ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Tuesday, September 28, 2010

she's 8



lama tak update ariana's development...now she's in her 8th month...



-weighting about 7.5kg, height 65cm...quit a tall baby...ikut mummy's side...

-dah ada 2 batang gigi bawah...sakit kalau gigit mummynyer n*n*n...ada skali tuh sampai berdarah...ADOI!!! dia leh gelak2 jer tengok kita menyeringai tahan sakit...

-still meniarap...belum boleh ke depan or reverse tapi pusing n golek dah terer sangat...ada hati nak panjat orang macam dah boleh berdiri...

-asyik tersengih jer kalau orang yang dia kenal agah dia tapi kalau ngan orang lain dia masam jer...siap tenung maut tuh...

-sangat suka sebut mamamama n babababa...good girl...

-i can recognize a little apa yg dia nak thru her languange...kalau mamamama...nak mummy untuk nenen...kalau bababa...she's just talking...kalau nananana...nak something...mainan ke or just wanna lye down...kalau ada bunyi ak ak blakang means dia iyak!!!

-malam bangun mesti nangis tahap gaban dulu...then kena pick her up, dodoikan kat bahu then dia akan tido balik or bulatkan mata (sign dah boleh bagi susu masa nih)...

-kalau cukup tido, bangun pagi dia akan senyum2 then terus panggil kita...

-dah mula makan bubur lenyek instead of blend...tapi selalunya mummy dia malas, terus bancuh nestum jer...(2 kali bubur hangit...FAIL!!!)

-hmmm...apa lagi eh...oooo...harituh 2 kali dia iyak keras...sian dia...siap nangis2...mummy kena tolong bagi laluan supaya iyak leh kuar ngan mudah n cepat...lepas tuh dia terus senyum...maybe say "TQ mummy coz making me feel better"...hehehe...

-rambut still tahap bulu jagung lagi...tak tebal...dia ikut rambut mummy kot...(i hope she will follow alan's hair...thick n black)...

-suka muncungkan mulut n sembur2 air liur n masukkan semua benda dalam mulut...kalau kita jelir lidah kat dia dekat2, she will stare n suddenly try to eat your tounge...hahaha

-suka lentuk2 kan kepala macam main cak cak ngan kita...so cute...rasa nak gigit jer...

-less sleeping time masa siang...usually about 2-3 hours jer...kul 11am, 3pm, 7pm then tido malam kul 9.30pm

-still boleh pakai baju 6months old...even some of it makes her pusat exposed...hehe

No comments: