ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Thursday, May 5, 2016

housewarming and birthday seth


Assalamualaikum :)

lepas mak buat makan2 tuh berderet lagi acara makan2, the next weekend (24 April), adik pulak buat kenduri doa selamat sempena masuk rumah baru together dengan birthday Seth Yusuf...tapi mak takde sebab berjalan ke Uzbek hence the early birthday celebration sebelum tuh...so, as kakak yang penyayang lagi rajin, i offered to bake my usual baked macaroni...and then i ordered marble cheese cake from cikgu's cousin...kenduri adik belah pagi so jumaat balik keje dah mula tumis inti, sabtu lepas subuh terus rebus pasta and gaul, masuk tupperware...bakar kat rumah adik jer coz my oven masih rosak...cikgu plak takde, ada LDP halfday so fatin amik me with the kids dengan barang2...pening memula fikir camna nak bawak byk2 plus mikhail tuh bkn boleh lepa...berlari jer kejenyer...so, this is how we were...


ariana bawak beg kecik tapi berat for her...filled with liquid, milk and babyfood


mommy wrap ariq, and tangan kiri kanan bawak food dengan spare clothes, pampers semua...haha...dah rupa bibik dah...rumah aku visitor susah parking so tak harapkan fatin to come up and help me...


Alhamdulillah, dengan suara lantang kejap2 jerit suruh mikhail slow down, berjaya sampai ke kereta...phewww 


the side dish...main course nasi putih dengan lauk2 kampung - ikan pari asam pedas, masak lemak nenas ikan masin, daging kicap pedas, ayam goreng rempah and ulam2...aku langsung tak makan nasi...side dish pun dah banyak...ada my macaroni, lasagna, popia otak2 (sedap!!!) bihun goreng, cakes, kuih and buah...aku tapau lauk so dapat gaklaa merasa...daging kicap tuh sedap!!


birthday seth tema dinosaur...mikhail pun suka dinosaur...suka sangat dia dapat mainan dino dalam goodies bag...


abah and aunty datang lewat sket, right after cikgu sampai...and this is the only photo lepas tetamu mula datang...sibuk tolong adik sambil2 pantau anak2...baru 3 dah mengah...hahaha...ariq baik jer walaupun dia ngantuk, takde pulak dia nangis ke apa...asal ada org layan dia ok jer...balik petang tuh terus pengsan, literally...


Happy 2nd Birthday dear Seth Yusuf...mommylong doakan seth jadi insan yang berguna buat mommy abah dan berjaya di dunia dan akhirat...


2 comments:

Nurhidayu said...

Bestnya makan2...meriah betul

aLin arLene said...

keluarga besar, Alhamdulillah...