ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, October 21, 2013

Persidangan UMNO 12 & 19 Oktober 2013

cerita nih dulu coz im still waiting for d rest of aidiladha pic from everybody else...pfffttt...

wah...tajuk kemain formal lagi tapi isi ceritanya takde makna nak formal...selaku KPC (ketua puteri cawangan) ini antara acara wajib pergi setiap tahun...unless ada alasan valid, camna pun kena pergi..dah 2 tahun aku tak pergi..tahun lepas sebab dalam pantang ke apa ntah...tahun sebelum tuh plak aku masuk hospital kot..ntah, tak ingat..

12 Oktober 2013

bertempat di Flamingo Hotel, setiap cawangan kena ada 5 orang perwakilan termasuk aku..hoii...nak dapatkan 5 orang nih bercinta okeyh..bertolak2..kolaa pergi kolaa pulak..isyh..being a puteri is not for all..sebab puteri nih perlukan komitmen yang tinggi..n of cos puteri mostly wanita yang masih bekerja, ada anak2 yang masih kecik (akulaa tuh) memang agak susah nak aktif..mujurla Ketua Puteri Bahagian aku tak strict sangat..mostly ahli2 cawangan aku nih jenjiran mak aku gak..kengkawan sepermainan..atau mak2 diorang kengkawan mak aku..tahun nih penting sangat sebab kena undi pemilihan Ketua Puteri/Wanita/Bahagian yang baru..tapi yang best persidangan nih selalunya dapat banyak souvenir, makan sedap kat hotel, dapat fefeeling artis mekap2, baju ikut creativiti memasing asalkan putih n kain pink batik (sedapkan hati je nih..u know how i am with politics)


last feed before mummy goes to "work"


KPC and my NKPC - Rahimah...orang kuat aku...banyak aktiviti yang aku takleh pegi, dialaa yang cover..she work from home so, sesuailaa kan..i wanted her to replace me but she said she dunwan..she will help me but not by being KPC.. o_O


fatin (who dun even bother nak mekap or buat baju.pakai baju keje sudahh) - me (konon nak buat tudung style messy tapi FAIL.serabut je nampak) - Rahimah - Zana (who took the opportunity to promote her MaryKay. siap bawak sample hokeyh. look how huge her bag is!!!)


yang pakai tudung sebelah fatin is my other perwakilan - Anis..sweet and lurus..memang kolaa akak lantik untuk pergi tetiap tahun anis...


us 5 at our table...sebbaik dapat meja dekat ngan pintu keluar..senang menghilangkan diri...


dapat pen cantik...suka3...siap ada diamondS bling2 dalam tuh...pastu besoknya hilang...hmmm...takpe, fatin kata dia taknak dia punyer...hehehe


yang duduk kat atas tuh AJK dari 4 tahun sudah..yang menang nanti akan gantikan dioranglaa..


that day jugak last class untuk ariana..rasa ralat jugak coz tarikh bertindih..nak sangat teman dia, jumpa teachers and other parents, other kids for the last time..ntah bila dapat jumpa lagi..memandangkan mak, fatin n zana pun pergi, fina kerja parttime and kak hos (mak's helper) banyak keje rumah mau dibereskan, we arrange that zana's husband wud take ariana to her class and cikgu jaga mikhail at home..later on he will send ariana back home..at 1st ariana cam "apsal?" "kenapa pulak?" but then i explain to her that we all have to "work" (i used the word "work" for all the activity that we can't bring her) she seems ok..


all pictures taken by uncle afiq



isyh...makin teruk gigi kamu yana...dunno how to prevent lagi...sehari 2 kali gosok gigi..shud i bring her to dentist? or biar dia gugur sendiri?


bye2 teacher siti (hold ariana) n teacher amy..ada umur kita jumpa lagi ye...

habis persidangan tuh petang..actually habis awal tapi diorang tak bagi balik nak tunggu keputusan katanya..tapi lepas 4 jam menunggu takde hasil, maka marilah kita melarikan diri..lagipun keputusan boleh tau kemudian..bukan boleh ubah pun..lgpun dah plan nak balik melaka kejap sebelum raya..lepas maghrib, gerak ke melaka, Alhamdulillah tak jem..by 9.30 dah sampai..




****************************************************

19 Oktober 2013

bertempat di PWTC. yang perlu pergi cuma Ketua Puteri/Pemuda/Wanita Bahagian sahaja.


OOTD lah sangat padahal pakai balik baju sama. tukar tudung jer. kali nih no choice but to bring Mikhail along..cikgu ada sekolah ganti..Ariana stay with Titin n Tina..



aku tak stay dlm dewan..sojukk!!!! aku suh mak bgtau bila dah nk undi sesangat baru panggil aku..in d mean time kita layan budak nih...


...makan...




..berlari..


..godek2 kedai orang..


..godek2 pasu orang..


..main tablelamp orang..

pastu cukup time aku masuk dewan undi then zohor dah boleh balik..yeayyy!!! dah tu jer pun nak citer...hehehe

No comments: