ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Tuesday, January 28, 2014

have a nice day!!

tadi sajer jalan2 blog lama aku kat sini skali terjumpa artikel lama nih...lawak giler, gelak guling2 aku kat opis nih...nak share lagi skali kat sinilaa...nak share gelak ngan korang...hehehe

Sikap Orang Melalui Kentutnye

korang tergolong kategori mana haa?

1. ORANG YANG TIDAK JUJUR
Orang yang kalau kentut, selalu menyalahkan orang lain

2. ORANG BANGANG
Orang yang menahan kentutnya berjam jam

3. ORANG YANG BERWAWASAN JAUH
Orang yang tahu bila dia hendak kentut

4. ORANG SENGSARA
Orang yang nak kentut tapi tak boleh kentut

5. ORANG YANG MISTERI
Orang yang kalau kentut, orang lain takkan tahu

6. ORANG YANG GUGUP
Orang yang tetiba tahan kentutnya bila tiba masa untukkentut

7. ORANG YANG PERCAYA PADA DIRI SENDIRI
Orang yang selalu menganggap kentutnya berbau harum

8. ORANG YANG SADIS
Orang yang kentut di katil, terus mengibaskankentutnya pada katil orang lain

9. ORANG YANG PEMALU
Orang yang kalau kentut selalunya tak berbunyi tapiselalu merasa malu sendiri

10. ORANG YANG STRATEGIK
Orang yang sering menyembunyikan kentutnya denganketawa terbahak-bahak agar tidak
didengari oleh orang lain

11. ORANG YANG BODOH
Orang yang dah kentut, kemudian menarik nafas untukmenggantikan agin yang keluar

12. ORANG YANG PELIK
Orang yang kalau terkentut, mengeluarkannyasedikit-sedikit sampai bunyi "tit-tit-tittt"

13. ORANG YANG SOMBONG
Orang yang kalau kentut selalu berasa bangga dengankentutnya

14. ORANG YANG PERAMAH
Orang yang sering mencium kentut orang lain

15. ORANG YANG TIDAK SUKA BERGAUL
Orang yang selalu kentut bersembunyi

16. ORANG YANG AKUATIK
Orang yang selalu kentut dalam air sampai berbunyi "blekutuk-blekutuk-bloop-bloop-bloopp"

17. ORANG YANG ATLIT
Orang yang kalau kentut, sering mengeluarkan tenaga dalaman

18. ORANG YANG JUJUR
Orang yang sering mengaku apabila terkentut

19. ORANG YANG PINTAR
Orang yang boleh menilai bau kentut seseorang

20. ORANG YANG ROMANTIK
Orang yang sering memuji-muji kentut pasangannya tu merdu dan wangi

have a nice day people :)

Monday, January 20, 2014

Happy Birthday Ariana Sofia

today my lil ariana turn 4 years old. dah bukan baby dah. toddler pun bukan. prekindy pun bukan. dah masuk preschooler kot eh? mummy nih tak pandai nak berjiwang2 ayat puitis segala tapi mummy harap apa yang mummy nak sampaikan nih yana dapat faham. kehadiran yana dalam hidup mummy dan babah setelah 2 tahun kami kawin, setelah 2 kali keguguran sesungguhnya adalah suatu rahmat Allah yang sangat besar. kehadiran yana mengeratkan semula hubungan mummy dengan nda sejak mummy kawin. kehadiran yana membuatkan rumah mummy dan babah dikunjungi saudara mara setelah sekian lama tiada tetamu. kehadiran yana membuatkan rezeki kita makin murah. mummy ingat lagi masa dalam pantang melahirkan yana, boss mummy call, bagitau mummy naik pangkat, dapat rezeki bonus dan increment yang memang melebihi keinginan mummy (mummy tak berangan tinggi sangat pun :P) masa dalam pantang tuh jugak mummy dapat jumpa kawan2 mummy yang lama tak berjumpa...mereka datang semata2 nak jumpa yana...nak jumpa si jendul kesayangan mummy...although we dun have much, but you already make us feel rich with your presence...


sekarang yana dah jadi kakak...ada adik yang yana kena jaga, kena sayang, dan mummy memang tau yana seorang yang boleh diharap bila yana tolong mummy jadi reporter bila adik nangis, tolong pujuk adik, berulang alik masuk bilik tolong mummy amikkan barang2 adik...yana sayang adik sampai adik ketuk/gigit/pijak yana pun yana tak balas pun...hanya menangis dan diam bila mummy pujuk...semua cakap senang sangat jaga yana termasuk mama, pengasuh yana...a very big helper this little girl...




at 4 years old yana dah pandai nak melawa...nak pakai baju pink, nak pakai mekap macam mummy, dah pandai pilih sendiri baju tapi tak pernah tolak kalau mummy pilih yang lain...tiap kali mummy beli walau pemadam seketul pun yana terima dengan sangat senang hati...dengan mata bulat, yana senyum sampai telinga mesti yana cakap "waaa...cantiknya!! terima kasih mummy beli!!!" padahal benda dalam plastik tak nampak pun lagi...pandai ambil hati, puji2 mummy cantik padahal mummy pakai tshirt buruk jer...perasan jer bila mummy tukar cadar pastu cakap "waa...cantiknya cadar baru mummy beli" yana buat mummy perasan jer sentiasa...hehehe...prihatin dengan keadaan sekeliling...segala benda nak tanya sampai kadang2 mummy kena buat2 tido...dah macam iklan burung kat tv pulak...kalau mummy leka tengok tv/buat keje mesti yana cakap "mummy, jawabla yana ni", "mummy nih tak dengar ke yana tanya ni" sory ye yana, kengkadang mummy dah terlalu immune dengan suara nyaring penyet yana tuh sampai tak perasan pulak...hehehe


sungguhpun gitu, yana jugak seorang yang sangat beremosi, mudah sedih, mudah marah, mudah ketawa...dalam semua orang duduk diam pun yana boleh menceriakan suasana...suka buat mimik muka...suka ketawa, buat lawak...kalau takde yana, sunyi jer rasa...Alhamdulillah, yana dah mula suka makan...kalau dulu kena berperang nak bagi makan, sekarang tak payah nak paksa makan dah...tapi yana jugak suka kudap2, jadi mummy sentiasa kena spare roti, biskut, kek, tak suka buah dan sayur macam babah tapi suka sangat desserts macam mummy...


berlakon tido


kalau kita buat tak tau, dia acah kita gini


see...? kuat bergurau


kuat nangis jugak


mummy sebenarnya dah plan nak buat birthday party untuk yana tapi banyak plak kekangannya...mummy nak jemput semua tapi rumah kita comel sangat...nak tempah dewan kecik, tgh renovate pulak...mummy dah siap beli goodies lagi, tapi mcd kata takleh bawak goodies luar...takpelaa...babah pun kata next time k bila ada rezeki...lagipun babah dah belikan basikal dan mummy pun dah belikan playdoh kan...nanti kita gi makan kek and swimming k...i know you wouldn't mind...yang penting yana happy...doa mummy sentiasa bersama2 anak2 mummy tak kira baby, atau dah besar...semoga jadi anak yang soleh, yang hormat orang tua, yang berjasa pada keluarga, dijauhkan dari malapetaka, dilimpahi rahmat oleh Allah, mendapat segala apa yang diimpikan dan jika Allah beri ujian, semoga anak2 mummy tabah menghadapinya...mummy dan babah sayang ariana sangat2 hingga ke syurga...


baju nih mummy beli khas untuk birthday party tema princess sofia...


adik pun nak jugak naik walau kaki tak sampai


ariana yang happy setiap kali

Tuesday, January 7, 2014

a short bff meeting

on saturday after the christmas party thing, one of my bff, mona invite us to her brother wedding...eventho we never talked to him but this is a must go to wedding as it is the only way for us girlfriends to meet up...asal boleh jer alasan...hehehe...memang kalau wedding adik beradik we have set to arrive after the bride dah berarak, lewat2 sikit so that boleh lepak rilek2...didn't even bother to meet the bride and groom pun :P


alyn bawak baby iman since she's still breastfeeding...its ok...iman is such a goodgirl tak nangis pun...sapa2 dukung pun ok jer dia...


meh aunties ajar how to selfie


ini sahaja yang ada...jadila...kalau nak tunggu semua ada alamat sampai ke sudah tak berjumpa
aku saja tak senyum lebar sebab muka dah sedia ada lebar...isyh...looking at previous post, makin menjadi2 pulak naik especially tang muka n perut...nope...i don't bother to diet...but i like to complaint...pompuannnn...


iman, look at the camera!! i came alone as the kids were still not well...cikgu bs at home for few hours




sakan borak lama tak jumpa...plan to have mummies day out this january, postpone plak ke february...hopefully menjadi...


ila sorang bawak husband...sian fairoz, tak sihat pun datang gak...

Monday, January 6, 2014

Christmas and gift exchange party

this is the 1st time our office ever do this kind of thing. our company consist of a few department. this exchange gift gathering was organized by the compliance group. we need to buy any present worth rm15 and each present will be labelled with numbers. each person will draw the number and get the present tagged with that number...i have switched a few number before we draw...and luckily i did that or otherwise that 1 person i dont want to have anything with will get it...dun ask me the details 

our humble christmas tree


org2 dr capital yg excited nak bertukar2 hadiah. the rest didn't came as they didn't even bother to join -_____-


derek n our funny IT guy, gynard...


andrew from risk management n tommy from IT...see how "humble" the christmas tree?


me, nurul n derek


lupa nk pusingkn gmbr nih.. there was cake for celebrating some of the staffs birthday


menghimpit je keje kau ye gynard sampai aku tersepit


the birthday babies...err not really babies


we gathered at 7th floor, receptionist area...even the pantry maid and despatches joined
  

seronok hangpa suap menyuap eh


aina menggedik ngan hadiah nyer...dapat accessories box


kak sha...dapat cardholder


aku dapat earphone cum microphone...sangat ngam timing as my earphone went kaput that week


nurul...dapat pen parker kot...


this lady got mine :)

all in all, seronokla dapat experience suasana lain sikit dari mandom jer kat ofis...my bos not the type that will initiate any social gathering...and for other department to do that and invite us, its an honour...biaq pi laa yang tanak join tuh...maybe they are in a higher class that they cannot downgrade to join others...we all have person that we like and hate in the office, but to let that influenced us is just gonna make us down...aku pun ada orang yang aku tak suka...but time keje kita keje, time bersukaria kita bersukaria...n tak perlula bertegur ngan orang tuh pun if not necessary...see, that person not even in the picture though they were there...nak citer lebih2 pun malas haih...

Friday, January 3, 2014

last minute trip to cameron highland

Assalamualaikum...so actually after contemplating where to go on school holiday, we decided to go to Cameron Highlands. the last time i was there was 20 years ago...lama giler....dengar jer orang cerita tanah ratala, berincangla, dunno whats the difference...dah sampai sana pun still confuse2 lagi...hehehe

macam2 plak jadi prior to going there, aku dah book, cancel then book again and hoped that everything will be fine despite that its the raining season everywhere...so, on 15th Dec kitorang check in...pegi dengan kawan cikgu 1 family gak from kelantan...kitorang panggil pokcu dan tini...dia pun ada sepasang anak macam kitorang...dania 5thn and akid, tua 4 hari jer dari mikhail...tini call cikgu mintak belikan kek nak wat surprise kat pokcu sebab ngam2 on d day they arrive memang birtday pokcu...so, tu semua cikgu yang plan...siap kena perli orang datang jauh2 gi bawak makan pizza jer? pizza kat kelantan pun banyak...kesian cikgu, dia telan jelaa kata2 kawan dia...hahaha...skali bila keluar staf2 pizza nyanyi kat pokcu siap tutup semua lampu barulaa dia terkejut...sampai besok2 pun dia still sebut2...nak citer lelebih gambar tak cukup plak...almaklum birthday boy terkujat sampai lupa nak snap gambar...haaa kau...hehehe


the next nite plak cikgu bawak gi ikea...well, sebab kat negeri lain takde ikea, kita bawakla ke sana...sajer jalan2 xtau nak kemana as all places were congested with people...ikea pun sama...diorang pun macam enjoy cuci mata tengok all the furniture arrangements and showrooms...balik tuh dah midnite...padahal 1 apa tak pack lagi untuk gi cameron the next day...



after breakfast kitorang gerak rilek2 jer...just singgah stesen minyak beli kudapan then straight to cameron...cun2 pukul 3 sampai hotel, terus check in...we book connected room at Equatorial Hotel via Booking.com...pastu keluar balik gi carik kedai makan kat kea farm...ok, entry aku nih langsung takleh dijadikan rujukanla sebab aku pun tak ingat tempat2 yang kitorang pegi in details...nih just untuk kenangan yer...so segala cost ker, nama tempat mintak ampun...nama pun last minute trip kannn....


iyya kanak budu wa iyya kanas ta'in main sini dulu sementara babah2 check in yer


our room, 2 super single bed which after that we combined into huuuge king size bed...ahhh...puas golek2


bathroom good size cuma nak beristinjak takde hose...terkujat cikgu kena tembak dari bawah...hahahahaha



our balcony view...banyak construction kat sana...more hotels being build


see...orang tuh pun sibuk amik gambar...tapi bila kita mintak, haremmmm


kat hotel ada indoor pool tapi air dia tetap sejuk gila macam ais...adalaa cikgu bawak ariana mandi sekali...baru masuk few seconds dah cramp perut menahan gigil...yana selamba cakap x sejuk padahal bibir dah biru...huhuhuu

tadah warm water kat bathtub dah cukup heaven bagi bebudak nih...mengekek2 mikhail gelak...


next morning kitorang turun ke coffee house for breakfast...ingatkan our booking include breakfast buffet, rupanya breakfast set ajer...pokcu dah terbayang nak makan omelette...kesian...ikut family aku, ok jer sebab aku nih janji ada nasi, cikgu n bebudak tak makan banyak so no halla...sepinggan nasi goreng with kuih, fruit juice and coffee/tea pun dah kenyang dah...besoknya kitorang try buffet dia plak...just tambah rm10 jer...oklaa, wide variety tapi makan tak kenyang plak...ariana start muntah2 malam sebelum tuh, breakfast pun laju2 jer pastu cikgu terus bawak dia gi klinik kat berincang sementara aku pack barang nak check out...


tercengang2 sebab takleh join buffet...hehehehe


pokcu yang terkilan tak dapat makan omelette...tapi besoknya terkilan jugak sebab omelette dia takde cheese...pulakkk


oleh kerana day 1 kitorang tak gi mana2 sebab hujan sepanjang hari, hari kedua we decided untuk pergi ladang teh BOH...ada ummpphhh


mikhail tido di pangku...amik gambar dari dalam keta jelaa



nak naik ke atas tempat tea centre kena park kat tanah lapang and jalan about 200meter...bunyi macam dekat kan?


mikhail jalan lambat, so babah kena dukung


lupa nak habaq...200 meter MENDAKI ye...


sebbaik ada pitstop...cikgu kata nak tercabut lengan dia dukung...aiii, tak terfikir ke nak tercabut pinggang kita pregnant dulu? huhuhuhu



meh2...rehat sini dulu


bila tanya ariana, penat ker? takkkkk...mana dapat tenaga bebudak ni laa
comel jer akid nih pakai topi...diam plak tuh...kalau mikhail dah lama dicabutnya



we had teas, scones with jam and cream, sandwiches, cakes...dah macam omputih kauu 



saujana mata memandang


at the tea centre nih kitorang beli product2 BOH yang rarely ada kat market...beli vanilla tea, passionfruit tea, tea dalam tin...xtau flavor apa tapi beli sebab tin dia cantik...hehehe


balik tuh singgah kat pasar kea farm...semua yang di jual adalah hasil dari kea farm...nothing much beli sebab cikgu tak makan sayur...


tapi aku beli nih...kat belakang aku tuh...nampak tak? sayur2 goreng tepung...sedap giler especially kimcam tuh...kimcam tuh yang selalu orang masak ngan pucuk tauhu tuh...yang itu dah dikeringkan, warna kuning kan...yang nih yang fresh punyer kaler hijau...sedappppp...cuba gak carik yang fresh tapi takde plak dijual...

malam tuh kitorang pegi pasar malam berincang yang famous tu beli souvenirs...semua benda ada strawberry...beli payung, pyjamas budak2, tshirts, socks, sarung tangan, earmuff, keychains and fridge magnets, benda biasalaa...

we stayed there for 3 days...the last day sebelum check out, we had our buffet breakfast, ariana plak dah lembik sebab since malam sebelum tuh asek muntah every hour...tak tau apa yang salah makan or mungkin sebab dia tak brape nak makan, sibuk main jer so perut masuk angin...dr bg ubat muntah n ubat angin...xleh minum susu...lepas check out kitorang pergi kat Raju's farm depan hotel jer to buy some fresh, dried strawberries, icecream and jams...uncle tuh siap bagi free lagi fresh strawberries makan ngan honey and whipcream...nyumss...rajin uncle raju tuh bagi penerangan macam2...nak kata murah bolehlaa kot...kitorang pun takla beli banyak...bukan nak makan hari2...itupun 1 pek busuk xsempat nak makan...

lepas beli strawberries, kitorang patah balik hotel sebab nak bergambar...buat kenangan...





*im not pregnant -_-*



till we meet again cameron highlands...