ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Friday, October 29, 2010

friday blues...err...friday pun nak blues ker?

Helloooo friday...


i have a mixed up feeling today...mostly because i'll be seeing my party girls tomorrow...yayyy!!!when i mean mixed up feeling, i MEAN mixed up! i feel excited, happy (of coslaa kan), anxious, worried, sad...well more to worry than the other feeling...because i'm planning to leave my little one at my mom's...those who are around me know what i'm talking about...it seems ages since the last time ariana met her "nenda"...not because she is far, but more to internal emotional family affair...well, i wont go into the details here but just wanna let you know that everything is back to OK now...and she had been giving signals that she wanna take care of her cucu for few hours weekly...


i dont wanna ariana to get shocked being left behind with "stranger to her eye" and cried the whole day...it'll break my heart even to see her cry for me while i bathe...so, last nite after i n hubs eat our dinner, fetch ariana n off we go to my mom's...we lepak2 for 2 hours and after a while she seems ok with my mom and my youngest sister...so macam ada can kena tinggal nanti...we will do that again tonite but tonite we will try to leave her for an hour while we go to wangsa walk...just so that ariana will feel more familiar to them before tomorrow...kalau tak ok, i kena bawak dialaa...cik, tolong urut budak kenit nih skali yee...hehehe


another thing is her diet...ariana kan breastfeeding...full on weekend because whatever i pump on friday will be keep for monday...tak cukup stok nak bagi for saturday...i could give her the formula tapi kalau dia taknak macamana?and after alan balik, he will fetch ariana...i never leave ariana with alan for more than an hour before this...i wonder how will he read her body languange...nak susu ker?nak tido ker?poo poo ker? or just ngada2?haiz...nilaa akibat tak pernah berenggang ngan anak...susah hati memikirkan...


my original plan was to bring ariana along with me since my aunt who take care ariana is outta town and alan has this replacement school day for deepavali...he will only be back at 2pm if he is lucky...but then my girlfriend are planning for girly2 day out...so we decide on spa for full body pampering..fuhh...dah lama giler nak sangat buat tapi takde masa n takde geng...so haruslaa take this opportunity kan?n camna nak buat full body massage sambil take care ariana?3 jam tuh tau? and the appoinment is on 12pm...sian lak kat dia kot nak tido ker, nak susu ker, kang melalak kang terganggu lak orang2 yang nak rilex tuh...


huh...just the thought of doing something nice for myself pun dah memeningkan kepala...i guess i just have to trust others and let it be...besides, how bad could it be rite?

Monday, October 25, 2010

kenduri

haih...macam2 nak cerita...everytime i pandang/buat something mesti dah set dalam mind nak blog about this laa...nak blog about that laa...tapi in the end, due to lack of time maka tertangguh/tak jadi so lama2 macam lupa terus nak buat entry apa ntah...


so, sebelum terlupa nih nak citer bout something...it may not bother u but it really annoys me...call me sellfish or sombong but i think apa yang i rasa nih berasas...last weekend i went to 2 kenduri orang nak pergi haji...on saturday i went to setapak; kenduri for my grandaunt and her doter...yang datang semua family members and i feel comfortable nak borak ke bukak tudung ke baring ke tak kisahlaa...dah semuanya family member terdekat...aku kan dulu duk ngan onyang, so, anak2 onyang (nenek aku-tokyong, tok alang n toksu) selalu datang so, macam dah rapatla...semua pun macam dah tau salasilah aku which aku taklaa malu cuma taklaa pulak rasa nak canang sewenang2nya...


ok, the next day pulak kenduri for my father's MIL...pun rapat gak coz aku kenal semua adik beradik aunty n anak2 sedara abah CUMA yang datang bukanlah family sahaja...mostly are yang dirai (diorang panggil cik ina) punya old frens, my aunty punya old frens, saudara mara jauh dia and ramai lagilaa yang aku tak kenal...so, melihatkan keakraban kami berborak (me and her family), maybe ada mata2 yang hairan...(eh, sapa nih...tak pernah nampak pun...)and my aunty pun bagitau nilaa cucu i (she refers to ariana...) its an honour really for her to acknowledge ariana as her own granddoter BUT i dun like those suspicious eyes yang memandang...ada a few yang duk korek2 ngan aku tanya nih cucu cik ina ker?aku cakaplaa iye...diorang still macam tak caya...korek lagi...kamu anak siapa?aku cakap anak abah...tak caya lagi...tanya umur brapa?ermmm...saya 29 tahun...tak caya lagi...tanya no brapa?yang sulung...adik mana?aku tunjuk zana n emilda (emir ntah hilang kemana...) tanya lagi brapa orang adik bradik...fail, aku fail nak menjawab...aku cakap ramai...makcik tuh senyum2 lagi...tanya lagi brapa orang?mungkin aku sedikit biadap bila aku ulang balik ramailaa makcik...nak bagitau pun ramai...terus aku blah dari situ...(memang dah nak balik pun...dia amik kesempatan aku salam dia tanya soalan2 camtuh)...yang tanya soalan2 tuh bukan makcik tuh sorang tapi ada a few...but, seriously aku tak selesa...

hati orang perlu dijaga...takkan aku nak canang, errmmm saya anak tiri, cucu tiri sipolan sipolin kan? lagi panjangla soalan dia nanti...pastu sok sek sok sek plak dia kat blakang...orang dah anggap kita macam keluarga, so haruslaa kita return the favor kan...my husband disagree with me having that thought...he said that is the usual question you get when you go to kenduri...kata dah sesi beramah mesra kan...when i think back, betul jugak...tapii...(still tapi lagi nih...)i dun care, tak puas hati gak...kalau ko datang dari family yang normal, senangla nak menjawab...saya anak jenal yang sulung...please, please, PLEASE imagine it from MY point of view...hmmmpphhh...jadi topic argue laki bini pulak...hissyhhh...then my hub said thats why i dun like pergi kenduri...ek eh ke situ pulak...pergi kenduri kan bagus...

aku suka jer pergi kenduri especially kenduri kawin dari aku kecik lagi...masa tulaa my mom akan bagitau haa...nilaa anak2 dara i...pastu kitorang pun macam malu2 siput bila makcik2 cakap ek eh dah besar anak kau...dah boleh buat menantu...masa kenduri gak ko leh pakai lawa2, mekap2 ngan accessories bagai coz kat kenduri semua orang pakai cantik2...nak bergambar ngan pengantin, taklaa tenggelam...kan kan kan...lagi2 sekarang dah ada ariana, excited nak carikkan baju matching kaler baju dia ngan mummy dia...so, walaupun aku tau risiko bakal diterjah ngan soalan2 tak brapa nak suam, aku tetap akan menghadirkan diri gi kenduri...insyaAllah...

Wednesday, October 20, 2010

she's 9

cepatnya masa berlalu...tepat 20hb 9 bulan yang lepas aku melahirkan ariana sofia binti azlan...harini dia dah 9 bulan...cepatnya!!!scar, stretch mark aku pun tak hilang lagi nih...hmmmpphhh...sekarang dia dah makin lasak...even though dia belum boleh duduk sendiri n merangkak tapi laju jer dia combat2 nih...sekejap dah kat situ, sekejap kat sana pulak...kengkadang kitorang masukkan dia dalam bakul mainan dia...senang sket nak control...tapi lagi bagus kalau dia explore kan?good for her development mentally n physically...ni saja nak tepek gambar ariana dalam perut...hehehe...bukan gambar ultrasound tapi gambar perut aku memboyot...silalah menjamu mata...uweeekkk...


pregger @ 3 months

pregger @ 4 months

pregger @ 5 months



pregger @ 6 months


pregger @ 7 months

gambar nilaa yang aku hantar masuk contest modernmum tuh...ntah hapa2 pegang pokok...macam orang dolu2...huhuhu

pregger @ 8 months
pregger @ 9 months++

the x date


i'm 9 and lasak!!!(nampak macam boy kan?maybe sebab rambut depan segan nak keluar...)

Tuesday, October 19, 2010

testing videostreaming



i've been trying to upload video into my blog...just to make it more colorful...cewah...before this macam susah coz i took video using my hp and my pc cannot read the format...now that my husband have download the converter, i wanna try wether it can be done or not...kalau ada yang tak dapat tengok tuh sorry ye...

video

30 minutes worthwhile

just now lunch hour time i managed to grab a pair of new office clothes for myself n my fren got herself a new dress...waallaaa...half n hour pun jadi jer...hehehe...the POWER of shopping...tu pun cuma plan nak beli pants, TERRRbeli blouse...kalau masa panjang apa lagi agaknya yang TERRRbeli ek?

yesterday

yday i had the worst migrain ever...well, actually i've experienced more worst than yday but semalam feel like worst sebab i was at the office...sebab sembelit, angin tak elok naik ke kepala...rasa nak cirit+muntah+migrain melampau serentak...kalau kat rumah nih aku dah tergolek kat toilet bowl...atas bawah menolak serentak...tapi kat ofis nih aku terpaksa gagahkan jugak duduk elok2 kat toilet which is difficult coz nak muntah tapi taktau nak muntah kat mana...lantai dah elok jer kering kang kena marah ngan cleaner lak...hmmppphhh...nak balik alang2 sangat dah kul 5...i ask my boss to go back early n alan pick me up at 5.30pm...atas motor pun aku dah nak pejam2 coz tak larat sangat...sangkut jari kat belt alan then rest my head on his shoulder...alan ajak borak2 coz takut aku terlelap...kang tergolek dok plak kang payah kang...haaa...sampai rumah aku terus tido kat bilik...alan pegi amik ariana alone...
sedar2 dah kul 8.30pm...kepala dah rasa ok sket...keluar bilik tengok cikonet tengah main...baba dia letak dia dalam bakul then load bakul tuh ngan mainan...dia nampak aku terus tersengih2...hilang jap rasa berat kepala...cepat2 mandi coz alan said her last meal was AT 5.30pm then balik rumah tadi ariana tido about 1 hour...nasib baik dia tak nangis...lepas mandi, bagi dia nen then dia main balik...nowadays dia makin aktif...paling suka combat ke arah kipas n main tekan2...kadang2 kalau kipas tuh on dia suka2 nak masukkan jari dia...eee...angkat dia letak atas tilam then dia menyusur balik ke situ...cerita pasal dia tetiba rasa rindu plak...suka sangat bila dia sengih2 tengok kita...i guess she understand that me n alan are her parents means we have the right to gomol, cium dia, grip, gigit dia even its annoying...hehehe...cuba kalau orang lain, baru dukung dah mencebik...pastu nangis macam sedih sangat...huhuhu...alamak, rindu cikonetlaa...i wish she could understand i called n babble to me on d fon...haih...

Monday, October 18, 2010

29 + 3



today i'm officially 29 years and 3 days old...muahahaha...yours truly has reached her last 20s on last friday...yep...dah NAK tua...blum tua lagi ye (in denial nyer sangat!!!) so, konon nak giv myself a treat, i take half day off on last friday...g klcc have lunch with my sis then go window shopping...i'm looking for a bag to share with ariana...now everytime i'm out with her, i hav to carry her friso backpack and no more handbag for mummy...TAK SUKA!!! my aim : big, roomy, lembik, 2 flat shoulder handle, can be sling, not black, but can go with any outfit...haa rasa senang tak nak carik...in the end i did find 1 bag that suits my needs...bukan nak branded pun...tapi my sis tak bagi beli coz i only took 10 minutes to decide...she said i shud look for other shops...haih...maleh dah...end up i didn't buy anything coz dah janji alan pick me up at 2.45pm...



it's easy to go anywhere when your husband was halfday too...well, dia memang keje pagi jer...ater, cikgu kan...the day before he suggested to go to IKEA nak carik highchair cik jendul...susah nak bagi makan skang coz kat bb sitter ada rocker, kat rumah terpaksa someone pegang or baringkan dia...dah pandai meniarap, mana dia nak baring lama2...besides that we get some cute2 stuff for our home...ntahla, takleh nak recall sangat apa kitorang beli tapi habis dekat rm300 gaklaa...huh...mostly barang ariana laa...for mummy mungkin tray bakar kek tuh jer kot...ada a few stuff for my MIL kat kampung...suka some things kat IKEA coz it makes our life/work easier, dun u think?



lama giler kat sana kul 9pm baru sampai rumah...tapau nasi ayam on the run cafe (hub's feveret) then thats it for the day...tak tau nak bagitau apa perasaan on that day coz actually i expected more...but then its my fault coz i already knew my husband very well...(pengajaran : dun expect too much)...harus ubah perangai nih...pikir2 balik sian dia...he has no idea how/what/where to do so, itu jer yang dia terpikir...kenalaa appreciate kan...besides, dia pun penat...sorry yang...



on saturday duk rumah lepak/rehat...masak siakap sambal, goreng kentang+ikan bilis+onion ring+cili api...petang g Aeon AU2 window shopping lagi...he offered to buy me perfume tapi i takmau...i sudah tawar hati nak beli apa2...so, after beli buku n new bottle for ariana kitorang pun balik...yet, nothing for mummy...malam tuh my sis called via 3g from pavi asking me to decide which bag i want...she wanna buy for me...muahahaha...Alhamdulillah, rezeki jangan ditolak...



so, on sunday we had our breakfast at my mom's house coz i wanna pikap my bag!!!ariana treat people macam alien...semua dia taknak...nangis kaw2 siap sedu sedan keluar air hidung bagai...mau clingy ngan mummy jer...huh, susahlaa camnih...itu nendalaa sayang...itu aunty zana n aunty fina...takpe, nanti kita g sana lagi k...so, thats it peeps...thats my bday celebration besides tons of wishes from sms and fb...thank u all...



oh, as for pressie from hubby, u'll have to wait coz now he know what i want :)


Thursday, October 14, 2010

cik siti datang lagi!!



dah beberapa hari asyik terkejut2 jer...especially bila nak gi dapur...harituh masa in law datang pun dia boleh keluar dari blakang baldi, menjerit ipar aku...lampu dapur memang tak off kalau malam...kengkadang tengah elok2 tengok tv, dengar bunyi bising kat dapur...aku cakap ngan alan, takleh jadi nih...pasang perangkap malam nih gak...memula letak depan pintu bilik air, tak kena...malam tadi alih letak kat depan pintu dapur...and this morning...(sapa yang tengah makan, sila habiskan dulu ye...)

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*



haa...skali dapat 2 ekor...amik kau!!!

splash, splash

my parents in law were here for the last weekend and they brought along my sis in law n her 3 children. so, haruslaa plan xtvt yang sesuai untuk kekanak kan...so, on saturday kitorang bawaklaa diorang g klcc park main2 air n playground...termasuklaa cikonet ariana...bebudak semua tak mandi, kitorang hangkut g naik lrt...
sampai sana, ada something happen...my fault...sedih sangat...i put ariana baring on the bench...tengah nak bukak payung coz nak cover silau, ariana try to grasp for the umbrella n fell off to the ground...yes, she FELL!!! apa lagi melalaklaa...i manage to catch her dress before she fell tapi jatuh jugak...kena marah ngan hubby (apa agaknya dia buat masa tuh eh?) gosok2 ariana...cuba carik lebam kat mana2 tapi tak jumpa...after that bagi minum, bagi bantal, ariana terus tido...1 hour later baru bangun n tengok dia ok jer, kitorang bawaklaa dia mandi gak...so, here the pic...


jatuh dari bench tuh ke benda bulat surrounding pokok tuh...batu n besi...huu...sory iana...
baru bgn tido...belum warm up lagi...
errr...apa nih baba...apsal excited sangat nih?

splash...splash...



"haaa...best gak main air nih ek mummy" (sila abaikan mulut mummy dia yg muncung tuh yer...)

kak athirah beria2 berenang

mummy enterframe

time to go home...(i ask alan to wear the nursing cover to cover ariana's head sebab PANAS-nampak tak bayang2 alan tuh tegak mencacak?)

Tuesday, October 12, 2010

menyampah tahap gaban



takde semangat nak keje harini...makin menyampah dengan most of the staff kat sini...sekor2 perangai buruk keluar...not that my behaviour is excellent TAPI this is not a healthy environment for me...makin depressed bila sampai ofis nih...dulu kalau ada problem kat rumah, looking forward to come to the office where my frens are...can chit chat, gelak2, makan sedap2, shopping DI SAMPING BUAT KEJE YANG MELAMBAK...kira riuhlaa ofis macam pasar tapi all in a good vibe...positive energy...syiok...now i have to drag myself coming to the office just because i have an obligation to help my husband, to settle my debts, to help my family and to splurge on things that i want for myself...


eee...nak cepat2 settle all the loan so that i can be at home watching after my children...tapi confirm ke duk rumah boleh rasa macam kat syurga? i guess its up to ourself nak create environment around us tapi macamana nak create a positive envi if ko sorang2 then yang create negative envi nih ramai? maybe by sitting in a corner mending my own business could help...tapi nanti gila pulak duk sorang2...


aku jenis yang kena ada kawan...dulu pernah skali masa matrik semua roomate aku keluar...ada discussionla, datinglaa...aku nih yang takde bf nih melangut sensorang dalam bilik...nak study pun otak cam blank...so, aku pun sarung tudung then round blok, cafe 2-3 kali sampai aku bajet member aku dah balik...ooohhhh...i miss them...they all were the best roomates anyone could have...sampai camtu skali aku nak hilangkan bosan...


nuruuull...cepat2laa habiskan pantang ko...bila ko nak balik ofis nih?waaa...

Yang Bertakhta Akhirnya

Dulu dia dedicate lagu nih kat aku...now aku terdengar2 lagu nih balik... :(

Kita tak lagi sehaluan
Bukan sebagai yang diimpikan
Rupanya di saat-saat yang genting ini
Terjawab jua persoalan

Dan kita terpaksa memilih
Jalan yang telah ditentukan
Dan kita sama-sama dewasa menghadapinya

Kesan cinta membakar, menghempas, mencabar
Keteguhan hati dalam nostalgia
Cinta membakar, menghempas, mencabar
Dan harus ditelan walaupun pahit

Tidaklah kita yang berkata
Cinta tak mesti bersatu
Apa benarkah itu
Atau kata-kata yang tak bermakna

Dan mereka jua berkata
Tiada yang lebih pedih
Tiada yang lebih menyiksa
Dari cinta yang tak sampai

Dan akhirnya cinta jua yang bertakhta
Menyuluh dalam kegelapan
Dan akhirnya cinta jua yang bertakhta
Menyatukan kita dari terpisah
Oleh cinta palsu

Monday, October 11, 2010

LIBRA CHICK!

waaaaaaaaaaaaaaa dah masuk bulan october!!!suka sangat this month...pasal yours truly is nearing her birthday...bape hb?nanti2 u all taulaa...my 1st birthday to celebrate with my doter...syioknyer...tak sabar...agaknya, apalaa mr hubby plan eh?knowing him, he will just ask me apa i nak...hmmm...kang cakap kang banyak kang...haaa...well, orang tanya mcam susahlaa nak jawab...maluuu....hehehe tapi kalau tak jawab, usually taste kitorang tak sama and end up benda tuh hilang coz jarang guna...same goes for his birthday...bawak jer dia pegi shopping complex tuh...haa pilihlaa nak apa...selalunya not on that birth day laa...maybe later on bila dah ada idea nak beli apa...n knowing him too, he won't read my blog so here is some things yang di idam2 kan...err..ulang...thingS maknanya ada a few yer...


- a set of chef knife, menyenangkan keje di dapur...nak harap pisau cikonet 2 bilah tu jer.....alahai...


- a shopping spree!!! just giv me the money, money, money...


- a new designer handbag, not my thing pakai branded2 nih...takat vincci jer tapi nak gak merasa seketul dua...


- new make up set complete ngan brushes...voila!!!
hmmm...itu jer yang dapat aku pikir..tapi, kalau dia bagi duit rasanya aku akan habiskan beli barang ariana jer...grrl stuff is just so irresistable...COMEL!!!

Thursday, October 7, 2010

FIRAS HANDZALAH 1ST BIRTHDAY GIVEAWAY


tak pernah join giveaway apa2 sebelum nih...suka (n a bit jeles) tengok ibu farish n firas dapat kumpul stok banyak2...bestnya firas dapat full bf ngan ibu...betapa banyak pengorbanan nak menyusukan nih tau...to firas, happy 1st birthday sayang...aunty alin harap firas, farish n anak2 aunty akan jadi anak2 yang soleh...

Tuesday, October 5, 2010

pinggan belah pinggan bertangkup


duduk2 nih (actually bz gilers) teringat citer dulu2...dulu tuh taklaa dulu sangat...citer masa aku ngan zana kecik2 dulu...kitorang nih kuat gaduh...sampaikan kalau ada sehari tak bergaduh, arwah onyang siap perli "wok(panggilan tokcik aku), ko perasan tak harini ada benda luarbiasalaa..." sambil kenyit2 mata...tapi tak sampai 24 jam, gaduh balik...


kalau aku buat zana, zana menangis teruk ya rabbi...melalak selapang2 tekak...pastuh ntah camna berbekas2 plak tuh...padahal aku rasa takdelaa sakit mana pun...alaa...zana memang over exagerate dari kecik lagi (sapa sokong, angkat tangan!!!dik, aku tau ko tengah menyumpah aku skang...hahaha) tapi bila zana buat aku, takde pulak berbekas...i mean adalaa bekas tapi bila nak tunjuk kat onyang, aik tetiba dia hilang...hisyh...nih yang tak syok nih...


bukan sikit2 dia buat tau...zana jenis yang suka menggigit n guna benda...sakit wooo...tu pasallaa gigi dia bentuk M n skang kena guna braces...kena tulah ngan aku tuh tau...hahaha...ada skali tuh pasal apa ntah aku dah lupa tapi dia hentak pinggan makan kat kepala aku terus pecah dua...elok jer pinggan tuh terbelah...nasib baik tak tembus kepala aku nih tau...actually tak sakit pun cuma onyang marahlaa dia coz onyang ingat aku sakit....aku pun apalagi, buat2laa menyeringai kengkonon tahan sakit...hahaha...


kadang2 tengah2 gaduh tuh onyang dah geram sangat nak kejar kitorang...tapi yelaa, orang tua...mana kuat nak kejar kan...masa tuh boleh pulak kitorang sepakat kenakan onyang...kitorang lari2 jauh sikit jer dari capaian tangan onyang...penat dia pusing2 bilik (haah, dalam bilik jer) nampak macam boleh capai tapi dia kejar2 tak dapat...ada skali tuh kitorang biar dia tangkap nak tengok apa onyang nak buat...rupanya dia nak ikat rambut kitorang n suruh kitorang tarik...biar dua2 sakit...tapi kitorang nyer rambut kan sehalus sutera...bila tarik jer terlerai, tarik jer terlerai...pastuh siap gelak2 lagi...jahat kan kitorang?...isk, rindu kat onyanglaa... :(


aku rasa mak n abah kitorang pun taktau perangai kitorang yang ini...i mean dia taulaa kitorang bergaduh...adik beradik mana tak bergaduh kan?cuma details nyerlaa...yelaa kitorang kan membesar ngan onyang n tokcik...lagipun mak GARANG...takuuutttt...so kitorang sangat behave (behave laa sangat kan) bila balik rumah mak or abah...dik, ko mana boleh marah aku dah...nih citer aku nak preserve biar anak cucu baca nih...leh gelak sama2...hehehe

kitorang memang slalu pkai sama, lain color jer...zana baju biru, aku baju hijau...yang lain tuh kazen kitorang...g mandi sungai mana ntah

should i be worried?


ariana dah 8 months++...but everytime i see her, i feel like she's still in her second or third month...until now dia cuma meniarap jer...ke depan ke belakang pun belum...she also cannot sit on her own...tapi kalau i put her in a babychair kat restaurant, bolehla duduk coz she rely on her bam bam body laying on the chair...other babies at her age sudah boleh panjat2 dah...should i be worried?other than that she's perfectly healthy...i know that different babies with different development stages but still i cant help feel a bit concern about it...haiz...

new gadget in our office

ofis saya dah ada peti ais...seronottttt...baru n 2 pintu lagi tuh...now i dun have to worry about my EBM...kalau tertinggal ice pack kat rumah pun takpe...freezekan jer EBM...balik rumah still sejuk lagi...YAHOO....

Monday, October 4, 2010

weekend yang padat


huh...can't wait for this friday kata kau?penat ok...tapi best...dari jumaat malam g beraya sampai petang ahad baru settle...dah, dah habis berjalan dah...pasnih dok rumah or g shopping jer...(erkkk??)


JUMAAT tuh alan call ajak g rumah his fren (aidil) kat pandan indah with his 2 bachelor frens...oklaa coz his fren tuh dah kawin n ada anak...at least i hav somebody to talk to kan?tapi aku cam rasa tak best coz his 2 fren singgah our house dulu after maghrib the baru gerak g pandan indah...rumah aku takde apa except kuih raya n dah tentu2 aku tak sempat masak...aku suh alan beli apa2...malu arr rumah kosong...alan kata takyah tapi aku insist gak...aku pernah kena sound ngan 1 of his fren pasal tak masak dulu (laser mulut kwn dia tuh,walaupun alan banyak kali cakap dia gurau, tapi aku terasa ok...) so, aku taknak kejadian sama berulang...sian alan, dia kelamkabut kemas rumah...then g beli lemang 2 batang...carik rendang takde so dia beli sambal ikan bilis petai...then dia beli pulak sate 40 cucuk...aku cakap ngan alan diorang lepak sini before gerak...takkan tak makan...later pegi pandan makan ringan2 jer...kang lapar sian...


alih2 kul 9 pun taknampak lagi batang hidung masing2...sorang jer datang then sorang lagi janji jumpa kat pandan terus...sampai pandan wife aidil masak bihun goreng, nugget, sandwich...makanlerr...aku pesan kat bujang 2 orang tuh tak kira camna pun diorang kena singgah rumah kitorang coz alan dah siapkan makanan...tuh yang sampai rumah dekat kul 12am then diorang lepak lagi sampai kul bape ntah wo pucitou...aku mintak excuse masuk tido coz mata dah berat sangat...



SABTU kawan alan plak plan nak datang rumah...tapi memandangkan aku pun ada plan, aku suh diorang datang malam...makan malam terus, senang...tghri tuh aku g rumah nurul, my bestbuddies kat opis nih...dia bersalin raya ke3 harituh...dah plan lama nak jenguk anak dia tapi aku kan tak sihat, tak eloklaa kang jangkit kat bb plak...raya ke6 adik dia ayu plak bersalin...masa aku melawat tuh haa...macam hospital dah aku tengok...sorang sini, sorang sana...bb dua2 tido...yang mak2 nya dua2 berkain batik, berstokin...ater, dalam pantang kan...takkan nak pakai shorts ye dak?lepas borak2...kitorang terus balik...singgah burger king drive thru for lunch...lewat ket...takpe, coz pagi tuh dah heavy bfast...aku dah siap dalam kepala otak nak masak apa...udang galah masak lemak cili api (alan tak confident aku nak masak lemak, dia suh masak sambal tapi aku insist nak masak lemak gak...dia takut nanti tak sedap, sayang udang mahal-sedih tau), ayam masak sambal, terung goreng bercili n tempe goreng...tuh jer...start masak kul 5.30pm...ngam2 maghrib siap...alan kata masak lemak sedap...hehehe...malam tuh tido dengan perut kekenyangan...


AHAD dah plan nak jalan sakan area kajang-cheras...nak g rumah my bff noni-my opismate-alan's opismate-my aunty...janji ngan noni kul 10am...KONONLA...bangun kul 8.30am then bf ariana then ariana tido baliklaa plak...pastu rasa macam sempat tetiba datang kerajinan nak mengemop lantai...aku cakap ngan alan bfast kat rumah noni jer...aku siap suh noni wat buffet bfast...sajak muka aku tak tau malu...hehehe...tapi dia wat gak coz alang2 dia ajak skali our bff yang lain...tuptap2 kul 11.30 baru gerak...alan dah muncung coz perut dia dah pedih2...isyh3...rasa bersalah sangat...kul 12 sampai terus melantak...hahaha...alaa family noni tak kisah...dari bujang lagi aku dah slalu tido rumah noni, ikut family dia jalan2...macam family sendirilaa...kat sana aku sempat jumpa alyn n maya...nani dah balik :( mona lak datang petang...





dari rumah noni gerak g rumah kak niza...jumpa all my colleague (yang kak niza ajak jelaa) kat sana...showing masing2 punya bundle of joy...




makan2 lagi then gerak g rumah kwn alan lak...mak oii...perut dah penuh nih tapi mee bandung kak liza masak soo tempting makan gak semangkuk...ariana sangat behave...masuk keta dia susu then tido...sampai rumah orang dia bangun...balik dari rumah kawan alan kat kajang utama macam tuh gak...tapi balik jem...sejam setengah baru sampai rumah...sian alan...ngantuk sangat...balik rumah ariana dah bangun balik...aku biar alan tido kat bilik, bawak ariana kat depan...kemas2 rumah sket, mandikan ariana...siapkan makan then malam tuh rileks jer sambil lipat kain...paling suka bila rumah kemas, baju semua dah settle...pastu tido tanpa pikir keje apa lagi nak buat bsoknya...


ahhh...heaven.......