ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, May 9, 2016

i need another day for weekend...every week...boleh?


Assalamualaikum :)

My previous posts mostly pasal makan jer...this morning i literally dragging my 2 feet to work...last weekend seems not enough i feel so exhausted...on saturday cikgu have PIBG meeting since morning till 1pm...i manage to bathe, feed, tidy the rooms and cook 1 dish while waiting for cikgu to come home *pat back* nampak macam ek eleh...tu jer? well, im still coping in managing my 3 kids alone...so, kasi canlaa sikit eh...besides, i masak siakap 3 rasa okeyh...and then we went to my moms coz she said she cooked and ask us to come...siap wish Happy Mothers Days lagi...terharu coz my mom bukan jenis yang softy heart nak manja2 pun tak dapat...she's one tough and strong lady...jangan main2 tau...mak masak nasi briyani with ayam masak macam kari tapi bukan kari...tak taulaa apa namanya, makan jer...sangat tak match with ikan siakap yang i bawak...hahaha...tapi ariana n mikhail suka sebab nasi tuh ada gajus n kismis...plus ayam tuh tak pedas...

after that we went to jusco nak carik kasut for both kids...nanti ada rombongan...all this while pegi tadika pakai selipar or kasut yang ngam2 saiz coz masuk kelas bukak kasut...so takutla kang ketat ke melecet ke kan...belum sampai lagi ariana dah mintak nak kasut frozen...oh mai...demam frozen tak habis lagi nampaknya...nak yang bertumit ada bling2 pulak tuh...jenuh persuade dia beli yang simple and comfortable...said that raya nanti we can buy that kind of shoes...mikhail senang jer, pilih sport shoes terus utk raya...dia ok jer memana...sempat singgah FOS beli few pyjamas and tshirts too...kami nih beginilaa...not a branded person...biasa2 ajer...dapat baju baru pun the kids dah happy...kalau bawak pegi playland laaaagila happy...tak lama kat sana, sejam stgh jer pastu terus balik...paksa semua tido petang coz malam kang nak dinner kat kedai kawan ariana pulak...takde rezeki agaknya, kedai penuh takde seat...hujan plak tuh so takde seat kat luar...then we head to kg. baru coz cikgu nak jumpa kawan kat sana kejap...makan kat sana jer...Alhamdulillah...mikhail tak berlari2 maybe becoz dia sembelit so dia banyak berdiri...makan apapun taknak cuma minum jer...ariana makan semangat jugak...pipi pun dah naik...sajer order udang celup tepung sebab tau dia suka...stgh pinggan nasi dia sorg jer...and i ate 1 half plate...takde makna nak berdiet tgh menyusu nih...lapar tau...

on sunday pulak cikgu had this badminton tournament sempena teachers day...so, yang masuk mostly teachers or admin sekolah...ingat nak pegi tgk but they start early at 8am, i dont think the kids will be awake early that day after we reach home late last night...after subuh i tido balik then nearly 8am i slowly go to the kitchen, masak air pastu jenguk bilik elok jer 3 beradik mengekek2 ketawa...haih...ingatkan betri lambat caj...mikhail yang bangun 3 kali the night before pun elok jer segar mata...kesian dia the whole day meneran at last ntah pukul brape dia kejut cikgu kata dah...besar betul hasil kamu...mcm org dewasa...patutlaa susah keluar...sunday i dont cook...me and the kids breakfast roti jer cikgu balik at 2pm tapaukan lunch...kali nih briyani kambing pulak...macam kenduri makan briyani 2 hari berturut2...petang konon nak keluar beli brg basah but hujan pulak...cikgu buat jemput2 tepung untuk minum petang...tak lama pastu ariana request maggi pecah telur pulak...uii..lama tak makan...mommy pun tumpang sekakilaaa...mikhail pun tgk maggi dia pun nak jugak...sesekali takpelaa...diorg suka makan kering, kuah2 taknak...malam semua taknak makan dah...mommy nih mana boleh xmakan kan tapi sebab dah letih (seriously, stamina dah teruk sangat...xbuat apa pun letih) so marilaa habis2 roti yang ada jer...malam by 9.30pm semua dah masuk tido...

lunch hour tadi i wasted an hour wandering around klcc pointlessly...perasaan nak shopping tetiba meluap2 taktau pasaipa...lapaq ka? stress ka? penat ka? pg dah browse online shop...tak puas hati pegi pulak klcc sorg2 pun jadilaa...tapi tulaa kalau jalan sensorang memang tak beli apalaa...xsyok takde 2nd opinion nih...plus the one that i like rasa mahal macam tak berbaloi...beli baju anak lagi baguih...makan hotdog kat 1901 then tapau sushi kat cold storage n now mata sudah layu...ini bukan monday blues dah, ini monday lost...ntah hapa2 ntah alin nih...haih bisnes, cepatlaa kencang balik!!!

No comments: