ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Wednesday, June 8, 2016

Salam 3 Ramadhan


Assalamualaikum :)

Alhamdulillah, bertemu semula kita dengan Ramadhan yang dirindui...Alhamdulillah dapat puasa dari hari pertama, takde migrain, takde gastrik...cuma cikgu ada migrain sikit sebab dia keluar mengadap panas...last 2 weeks we had our company annual dinner..but i will blog about that in another post..

Alhamdulillah puasa 3 hari ni berjalan lancar..hari pertama sahur dengan lauk dr ahad..masak lemak cili api ikan tenggiri dgn ikan bilis goreng jer..berbuka rumah mak..dapat pegi bazar wangsa melawati dengan fatin..beli appetiser jer dgn air...boleh tahan harga air..sebbaik murtabak masih kekal..pastu sahur telur mata dengan ikan bilis+cili api+bawang goreng..laju jer makan..cikgu jenis tak cerewet and bukan kaki makan..memang dia kalau boleh nak yang simple2 ajer dan yang tak menyusahkan..sahur bukan ada selera sangat..makan sekadar lapik perut sebab dia mudah kena gastrik..itupun pg tadi aku tak terbangun, dia kejut pukul 5.15 dah siap dia buat telur dadar and cili kicap..olo3..air pun dah masak tinggal bancuh milo jer..maybe sebab dia fikir aku kena keje while dia kan tgh cuti sekolah, so tu yang taknak aku bangun awal..

so, harini dah plan balik kang nak masak daging masak kicap, ayam goreng n terung sambal..masak lebih sikit untuk sahur skali besok..no bazaar today..kuih ada dalam fridge tuh, panaskan ajer...air kotak pun ada..untuk sahur di kemudian hari dah plan bebila nanti nak buat nasi goreng daging ikut resepi blogger peej..dulu pernah buat 2 kali, seems that cikgu pun suka..pastu nak try buat nasi goreng tomyam and tomyam putih pulak...anything yang simple memang aku suka jer..dalam group wasap member Uni seronok borak macam2 dari resepi, hal anak2 sampai bab2 ibadah..tak lokek nak share ilmu walaupun kadang tak tau, diorang still akan bg pendapat, tolong carik info..haih..sayangnya susah nak jumpa coz semua duduk merata malaysia..min di muar, ifa di kulim, azie di terengganu, peny di shah alam, irma di klang and wawa di seremban. aku jer kat KL..dengan kengkawan sekolah memang dekat but not only susah nak jumpa..dalam wasap n fb pun sepi jer..nak merajuklaa :(

Terawih..malam pertama cikgu pergi masjid, aku tak dapatlaa nak ikut kan dengan bebudak nih..lepas tuh kami buat kat rumah jer, tapi in between salaam tuh biasalaa yang menjerit, menangis, memanjat, bertolak semua ada..menyusu ariq pun sama..break kejap kang sambung balik..flexible gitu..rindunya nak gi masjid..kadang bukan pasal terawih tapi suasana tuh lain bila kat rumah dengan masjid kan..inshaaAllah maybe 2-3 tahun lagi kalau umur panjang, anak2 dah besar sikit bolehlaa pegi..


No comments: