ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, October 4, 2010

weekend yang padat


huh...can't wait for this friday kata kau?penat ok...tapi best...dari jumaat malam g beraya sampai petang ahad baru settle...dah, dah habis berjalan dah...pasnih dok rumah or g shopping jer...(erkkk??)


JUMAAT tuh alan call ajak g rumah his fren (aidil) kat pandan indah with his 2 bachelor frens...oklaa coz his fren tuh dah kawin n ada anak...at least i hav somebody to talk to kan?tapi aku cam rasa tak best coz his 2 fren singgah our house dulu after maghrib the baru gerak g pandan indah...rumah aku takde apa except kuih raya n dah tentu2 aku tak sempat masak...aku suh alan beli apa2...malu arr rumah kosong...alan kata takyah tapi aku insist gak...aku pernah kena sound ngan 1 of his fren pasal tak masak dulu (laser mulut kwn dia tuh,walaupun alan banyak kali cakap dia gurau, tapi aku terasa ok...) so, aku taknak kejadian sama berulang...sian alan, dia kelamkabut kemas rumah...then g beli lemang 2 batang...carik rendang takde so dia beli sambal ikan bilis petai...then dia beli pulak sate 40 cucuk...aku cakap ngan alan diorang lepak sini before gerak...takkan tak makan...later pegi pandan makan ringan2 jer...kang lapar sian...


alih2 kul 9 pun taknampak lagi batang hidung masing2...sorang jer datang then sorang lagi janji jumpa kat pandan terus...sampai pandan wife aidil masak bihun goreng, nugget, sandwich...makanlerr...aku pesan kat bujang 2 orang tuh tak kira camna pun diorang kena singgah rumah kitorang coz alan dah siapkan makanan...tuh yang sampai rumah dekat kul 12am then diorang lepak lagi sampai kul bape ntah wo pucitou...aku mintak excuse masuk tido coz mata dah berat sangat...



SABTU kawan alan plak plan nak datang rumah...tapi memandangkan aku pun ada plan, aku suh diorang datang malam...makan malam terus, senang...tghri tuh aku g rumah nurul, my bestbuddies kat opis nih...dia bersalin raya ke3 harituh...dah plan lama nak jenguk anak dia tapi aku kan tak sihat, tak eloklaa kang jangkit kat bb plak...raya ke6 adik dia ayu plak bersalin...masa aku melawat tuh haa...macam hospital dah aku tengok...sorang sini, sorang sana...bb dua2 tido...yang mak2 nya dua2 berkain batik, berstokin...ater, dalam pantang kan...takkan nak pakai shorts ye dak?lepas borak2...kitorang terus balik...singgah burger king drive thru for lunch...lewat ket...takpe, coz pagi tuh dah heavy bfast...aku dah siap dalam kepala otak nak masak apa...udang galah masak lemak cili api (alan tak confident aku nak masak lemak, dia suh masak sambal tapi aku insist nak masak lemak gak...dia takut nanti tak sedap, sayang udang mahal-sedih tau), ayam masak sambal, terung goreng bercili n tempe goreng...tuh jer...start masak kul 5.30pm...ngam2 maghrib siap...alan kata masak lemak sedap...hehehe...malam tuh tido dengan perut kekenyangan...


AHAD dah plan nak jalan sakan area kajang-cheras...nak g rumah my bff noni-my opismate-alan's opismate-my aunty...janji ngan noni kul 10am...KONONLA...bangun kul 8.30am then bf ariana then ariana tido baliklaa plak...pastu rasa macam sempat tetiba datang kerajinan nak mengemop lantai...aku cakap ngan alan bfast kat rumah noni jer...aku siap suh noni wat buffet bfast...sajak muka aku tak tau malu...hehehe...tapi dia wat gak coz alang2 dia ajak skali our bff yang lain...tuptap2 kul 11.30 baru gerak...alan dah muncung coz perut dia dah pedih2...isyh3...rasa bersalah sangat...kul 12 sampai terus melantak...hahaha...alaa family noni tak kisah...dari bujang lagi aku dah slalu tido rumah noni, ikut family dia jalan2...macam family sendirilaa...kat sana aku sempat jumpa alyn n maya...nani dah balik :( mona lak datang petang...





dari rumah noni gerak g rumah kak niza...jumpa all my colleague (yang kak niza ajak jelaa) kat sana...showing masing2 punya bundle of joy...




makan2 lagi then gerak g rumah kwn alan lak...mak oii...perut dah penuh nih tapi mee bandung kak liza masak soo tempting makan gak semangkuk...ariana sangat behave...masuk keta dia susu then tido...sampai rumah orang dia bangun...balik dari rumah kawan alan kat kajang utama macam tuh gak...tapi balik jem...sejam setengah baru sampai rumah...sian alan...ngantuk sangat...balik rumah ariana dah bangun balik...aku biar alan tido kat bilik, bawak ariana kat depan...kemas2 rumah sket, mandikan ariana...siapkan makan then malam tuh rileks jer sambil lipat kain...paling suka bila rumah kemas, baju semua dah settle...pastu tido tanpa pikir keje apa lagi nak buat bsoknya...


ahhh...heaven.......

1 comment:

Anonymous said...

hey... thats my cheeky baby!!! :P