ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Friday, September 17, 2010

yang tak best



cerita raya sebenarnya tak habis lagi...raya kali nih aku tak puas hati coz ada benda yang tak dapat buat...dah 3 tahun beraya dengan alan...macam2 situasi...1st raya bergelar isteri...berdua jer...amik gambar siap peluk2...romantik gitu...mekap pun ok, no wardrobe malfunction...dapat beraya ngan semua orang...raya pertama tuh balik rumah melati dekat kul 11.30pm...punyalaa sakan...tahun kedua pun berdua tapi membuyung...baju cam hampeh...ulang2 beraya pakai yang itu jer coz tak tempah baju kurung pregnant...raya sakan kat kl jer...tapi tak best sebab tak dapat ikut mak ngan adik2 g beraya rumah maklong kat penang...dr tak advise jalan jejauh...wedding sedara aku kat taiping pun tak dapat pegi...


raya ketiga...haa yang kali nih pulak saaaangat tak puas hati berbanding yang lain coz kelam kabut siapkan baju sendiri, baju baby, nak siapkan dia dulu, nak bagi makan, nak mandikan...tup tup dia dah siap, kita yang tak siap2 lagi...tengah mekap alan dah panggil2 suh cepat, tudung plak buat hal...sudahnya takde mood nak amik gambar...gambar bertiga pun cam hampeh...sudahnya amik gambar kat tepi pokok bunga (apakah?!) membelakangkan cahaya...muka semua hitam...baju kaler peach yang kengkonon nak nampak sweet jadi buruk...gambar semua blur coz tak nak pakai flash...bila guna flash muka semua putih blakang plak hitam...sempat amik gambar ngan mertua sekeping n ipar sekeping...tuh jer...balik kl pun tak best coz g rumah opah, sapah pun takde...tak amik gambar langsung...g rumah ayahngah oklaa sket...at least ending tak sakit hati sangat...tapi besoknya pulak ariana n alan demam..penat...


tapi yang paling aku bersyukur, walaupun dalam riuh2 raya pertama tuh, ariana tak buat hal, tak meragam...good girl...tahun depan taklehlaa nak buat cenggini lagi...rasanya raya kedua baru balik melaka...takde nak patah2 balik 2-3 kali...baby letih, malam siap ngigau2...den pun lotih samo...

No comments: