ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Friday, May 26, 2017

Ramadhan Mubarak


Assalamualaikum :)

sebab nak senang, buat point to pointlaa kan...

- Alhamdulillah, malam ni kita akan bertemu Ramadhan...yang mana dapat mengerjakan tarawih di masjid mesti best...suasana dia lain sangat...selagi anak3 masih kecik, aku tarawih kat rumah jelaa...inshaaAllah...moga diberi kesempatan buat banyak2 solat tarawih kali nih...since few months, my period cycle became very long...cukup je 15 hari aku mandi jer n solat...tapi sedih sebab boleh kata half months jer dapat solat, nak mengaji pun banyak tertinggal...moga Allah pendekkan cycle selepas nih...

- last week rasa macam down jer kat ofis...masalah datang bertimpa2, problems with courier servicelaa, document misplaced, macam2laa...its manageable but ntahlaa...rasa macam x competent sangat...

- so my ariana dah selesai exam...my 1st experience anak exam...hahaha...taktau camna nak ajar certain silibus...math paling risau sebab ada silibus yang even kita pun tak faham camna nak terangkan...in the end we taught her concept yang mudah faham jelaa...apa pun result dia, konsepnya Alhamdulillah, next time you can try harder...taknak pressure sangat takut dia serik...ariana jenis senang faham tapi cepat bosan so kena tackle cara lain...hahaha

- last 2 weeks ada potluck kenduri doa selamat sebelum menyambut ramadhan held at my tokcik's place at Antara Gapi...seronok dapat kumpul ramai with my aunties, uncles, cousins and their kids...makanan xyah cakaplaa macam2 ada...i myself brought baked macaroni, mac n cheese and sotong goreng kunyit...my cousin yang meniaga nasi ayam bawak 50 bungkus, dengan rendang n pulut kuning, variety desserts and lauk...yum yum...

- last friday was our company's annual grand dinner...took place at Shang Ri La with BROADWAY MEET HOLLYWOOD theme...nothing glam about my attire, me and my colleagues just took out one of our fancy kurung and flaunt just that...ada yang go all out renting costume, memang seronok tgk...maleficent jer ada 4, ada 2 org pakai baju starwars, ada queen of hearts and all...but as expected, yang menang best dressed tak ikut tema sangat pun...just because she wears sexy dress so yeah...last year pun macam tuh...tu yang malas nak beria2 ikut tema...food was so-so but it was fun...next post nanti aku tunjuk gambar k...

oklaa, tak sempat nak borak panjang...banyak pulak keje nak setel before going home...malam nih belum tau lagi nak masak apa untuk sahur...gonna train ariana puasa, we'll see sampai pukul berapa dia boleh tahan kan...so nak kena buat fav dish dialaa nih...

Friday, May 12, 2017

Oh, Hi May!!!


Assalamualaikum :)

wahhhh...sekarang main update sebulan sekali jer eh...ehehehe..seronok 3 minggu berturut keje 4 hari jer...i wish every week was like that..wesak day was a very productive day for me...sempat laundry 1 round, vakum, masak lunch, bake some brownies and groceries shopping...thanks to my husband yang pagi2 dah siap mop rumah...terus kasi upah masak rendang untuk lunch...huhuhu...ehh, tapi aku guna pes dah siap bought from my friend...senang sangat...stgh jam dah siap...for the kids buat ayam goreng kunyit jer...jadilaa 2 lauk...rumah aku memang tak masak banyak2...paling byk pun 3 jenis jer...

Alhamdulillah i manage to finish ganti puasa last monday...i know, lambat sangat kan...ngam2 last day tuh next day terus period...niat nak dapatkan extra 1 day puasa sunat tak dapat...lagi rugi tak dapat puasa on nisfu syaaban...dahlaa i nih jenis period lama...maximum 14 days...dulu tak macam nih...plg lama 9-10 days jer...now meleret2 plak...clear for 2 days, datang balik 4 days...clear 2 days, datang balik 3 days...mmg tak pernah mandi wajib sekali...mesti berkali2...raya preparation 80% dah siap...tunggu my baju and ariana's siap and nak carik baju melayu mikhail...tahun nih tema orange kauu...my husband punya turn pilih kaler...sukatilaa yang...asalkan bahagia...this year i wanna wear sedondon dengan ariana so last March we went to Jakel, punyalaa susah nak carik kain kaler oren yang ok coraknya...yang banyak pastel colour and corak pucci...macam ramai sangat pakai pucci, tak minat plak...warna oren pun banyak yg corak veteran...lastly amik jelaa yg abstrak...my husband said macam sisik ikan...hahaha...lantoklaa...nanti dah siap jadi baju, sure cantik punya...ehem ehem *taknak kalah* ehem ehem

apalagi eh...oh, we attended my twin cousins wedding...nak transfer gambar amatlaa malas...but both couple were so pretty and handsome...my sister fatin (ig:hanaikmal) done the makeup for our bride twin cousin...makin cantik dia make up...dulu masa main2 makeup mama, macam2 rupa ada...now her hobby dah boleh jadi part time income...Alhamdulillah...oklaa...banyak keje nak settlekan before the weekend...Have a great weekend uolls!!!