ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Friday, June 17, 2016

Throwback : potluck and kiddos


Assalamualaikum :)

nak citer throwback a week before Ramadhan, we had a small potluck on my fathers side of family...i only brought mac n cheese and jajan tradisional fresh dari kilang kat melaka...ada dodol, gula tarik, denderam and kacang tumbuk..usually i make my baked mac n cheese but kali nih tak sempatlaa nak bakar2...ini pun yang mudah jer guna prego dalam tin...my kids sukalaa pasta2 nih...potluck nih sempena my uncle masuk rumah baru, doa selamat skali dengan tahlil arwah...nak sampaikan ke rumah dia tuh punyalaa jauh...sejam baru sampai...dah dekat2 nilai rupanya...here are some pictures from my cousin's phone...lauk pauk x dan snap but macam2 ada...everyone brought something...ada ikan siakap sweet sour, ayam kampung masak lemak cili api, kari daging, ayam sambal, sayur campur, nasi arab and kuih talam...




tuan rumah (ayahteh) lead the prayer



many said my husband look more like my father than me...sapa menantu nih sebenarnya...oh, and my sister emilda (wearing glasses) baru balik dari Egypt...cuti until raya...she has 1 more year to finish her study in Alexandria...





masa on the way nak sampai, aku perasan kepala ariq macam dedar...sampai sana dia macam cranky taknak kat orang...i ask for pcm from my cousin (she have 1yo doter) and give to ariq...baru masuk sikit terus dia muntah melambak2 on me...then i gave him another dose...lepas tuh i had to borrow baju, seluar and tudung from my aunty...my cousins semua kecik molek orangnya...mandikan ariq, change our clothes and bagi dia makan...nampak ok dah, dah mula gelak2 but still nak berkepit...suddenly lagi skali dia muntah...habis baju dia...pakailaa baju abang without pants...we went back home after asar and ariq demam until the next day...malam tuh masa nak makan ubat lagi sekali dia muntah...ahad ariq dah nak kebah, ariana pulak sambung...muntah2 jugak...habis melambak atas carpet, cadar...actually muntah tu bagus...keluar panas badan but tulaa, dioranglaa tak selesa...kesian...


dalam keta on the way balik tertido keletihan


sedangkan sihat pun nak berkepit, apatah lagi bila cranky...


Alhamdulillah, demam tak lama dan tak tinggi...lepas sihat terus aktif balik...tu ada hati nak berdiri main sama ngan abang..padahal merangkak pun belum...sandar kat bantal pun jadilaa...ariana pun demam 2 hari jer...Alhamdulillah, mikhail kuat takde jangkit...susah hati kalau anak2 xsihat nih...


Monday, June 13, 2016

OSK ANNUAL DINNER 2016

Assalamualaikum :)

OSK ANNUAL GRAND DINNER 2016


DATE : 27TH MAY 2016

VENUE : SIME DARBY CONVENTION CENTRE

THEME : SHANGHAI NIGHT

LUCKY DRAW : NO LUCK

DOORGIFT : WATER BOTTLE

FOOD : 6 COURSE DINNER, the best is dimsum appetiser, the least was patin stim (gulp, seriously?!)

ENTERTAINMENT : VARIOUS PERFORMANCE BY STAFF - COMPETITION

DRESS : LAST YEAR RAYA JUBAH AND ZANA'S CAPE
MAKE UP : MYSELF


enjoy the pic!!



self make up...jadilaa...nak hire my sister who is a MUA tak sempat pulak...








C.E.O


menu mamam


the only thing that was sedap







lucky no - not so lucky :(


but she was!! won a vacuum cleaner i think


photobooth craycray


our department


banyak wefie ngan budak ni jelaa...


one from her ipong

Wednesday, June 8, 2016

Salam 3 Ramadhan


Assalamualaikum :)

Alhamdulillah, bertemu semula kita dengan Ramadhan yang dirindui...Alhamdulillah dapat puasa dari hari pertama, takde migrain, takde gastrik...cuma cikgu ada migrain sikit sebab dia keluar mengadap panas...last 2 weeks we had our company annual dinner..but i will blog about that in another post..

Alhamdulillah puasa 3 hari ni berjalan lancar..hari pertama sahur dengan lauk dr ahad..masak lemak cili api ikan tenggiri dgn ikan bilis goreng jer..berbuka rumah mak..dapat pegi bazar wangsa melawati dengan fatin..beli appetiser jer dgn air...boleh tahan harga air..sebbaik murtabak masih kekal..pastu sahur telur mata dengan ikan bilis+cili api+bawang goreng..laju jer makan..cikgu jenis tak cerewet and bukan kaki makan..memang dia kalau boleh nak yang simple2 ajer dan yang tak menyusahkan..sahur bukan ada selera sangat..makan sekadar lapik perut sebab dia mudah kena gastrik..itupun pg tadi aku tak terbangun, dia kejut pukul 5.15 dah siap dia buat telur dadar and cili kicap..olo3..air pun dah masak tinggal bancuh milo jer..maybe sebab dia fikir aku kena keje while dia kan tgh cuti sekolah, so tu yang taknak aku bangun awal..

so, harini dah plan balik kang nak masak daging masak kicap, ayam goreng n terung sambal..masak lebih sikit untuk sahur skali besok..no bazaar today..kuih ada dalam fridge tuh, panaskan ajer...air kotak pun ada..untuk sahur di kemudian hari dah plan bebila nanti nak buat nasi goreng daging ikut resepi blogger peej..dulu pernah buat 2 kali, seems that cikgu pun suka..pastu nak try buat nasi goreng tomyam and tomyam putih pulak...anything yang simple memang aku suka jer..dalam group wasap member Uni seronok borak macam2 dari resepi, hal anak2 sampai bab2 ibadah..tak lokek nak share ilmu walaupun kadang tak tau, diorang still akan bg pendapat, tolong carik info..haih..sayangnya susah nak jumpa coz semua duduk merata malaysia..min di muar, ifa di kulim, azie di terengganu, peny di shah alam, irma di klang and wawa di seremban. aku jer kat KL..dengan kengkawan sekolah memang dekat but not only susah nak jumpa..dalam wasap n fb pun sepi jer..nak merajuklaa :(

Terawih..malam pertama cikgu pergi masjid, aku tak dapatlaa nak ikut kan dengan bebudak nih..lepas tuh kami buat kat rumah jer, tapi in between salaam tuh biasalaa yang menjerit, menangis, memanjat, bertolak semua ada..menyusu ariq pun sama..break kejap kang sambung balik..flexible gitu..rindunya nak gi masjid..kadang bukan pasal terawih tapi suasana tuh lain bila kat rumah dengan masjid kan..inshaaAllah maybe 2-3 tahun lagi kalau umur panjang, anak2 dah besar sikit bolehlaa pegi..