ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Friday, June 17, 2016

Throwback : potluck and kiddos


Assalamualaikum :)

nak citer throwback a week before Ramadhan, we had a small potluck on my fathers side of family...i only brought mac n cheese and jajan tradisional fresh dari kilang kat melaka...ada dodol, gula tarik, denderam and kacang tumbuk..usually i make my baked mac n cheese but kali nih tak sempatlaa nak bakar2...ini pun yang mudah jer guna prego dalam tin...my kids sukalaa pasta2 nih...potluck nih sempena my uncle masuk rumah baru, doa selamat skali dengan tahlil arwah...nak sampaikan ke rumah dia tuh punyalaa jauh...sejam baru sampai...dah dekat2 nilai rupanya...here are some pictures from my cousin's phone...lauk pauk x dan snap but macam2 ada...everyone brought something...ada ikan siakap sweet sour, ayam kampung masak lemak cili api, kari daging, ayam sambal, sayur campur, nasi arab and kuih talam...




tuan rumah (ayahteh) lead the prayer



many said my husband look more like my father than me...sapa menantu nih sebenarnya...oh, and my sister emilda (wearing glasses) baru balik dari Egypt...cuti until raya...she has 1 more year to finish her study in Alexandria...





masa on the way nak sampai, aku perasan kepala ariq macam dedar...sampai sana dia macam cranky taknak kat orang...i ask for pcm from my cousin (she have 1yo doter) and give to ariq...baru masuk sikit terus dia muntah melambak2 on me...then i gave him another dose...lepas tuh i had to borrow baju, seluar and tudung from my aunty...my cousins semua kecik molek orangnya...mandikan ariq, change our clothes and bagi dia makan...nampak ok dah, dah mula gelak2 but still nak berkepit...suddenly lagi skali dia muntah...habis baju dia...pakailaa baju abang without pants...we went back home after asar and ariq demam until the next day...malam tuh masa nak makan ubat lagi sekali dia muntah...ahad ariq dah nak kebah, ariana pulak sambung...muntah2 jugak...habis melambak atas carpet, cadar...actually muntah tu bagus...keluar panas badan but tulaa, dioranglaa tak selesa...kesian...


dalam keta on the way balik tertido keletihan


sedangkan sihat pun nak berkepit, apatah lagi bila cranky...


Alhamdulillah, demam tak lama dan tak tinggi...lepas sihat terus aktif balik...tu ada hati nak berdiri main sama ngan abang..padahal merangkak pun belum...sandar kat bantal pun jadilaa...ariana pun demam 2 hari jer...Alhamdulillah, mikhail kuat takde jangkit...susah hati kalau anak2 xsihat nih...


No comments: