ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Thursday, February 2, 2017

short but sweet vacay - Gold Coast Melaka


Assalamualaikum :)

last friday my in laws selamat tiba ke tanah air after 10 days mengerjakan umrah...sampai pukul 1.30am and my husband was there untuk tolong2 apa patut sebab his pakngah yang pegi skali ke sana ada heart condition where an ambulance dah standby kat airport...Alhamdulillah semua dah ok, pakngah pun dah discaj from the hospital...petang tuh after work, my husband and the kids pick me up at the office and straight balik melaka...again, syukur tak jem...dapat balik awal kul 4pm, kul 6.30pm dah sampai sana...tido rumah mertua 2 malam then we checked in to Gold Coast Melaka pulak...short vacation with my family belah abah pulak...my sister and his family pun ada...since kitorang memang dari melaka, so kitorangla yang tolong check in...tapi sebab punyalaa ramai orang and ramai late check out-er, kul 4pm baru dapat kunci bilik...dari kul 3pm tu  my husband brought the 2 big kids pegi carik kuih muih minum petang sementara i waited with ariq for our room keys...


seronok berjalan ke sana sini...hilang ngantuk dia


sementara mommy beratur, tak larat dukung jer...biar dia jalan2 kat lobby...of cos under my supervision like a hawk...semua orang ditegurnya, peramah nau... 


semua orang tunggu nak amik kunci bilik...yang mana walk in tuh langsung takde can...nih luckily aunty dapat gak book last minute...memula book kat gold coast morib, dalam bincang2 fully booked...pastu carik kat pd, yang tinggal semua mahal bebenau...yang ini just nice plus dapatla melawat mertua balik umrah skali...perancangan Allah yang paling hebat...


besar apartment dia...oh lupa nak bgtau, gold coast nih sesuai utk family vacation...apartment 3 bilik, setiap bilik ada 2 supersingle bed...hall n dapur yang luas...dapur ada sink, waterheater and mini fridge...1 malam check in dapat 6 breakfast and 6 tag waterpark...waterpark bukak dari 8am sampai 11pm...haa kau...mandilaa sampai kecut...boleh pakai sampai checkout...malam tuh keluar makan pun x bukak tag sebab nak masuk waterpark lagi bsoknya...hahaha 


since orang lain belum sampai, kita chop siap2 bilik master with attached bathroom...senang nak mengelola bebudak nih...kat luar bilik ada lagi 1 bathroom...


spacious bathroom...1 jer slack, takde line nak sidai baju...ruang kosong belakang ariq tuh besar but sebab takde line, longgok jer barang2 situ...


masa yang ditunggu2...aunty ngan zana sampai kul 4pm lebih...petang tuh terus bawak budak2 serbu kolam...dapatla mandi dalam 2 jam sebelum maghrib, pastu siap2 nak keluar makan ikan bakar plak...gambar dengan abah dan adik2 takde langsung...boleh pulak sorang pun tak teringat...abah ngan emir plak sampai kul 6pm kayuh basikal dari seremban...gigih betullaa...


ariq macam tak enjoy...dia tak suka splash2 tuh...kita celupkan dia sikit2 sudah...pool review, sana ada 3 jenis pool...yang paling banyak slide attraction tuh tak bape bersih...kena air kat mata pun pedih, betapa kuat klorin dia...maybe sebab dia takde rules for certain attire...so semua main lanyak pakai macam2 baju...yang pakai jeans pun ada...naik slide memang tak bergeraklaa...

yang kat atas nih ok sket...wave pool...tenang sket...bebudak boleh main 2 mini slide terus masuk pool...paling hujung ialah paling dalam so careful bila ada wave...another pool memang mendatar jer paras dada adult...bebudak kena ada orang dewasa jaga...nih pun ok sebab xramai orang... 


a short but sweet vacation with my family...lenkali kita check in tempat lain, dengan group yang lain pulak...