ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, April 20, 2009

PRINCE NEMO BIN ABU

As-salam...

this is my sister's cat (which we all claim as ours)...fina panggil NEMO, fatin n zana call it PRINCE n mak konon nak klasik tiak ABU...aku rasa pening kucing nih tak tau mana satu nama dia...so lastly conclusionnyer nama dia ialah Prince Nemo bin Abu...but still they all call it differently...n bila aku panggil dengan nama apa pun dia leh buat dek jer...
aktif bangat...4 months old...mak beli as fina's bday present masa dia baru 1 month old...now dah besar cam bapak kucing...comel bila dia ngantuk tapi tak comel bila dia ajak main...and ajak main means dia akan paut kat kaki ko n gigit sambil tendang2...sakit wei...n memandangkan my husband tak suka sangat ngan kucing, so apabila dia ajak husband aku "main", aku kena laa cepat2 leraikan dia or mungkin akan kena terajang dia nanti...sabar ye yang...kucing jer tuh...sit NEMO, sit!!!good cat...meow...

Sunday, April 19, 2009

Allah Maha BerKuasa

As-salam...
My husband loved fishing (sama cam husband mona!)...He often went fishing when he is in Felda Selancar 3...Mancing udang galah kat sungai rompin, menembak ikan kat lubuk ikan dalam hutan mana ntah, memancing ikan kat alur sungai dalam ladang kelapa sawit...But now, since he hav transferred to KL (to be with me)...dah dekat setahun dia tak mancing...sian gak...so, last school holiday, dia dengan seronoknya siapkan barang2 mancing and went off...


Actually bukan nak citer pengalaman dia gi mancing tapi about a picture that he mms me when he was there...he mms our frens (pok cu n tini's) twin daughter...alahai...dia pegang dua2 macam pro...nak nak nak jugak!!!tini pernah pregnant until 5 months the diagnos with grape pregnancy (where sels multiply but doesn't form into baby)...then second time pregnant dapatlaa twins nih...Allah Maha Berkuasa, dia ganti dengan yang lebih baik...Maybe i can get triplets???!!!

lama siot!!!

As-salam...

Sory lama tak post anything...nak kata bz with work takde pun cuma not in d mood to surf internet...nowadays internet at my house macam &%^%#!!!! geram jer...lama giler even just to view the page...dah bape juta kali call tmnet, the same reason, my house area got cable problem...then fix it!!!takkan dah setahun aku dok area tuh tak fix lagi dari dulu?dodo!!!busan...arggghhh!!!!anyway, im at my mom's for 2 weeks and after negotiate with my sister(who 24/7 depan pc) i get to upload new things into my blog...it's not that great but just a reminder to myself bout the things linger in my mind...i might forget it you know...