ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Friday, May 12, 2017

Oh, Hi May!!!


Assalamualaikum :)

wahhhh...sekarang main update sebulan sekali jer eh...ehehehe..seronok 3 minggu berturut keje 4 hari jer...i wish every week was like that..wesak day was a very productive day for me...sempat laundry 1 round, vakum, masak lunch, bake some brownies and groceries shopping...thanks to my husband yang pagi2 dah siap mop rumah...terus kasi upah masak rendang untuk lunch...huhuhu...ehh, tapi aku guna pes dah siap bought from my friend...senang sangat...stgh jam dah siap...for the kids buat ayam goreng kunyit jer...jadilaa 2 lauk...rumah aku memang tak masak banyak2...paling byk pun 3 jenis jer...

Alhamdulillah i manage to finish ganti puasa last monday...i know, lambat sangat kan...ngam2 last day tuh next day terus period...niat nak dapatkan extra 1 day puasa sunat tak dapat...lagi rugi tak dapat puasa on nisfu syaaban...dahlaa i nih jenis period lama...maximum 14 days...dulu tak macam nih...plg lama 9-10 days jer...now meleret2 plak...clear for 2 days, datang balik 4 days...clear 2 days, datang balik 3 days...mmg tak pernah mandi wajib sekali...mesti berkali2...raya preparation 80% dah siap...tunggu my baju and ariana's siap and nak carik baju melayu mikhail...tahun nih tema orange kauu...my husband punya turn pilih kaler...sukatilaa yang...asalkan bahagia...this year i wanna wear sedondon dengan ariana so last March we went to Jakel, punyalaa susah nak carik kain kaler oren yang ok coraknya...yang banyak pastel colour and corak pucci...macam ramai sangat pakai pucci, tak minat plak...warna oren pun banyak yg corak veteran...lastly amik jelaa yg abstrak...my husband said macam sisik ikan...hahaha...lantoklaa...nanti dah siap jadi baju, sure cantik punya...ehem ehem *taknak kalah* ehem ehem

apalagi eh...oh, we attended my twin cousins wedding...nak transfer gambar amatlaa malas...but both couple were so pretty and handsome...my sister fatin (ig:hanaikmal) done the makeup for our bride twin cousin...makin cantik dia make up...dulu masa main2 makeup mama, macam2 rupa ada...now her hobby dah boleh jadi part time income...Alhamdulillah...oklaa...banyak keje nak settlekan before the weekend...Have a great weekend uolls!!!

No comments: