ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Friday, May 26, 2017

Ramadhan Mubarak


Assalamualaikum :)

sebab nak senang, buat point to pointlaa kan...

- Alhamdulillah, malam ni kita akan bertemu Ramadhan...yang mana dapat mengerjakan tarawih di masjid mesti best...suasana dia lain sangat...selagi anak3 masih kecik, aku tarawih kat rumah jelaa...inshaaAllah...moga diberi kesempatan buat banyak2 solat tarawih kali nih...since few months, my period cycle became very long...cukup je 15 hari aku mandi jer n solat...tapi sedih sebab boleh kata half months jer dapat solat, nak mengaji pun banyak tertinggal...moga Allah pendekkan cycle selepas nih...

- last week rasa macam down jer kat ofis...masalah datang bertimpa2, problems with courier servicelaa, document misplaced, macam2laa...its manageable but ntahlaa...rasa macam x competent sangat...

- so my ariana dah selesai exam...my 1st experience anak exam...hahaha...taktau camna nak ajar certain silibus...math paling risau sebab ada silibus yang even kita pun tak faham camna nak terangkan...in the end we taught her concept yang mudah faham jelaa...apa pun result dia, konsepnya Alhamdulillah, next time you can try harder...taknak pressure sangat takut dia serik...ariana jenis senang faham tapi cepat bosan so kena tackle cara lain...hahaha

- last 2 weeks ada potluck kenduri doa selamat sebelum menyambut ramadhan held at my tokcik's place at Antara Gapi...seronok dapat kumpul ramai with my aunties, uncles, cousins and their kids...makanan xyah cakaplaa macam2 ada...i myself brought baked macaroni, mac n cheese and sotong goreng kunyit...my cousin yang meniaga nasi ayam bawak 50 bungkus, dengan rendang n pulut kuning, variety desserts and lauk...yum yum...

- last friday was our company's annual grand dinner...took place at Shang Ri La with BROADWAY MEET HOLLYWOOD theme...nothing glam about my attire, me and my colleagues just took out one of our fancy kurung and flaunt just that...ada yang go all out renting costume, memang seronok tgk...maleficent jer ada 4, ada 2 org pakai baju starwars, ada queen of hearts and all...but as expected, yang menang best dressed tak ikut tema sangat pun...just because she wears sexy dress so yeah...last year pun macam tuh...tu yang malas nak beria2 ikut tema...food was so-so but it was fun...next post nanti aku tunjuk gambar k...

oklaa, tak sempat nak borak panjang...banyak pulak keje nak setel before going home...malam nih belum tau lagi nak masak apa untuk sahur...gonna train ariana puasa, we'll see sampai pukul berapa dia boleh tahan kan...so nak kena buat fav dish dialaa nih...

No comments: