013

triple celebration on eidul adha


macam best plak letak gambar besar2 tu kan? nampak cantik dan jelas jer gambar walaupun objeknya takla cantik mana..hehehe...tapi menggangu layout tepila plak...so kali nih kita takyah extralarge, large dah cukup except gambar lebai adam nih 1 jer k... :)

banyak lagi gambar ngan family sebenarnya tapi dah ini jer yang sempat diorang whatsapp, kita proceed jelaa eh
Aidil Adha kali nih kebetulan pulak jatuh pada hari jadi aku...yang ke 32 (tak payah nak sorok sangatla umur tuh...Allah tau) and sebab dah tak brape muda, takdelaa expect apa2 pun melainkan ucapan dari husband tersayang...itu kalau lupa gak nak buat (macam tahun lepas) memang makan minggulaa baru hilang sentap...

memula macam nak plan semua pakai ala2 arab; berjubah berkopiah tapi takde masa nak carik jubah untuk yana and yang nursing friendly untuk aku...cikgu dah memang ada kurta bertahjun beli tak berpakai...aku mintak cikgu carikkan jubah untuk mikhail kalau ada yang murah...bukan nak pakai selalu pun kan...Alhamdulillah, lagi 2 hari nak raya dapatla jubah nih..husband ustazah kat sekolah cikgu jual...murah gilos...rm20 jer!!! suka3...

lepas persidangan 12hb tuh kan terus balik melaka...hari isnin tuh kitorang gerak balik KL...ibu cuba umpan2 kitorang beraya sana tapi tak jalan...hehehe...lain kalilaa ye ibu...ini kali giliran rumah mak plakla...macam tak aci plak Aidilfitri harituh sesampai rumah mak dah malam...macam tak beraya jer...kitorang balik petang dalam kul 4 camtuh, lengang gilers jalan...bebudak plak tido jer sepanjang perjalanan...

Besoknya pepagi cikgu gi solat sunat Aidiladha kat masjid rumah jer...aku plak tolong siapkan bebudak..setel semua gerak gi rumah mak...adik pun baru sampai (rumah dia sekangkang kera jer dari situ) tengok fatin n fina tak kisah nak pakai baju raya pun..yelah, kat KL nih raya haji mostly tak semeriah raya puasa...takde pegi rumah sedara mara pun..jiran aku pun gi bercuti...kat rumah mak ada nasi arab...tak amik pun gambar



seronok Titin ngan Tina layan main



Fina muka cam pengasuh pendera jer o_O



skali *eceh* tengah aku betul2 tudung kat cermin, dengar orang nyanyi lagu besday...huhuhu...malu ai tau...dah tua2 nih pun nak surprise2...hehehe...skali tengok kek...WAAA!!! PAVLOVA IDAMANKU...few weeks before nampakla cousin aku post gambar dia makan pavlova kat Alexis...aku komenlaa teringin nak jugak sebab yang aku makan kat Delicious tak sedappp...rasa macam biskut...i dun like crunchy...n they said texture pavlova sepatutnya chewy2 gitu...mana tau ada yang memerhati rupanya...hehehe


OOoooohhhh....me with MY pavlova...nyummy...dah naik kembang, nak jatuh meringue tuh...


cikgu senyap2 suruh fatin gi beli n nasi arab tuh pun cikgu yang sponsor rupanya...ai lap u lah laling...(patutla a week before kecoh nak no fatin konon takut betri aku hais masa persidangan tuh)


mak bagi nih...ok, memang sajer aku buat muka smirk nak tunjuk poyo kat adik2 ku...ko hado? hahaha


then pavlova ku tinggalkan...takpe, balik nanti kita singgah amik balik k...dasar...

gerak gi rumah abah pulak...a day before aunty dah call suh datang rumah..baik puan...menjunjung titah... :P


ada abah aunty and aunty angah and her kids...zana n hubs arrive later...kat rumah abah ada rendang burung puyuh, nasi impit, kuah lontong, kuah kacang and sambal sotong...burung puyuh tuh bisnes abah aku...dia n his bisnes partner monitor dari ternak sampai proses...sapa nak bolehla roger aku tapi kena self pikap kat putra heightla...ada a few grade A,B,C. setiap pek ada seploh ekor, harga dari RM25/sepeket...



mikhail dah mula cranky..member biasa tido tengahari, skali dapat tido kejap je masa otw dalam keta...

aku cakap kat alan instinct aku rasa ada 1 lagi kek kat rumah nih...dia ada plan apa2 lagi ker? dia kata jangan perasan yer...1 kek tadi pun tak habis...hahaha...sekaliiii...jeng jeng jeng...instinct ku benar belaka...hahaha...sila melutut sekarang!! ehehe gurau ye yang



one happy birthday girl...kali nih blackforest plak...nyummmsssss




see how struggle nak amik gambar potong kek...mikhail sampai terlebih seksi dah tuh...yang yana dah korek2 white chocolate kat atas tuh...


klik...one (sort of) perfect picture...adik2 dan anak2 ku :)


gambar yana tak banyak sebab ini semua gambar ihsan dari kamera orang...birthday girl terlalu excited nak keluarkan kamera sendiri...


October babies...emilda pun birthday 3rd october harituh tapi aku sempat wish jer...masa tuh tengah busy plus mikhail tak brape sihat kan...abah photobomb plak kat blakang...hehehe


cer teka sapa lagi muda...ada resemblance muka diorang nih kan


Sisters Forever

All in all i feel truly blessed to have both side of the family bersusah payah arranging the surprise birthday celebration for me...Hanya Allah yang tahu perasaan aku masa tuh...betapa aku bersyukur doa2 ku dimakbulkan akhirnya...Alhamdulillah...moga ukhuwah ini akan berterusan sampai bila2...takmo gaduh2 dah k...i love u all...My Family

Monday, October 21, 2013

Persidangan UMNO 12 & 19 Oktober 2013

cerita nih dulu coz im still waiting for d rest of aidiladha pic from everybody else...pfffttt...

wah...tajuk kemain formal lagi tapi isi ceritanya takde makna nak formal...selaku KPC (ketua puteri cawangan) ini antara acara wajib pergi setiap tahun...unless ada alasan valid, camna pun kena pergi..dah 2 tahun aku tak pergi..tahun lepas sebab dalam pantang ke apa ntah...tahun sebelum tuh plak aku masuk hospital kot..ntah, tak ingat..

12 Oktober 2013

bertempat di Flamingo Hotel, setiap cawangan kena ada 5 orang perwakilan termasuk aku..hoii...nak dapatkan 5 orang nih bercinta okeyh..bertolak2..kolaa pergi kolaa pulak..isyh..being a puteri is not for all..sebab puteri nih perlukan komitmen yang tinggi..n of cos puteri mostly wanita yang masih bekerja, ada anak2 yang masih kecik (akulaa tuh) memang agak susah nak aktif..mujurla Ketua Puteri Bahagian aku tak strict sangat..mostly ahli2 cawangan aku nih jenjiran mak aku gak..kengkawan sepermainan..atau mak2 diorang kengkawan mak aku..tahun nih penting sangat sebab kena undi pemilihan Ketua Puteri/Wanita/Bahagian yang baru..tapi yang best persidangan nih selalunya dapat banyak souvenir, makan sedap kat hotel, dapat fefeeling artis mekap2, baju ikut creativiti memasing asalkan putih n kain pink batik (sedapkan hati je nih..u know how i am with politics)


last feed before mummy goes to "work"


KPC and my NKPC - Rahimah...orang kuat aku...banyak aktiviti yang aku takleh pegi, dialaa yang cover..she work from home so, sesuailaa kan..i wanted her to replace me but she said she dunwan..she will help me but not by being KPC.. o_O


fatin (who dun even bother nak mekap or buat baju.pakai baju keje sudahh) - me (konon nak buat tudung style messy tapi FAIL.serabut je nampak) - Rahimah - Zana (who took the opportunity to promote her MaryKay. siap bawak sample hokeyh. look how huge her bag is!!!)


yang pakai tudung sebelah fatin is my other perwakilan - Anis..sweet and lurus..memang kolaa akak lantik untuk pergi tetiap tahun anis...


us 5 at our table...sebbaik dapat meja dekat ngan pintu keluar..senang menghilangkan diri...


dapat pen cantik...suka3...siap ada diamondS bling2 dalam tuh...pastu besoknya hilang...hmmm...takpe, fatin kata dia taknak dia punyer...hehehe


yang duduk kat atas tuh AJK dari 4 tahun sudah..yang menang nanti akan gantikan dioranglaa..


that day jugak last class untuk ariana..rasa ralat jugak coz tarikh bertindih..nak sangat teman dia, jumpa teachers and other parents, other kids for the last time..ntah bila dapat jumpa lagi..memandangkan mak, fatin n zana pun pergi, fina kerja parttime and kak hos (mak's helper) banyak keje rumah mau dibereskan, we arrange that zana's husband wud take ariana to her class and cikgu jaga mikhail at home..later on he will send ariana back home..at 1st ariana cam "apsal?" "kenapa pulak?" but then i explain to her that we all have to "work" (i used the word "work" for all the activity that we can't bring her) she seems ok..


all pictures taken by uncle afiq



isyh...makin teruk gigi kamu yana...dunno how to prevent lagi...sehari 2 kali gosok gigi..shud i bring her to dentist? or biar dia gugur sendiri?


bye2 teacher siti (hold ariana) n teacher amy..ada umur kita jumpa lagi ye...

habis persidangan tuh petang..actually habis awal tapi diorang tak bagi balik nak tunggu keputusan katanya..tapi lepas 4 jam menunggu takde hasil, maka marilah kita melarikan diri..lagipun keputusan boleh tau kemudian..bukan boleh ubah pun..lgpun dah plan nak balik melaka kejap sebelum raya..lepas maghrib, gerak ke melaka, Alhamdulillah tak jem..by 9.30 dah sampai..




****************************************************

19 Oktober 2013

bertempat di PWTC. yang perlu pergi cuma Ketua Puteri/Pemuda/Wanita Bahagian sahaja.


OOTD lah sangat padahal pakai balik baju sama. tukar tudung jer. kali nih no choice but to bring Mikhail along..cikgu ada sekolah ganti..Ariana stay with Titin n Tina..



aku tak stay dlm dewan..sojukk!!!! aku suh mak bgtau bila dah nk undi sesangat baru panggil aku..in d mean time kita layan budak nih...


...makan...




..berlari..


..godek2 kedai orang..


..godek2 pasu orang..


..main tablelamp orang..

pastu cukup time aku masuk dewan undi then zohor dah boleh balik..yeayyy!!! dah tu jer pun nak citer...hehehe