ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Wednesday, April 19, 2017

Hello April!!


Assalamualaikum :)

lama tak bersiaran..nih memang betul2 bz uolls..Alhamdulillah business makin giat sekarang..bisnes company nilaa, bukan bisnes aku..huhu..kita tumpang jer..kalau profit tinggi, bolehlaa nak mintak bonus lebih sikit..oh, speak about bonus, Alhamulillah syukur ada gak dapat and increment pun bolehlaa lebih kurang macam tahun lepas..i'm not complaining..ada orang jangan kata bonus, gaji pun tak dapat..compared yourself with the less fortunate, inshaaAllah takde rasa tak puas hati ke apa..and dont set your target too high..nanti frust menonggeng melalak2 maki boss plak..no no no..i've been in that situation though..the outcome tak brape best jadinyer hubungan dengan boss pun sepi jer..nak kata puas pun tak jugak..so, sekarang wat lek wat pis jelaa..masih boleh bayar komitmen bulan2, masih boleh reward diri sesekali, masih boleh bagi pada orang tua, pun dah cukup..count the blessings..

Another Alhamdulillah for my kids health..ariq dah kurang simptom BHS eventho sometimes bila frust sangat tuh ada jugak but its not too serious to the point he fell down and his lips turn blue. no. dah takde yang tuh. i let him cry out his lungs few times and mostly dia akan regain his breathing menjerit pastu dah ok. selalunya pujukla but bila dah dengar menjerit tuh legalaa means body dia dah resume breathing as usual..mikhail tak pergi sekolah seminggu last 2 weeks sebab dia selsema. selsema lain macam sampaikan kat mana dia smear his boogie, kat situ naik ruam..kesat ke pipi, pipi naik luka2.. the doc gave him antibiotic, saying that its very contagious and kuman dia kuat thats y tepi2 hidung dia habis melecet and berkudis terkopek2..kena basuh tangan selalu and minimal contact with others buat sementara waktu.. kesian masa kena tuh sebab dia tak pandai blow his nose, nak kesat ngan kain, luka plak so kena slowly bersihkan ngan lots of cotton buds, cikgu sedut guna suction tube for half hour sebab buat pelan2 (half hour sebab pujuk..sedut then stop..pujuk balik sampai keluar betul2 yang blocked tuh) and then when i checked with his school rupanya classmates dia ramai kena macam tuh..the teachers thought sebab luka melecet lap ngan kain..so i told them to inform the parents to take extra care of the child's hygiene..

ok, citer pasal Kdrama pulak, after Goblin; which i thought i'm never gonna move on from; i've watched strong woman do bong soon patiently (without sub, with sub, download pulak lagi sampai habis data aku) and alamak, cute sangatlaa couple tuh..both Park are so adorable together and they make me believe that they are truely dating outside of the drama..haish..still shipping them though..but overall still Goblin the best..lepas data reload balik next week, im gonna download all goblin series in my fon so i can watched it anytime i want...Strong Woman bukan tak best but part best is about those 2 jer..part orang jahat, gangster2 nih semua macam boring sket..especially heroin tuh...adoiyai...apsal comel sangat aih...now the series dah habis...another "cannot move on" phase for me...dah tak tau nak tengok apa lepas nih..dah tengok hint kat youtube for upcoming kdrama adalaa yang ok but we dont know..tengok reviewlaa nanti baru start a new one...sementara tuh kita ulang2 tgk Do Bong Soon and Ahn Daepyonim (CEO Ahn)...


look at that...tak ke comel Park Bo Young and Park Hyung Sik tuh...

oh, this month is the birth month of my little brother Emir (6th), my sister fatin (15th), my beloved half (17th), my nephew Seth (20th) and my mom's helper Kak Hos (20th)..harus buat celebration ramai2 nih..not to forget their birthday present (korek2 wallet)..itu nanti kita citer lain k...or maybe not...hahaha 

No comments: