ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Monday, May 16, 2016

Farm in the City and Beryl's Chocolate Factory


Assalamualaikum :)

Last week i followed my kids' school trip...its their 1st ever...last year takde coz the no of student tak cukup kuota...its ok, better this year coz mikhail pun baru start sekolah...


we're going to see animals!!!


seronok aih...from previous week duk sebut tak habis2...ariana tulaa...mikhail tak faham lagi...pakaikan diorang topi, senang nak spot dalam ramai2 tuh...


sian budak nih masam jer macam tau jer takleh ikut...ariq duk ngan mama yer... 


ariana with her bff, sakura...her mom has a restaurant at taman melewar...ariana selalu ajak pegi sana...pernah sekali pergi skali penuh takde tempat duduk...ada rezeki lenkali aunty datang yer


the boys yang kejenyer nak berlari jer...every 10 minutes kena suh beratur gitu...


upon arrived, there's few more schools gather too that day


ostrich nih keje nak patuk jer...kena selfie cecepat...muka pun cuak jer tuh...huhuhu


farm in the city is more like mini petting zoo so dangerous animals takde...except small crocodile and snakes 


boleh bagi ikan makan


not all animal wandering around freely...some are in a lowered cage where we can still touch them


raccoon


llama nih muka eksyen jer tau...so kita pun wat muka kerek jugaklaa...



pengetua sekolah demo feeding the birds


dalam bas dapatlaa suap roti sikit kat mikhail...halfway dah mintak susu...orang lain tgk rabbit, dia taknak join...minum susu kat bench lagi best...hehehe


holding a chick...belakang mikhail is his peers...tapi manja...nak pegang tangan teacher all the time...


this is adriana...adriana 5 thn...comel, geram tgk gelegat dia...ceria jer...suka nyanyi sendiri fefeeling tgh perform...hehehe



nak pegang? errr, no thanks


bergambar sebelum pulang...

after that we head to KFC for lunch...KFC memang favourite bebudak nihlaa...riuh level atas KFC tuh...other customer pandang jer...macam playground dengan berlari2 nyer...hahaha 


after that pegi kilang coklat beryl's pulak...we were showed a short movie how they process the chocolate from cocoa seeds to the end product...lega sebab sejuk sikit duduk kat aircond room...kat farm tuh tak brape panas sebab banyak pokok2 but bahang tetap rasa...


mikhail pun happy jer...


mommies and granny yang turut serta meneman anak2/cucu


there were 9 parents yang ikut...mostly yang ada anak more than 1...yang tudung kotak2 tuh Dian, anak dia 3 orang, 6, 5 and 4 yo (depan aku tuh) jeles tgk dia, awet muda!!! sebelah dia tuh sofi, mama adriana yang cute tadi tuh...


bebudak pun dah kenyang, mata dah layu...its just a short tour around the factory...mostly dah tunjuk kat wayang tadi...then our tour guide bagi peluang mommies semua nak borong coklat sementara diorang jagakan bebudak nih...hahaha...kat sini pun dan lagi nak bershopping...i only bought those yang tak pernah rasa...tiramisu, coklat with fruits flavor (ada flavor durian!!) and the usual bulat2 dalam botol tuh...mama the kids pun kirim jugak... 


masuk bas dah almost 3pm...bebudak dah penat sangat and cranky...cecepat buat susu, kemas2 bagpack then dapatlaa rehat kejap dalam bas sementara nak sampai...sambil2 tuh pam susu jugak buat budak kenit kat rumah tuh...sampai tadika around 3.40pm...sempat singgah tailor amik baju yang dah berkurun hantar alter, then my aunty mandikan diorang baru kitorang balik rumah...malam tuh semua tido awal...bebudak had a day off whereas mommy still need to go to work the next day...huwaa...anyway, it was fun...and i sure will follow them kalau ada lawatan lagi...hehehe

2 comments:

Nurhidayu said...

bestkan pergi lawatan. aku pernah gak la follow sekali tu time danial 5 tahun ke melaka..mak ai..lebih kuah dari sudu plak dak tu..aku bawa stroller untuk nayli naik..last2 dia yang naik.n cikgu tadika plak kena tolak stroller tu..yg aku ni bw la nayli tu..huhu...sebab tak de sapa jaga nayli je..kalau tak mmg baik la pergi mcm ko je..tak yah bawa baby..

aLin arLene said...

1st experience nih...aku pun bawak gak stroller tapi tak keluarkan pun...sebab still pagi so diorg masih bertenaga...n petang ke kilang chocolate tuh kecik jer tempat dia...baby tinggal tapi kena pam jugak...leceh sketlaa pam atas bas...