ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Tuesday, October 22, 2013

triple celebration on eidul adha


macam best plak letak gambar besar2 tu kan? nampak cantik dan jelas jer gambar walaupun objeknya takla cantik mana..hehehe...tapi menggangu layout tepila plak...so kali nih kita takyah extralarge, large dah cukup except gambar lebai adam nih 1 jer k... :)

banyak lagi gambar ngan family sebenarnya tapi dah ini jer yang sempat diorang whatsapp, kita proceed jelaa eh
Aidil Adha kali nih kebetulan pulak jatuh pada hari jadi aku...yang ke 32 (tak payah nak sorok sangatla umur tuh...Allah tau) and sebab dah tak brape muda, takdelaa expect apa2 pun melainkan ucapan dari husband tersayang...itu kalau lupa gak nak buat (macam tahun lepas) memang makan minggulaa baru hilang sentap...

memula macam nak plan semua pakai ala2 arab; berjubah berkopiah tapi takde masa nak carik jubah untuk yana and yang nursing friendly untuk aku...cikgu dah memang ada kurta bertahjun beli tak berpakai...aku mintak cikgu carikkan jubah untuk mikhail kalau ada yang murah...bukan nak pakai selalu pun kan...Alhamdulillah, lagi 2 hari nak raya dapatla jubah nih..husband ustazah kat sekolah cikgu jual...murah gilos...rm20 jer!!! suka3...

lepas persidangan 12hb tuh kan terus balik melaka...hari isnin tuh kitorang gerak balik KL...ibu cuba umpan2 kitorang beraya sana tapi tak jalan...hehehe...lain kalilaa ye ibu...ini kali giliran rumah mak plakla...macam tak aci plak Aidilfitri harituh sesampai rumah mak dah malam...macam tak beraya jer...kitorang balik petang dalam kul 4 camtuh, lengang gilers jalan...bebudak plak tido jer sepanjang perjalanan...

Besoknya pepagi cikgu gi solat sunat Aidiladha kat masjid rumah jer...aku plak tolong siapkan bebudak..setel semua gerak gi rumah mak...adik pun baru sampai (rumah dia sekangkang kera jer dari situ) tengok fatin n fina tak kisah nak pakai baju raya pun..yelah, kat KL nih raya haji mostly tak semeriah raya puasa...takde pegi rumah sedara mara pun..jiran aku pun gi bercuti...kat rumah mak ada nasi arab...tak amik pun gambar



seronok Titin ngan Tina layan main



Fina muka cam pengasuh pendera jer o_O



skali *eceh* tengah aku betul2 tudung kat cermin, dengar orang nyanyi lagu besday...huhuhu...malu ai tau...dah tua2 nih pun nak surprise2...hehehe...skali tengok kek...WAAA!!! PAVLOVA IDAMANKU...few weeks before nampakla cousin aku post gambar dia makan pavlova kat Alexis...aku komenlaa teringin nak jugak sebab yang aku makan kat Delicious tak sedappp...rasa macam biskut...i dun like crunchy...n they said texture pavlova sepatutnya chewy2 gitu...mana tau ada yang memerhati rupanya...hehehe


OOoooohhhh....me with MY pavlova...nyummy...dah naik kembang, nak jatuh meringue tuh...


cikgu senyap2 suruh fatin gi beli n nasi arab tuh pun cikgu yang sponsor rupanya...ai lap u lah laling...(patutla a week before kecoh nak no fatin konon takut betri aku hais masa persidangan tuh)


mak bagi nih...ok, memang sajer aku buat muka smirk nak tunjuk poyo kat adik2 ku...ko hado? hahaha


then pavlova ku tinggalkan...takpe, balik nanti kita singgah amik balik k...dasar...

gerak gi rumah abah pulak...a day before aunty dah call suh datang rumah..baik puan...menjunjung titah... :P


ada abah aunty and aunty angah and her kids...zana n hubs arrive later...kat rumah abah ada rendang burung puyuh, nasi impit, kuah lontong, kuah kacang and sambal sotong...burung puyuh tuh bisnes abah aku...dia n his bisnes partner monitor dari ternak sampai proses...sapa nak bolehla roger aku tapi kena self pikap kat putra heightla...ada a few grade A,B,C. setiap pek ada seploh ekor, harga dari RM25/sepeket...



mikhail dah mula cranky..member biasa tido tengahari, skali dapat tido kejap je masa otw dalam keta...

aku cakap kat alan instinct aku rasa ada 1 lagi kek kat rumah nih...dia ada plan apa2 lagi ker? dia kata jangan perasan yer...1 kek tadi pun tak habis...hahaha...sekaliiii...jeng jeng jeng...instinct ku benar belaka...hahaha...sila melutut sekarang!! ehehe gurau ye yang



one happy birthday girl...kali nih blackforest plak...nyummmsssss




see how struggle nak amik gambar potong kek...mikhail sampai terlebih seksi dah tuh...yang yana dah korek2 white chocolate kat atas tuh...


klik...one (sort of) perfect picture...adik2 dan anak2 ku :)


gambar yana tak banyak sebab ini semua gambar ihsan dari kamera orang...birthday girl terlalu excited nak keluarkan kamera sendiri...


October babies...emilda pun birthday 3rd october harituh tapi aku sempat wish jer...masa tuh tengah busy plus mikhail tak brape sihat kan...abah photobomb plak kat blakang...hehehe


cer teka sapa lagi muda...ada resemblance muka diorang nih kan


Sisters Forever

All in all i feel truly blessed to have both side of the family bersusah payah arranging the surprise birthday celebration for me...Hanya Allah yang tahu perasaan aku masa tuh...betapa aku bersyukur doa2 ku dimakbulkan akhirnya...Alhamdulillah...moga ukhuwah ini akan berterusan sampai bila2...takmo gaduh2 dah k...i love u all...My Family

2 comments:

Miss Moon said...

alamak ...akak plak tergoda tgk pavlova tew ,....gulpppppppppp

happy belated bday dear

arLene said...

kannn...ni tengok balik pun macam nak lagi jer tapi husband dah sound kata tak cukup ke harituh punyer? :P anw thanks kak moon for the wish...