ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Tuesday, August 14, 2012

pulang

whoa...what happen to alin since post merempan harituh? Alhamdulillah makin boleh adjust being a mother of 2 *sendiri tanya,sendiri jawab* genap sebulan berpantang aku mintak mak balik rumah sendiri. memula punyala cuak camna nak cakap. pastu aku tengok mak pun makin bz, aku pun cakap jer. surprisingly she said ok without much fuss. fuhh...lega

so we went back on saturday. sempat berbuka rumah abah that night. and mikhail 1st month checkup on monday. that little chap successfully gain another 1.3kg within a month. patutla kebas tangan mak. ariana of cos hantar rumah bs. she's happier there and im happy as long she's happy. takde nak jeles2 emosila. kalau kat rmh nanti kena marah lagi aku emosi. dapatla tumpu kat dia pulak belah malam. mikhail pun dah boleh adjust tido malam. siang masih banyak tido, menjelang petang lepas mandi dia akan berjaga, main2 until 10-11pm then he will sleep after few rounds of nenen. during the nite dia cuma merengek sikit nak susu. itupun pejam mata. so senang keje aku. just mengiring n bf him then he will continue to sleep. tapi kalau dia dah bukak mata besar2, jangan harapla dia nak continue tido balik dalam masa terdekat. kena layan dia main2, borak2 dulu dalam sejam. another round of milk baru dia tido.

oh, aku jugak dah mula puasa since 18th ramadhan. insyaAllah, ganti 17 hari jer. n aku nak ganti secepat mungkin maybe lepas naik keje sementara susu tengah banyak nih. takut bila hormon mula back to normal, susu makin kurang bila puasa. aku pun dah mula kumpul stok susu dalam bottles n liners. bertambah excited bila cikgu dah belikan deepfreezer. actually bukan aku jer yang excited ada deepfreezer nih. cikgu pun sama coz now dia boleh beli aiskrim n simpan. kalau dulu fridge 1 pintu tuh aiskrim asek cair jer. dia beli gak ice cube trays n buat ais banyak2. well, hopefully kedatangan df nih tak sia2. mintak2 rezeki mikhail bf panjang. lebih panjang dari kakak yana dia.

so, last saturday aku berurut finale siap mandi bunga bagai. syok coz my back dah mula sakit2 sengal hasil mendukung budak solid tuh. amik sehari jer. mikhail pun mandi bunga. bukan mandi saja, makcik tuh buat air mandian siap dengan doala. then now aku duk rumah jadi housewife without the cooking part. cikgu lebih suka beli kat bazar coz most of the food lg sedap dari aku masak. agree. mana aku reti nak masak nasi kerabu, nasi dagang, nasi arab, nasi beriani tuh. nak buat setakat makan 2 org pun macam tak berbaloi. so beli ajer sudah. for raya semua dah setel. cikgu berjaya carik baju melayu with the same color as my baju kurung. cuma budak2 jer lari tema sikit. takpela, budak2. baju jalan2 dia aku belikan 2 helai kemeja masa pegi klcc sorang2. nasib cikgu jenis tak cerewet. dia kata itu jer cukupla. malas dia nak pegi carik lagi yg lain. aku pulak ada baju kurung 3 pasang. baju jalan pakai apa ada sudah. rollingla baju2 dalam almari yang banyak2 tuh.

tahun ni plan raya berbeza sikit dari tahun2 lepas. kali nih beraya di kl dulu. raya kedua baru balik melaka. tapi besok nak balik melaka kejap sebab cikgu nak tolong parents dia buat preparation raya. sana kan semua buat from scratch. penat hoih. memula dia nak balik sorang tapi apa aku nak buat kat rumah? bukan aku keje pun. plus dia nak bawak ariana sorang. oh no no no. kang semua sibuk buat keje, ariana ntah ke mana buat apa. takpun keje diorang tertangguh sebab nak kena monitor ariana plak. tugas utama orang lelaki ialah parut berpuluh bijik kelapa n kemas laman. menggigil tangan lepas habis parut. nak pegang cawan pun dah macam orang parkinson dah aku tengok. laman pun boleh tahan luas. nak potong rumput, sapu n trim2 pokok. sebbaik harituh cikgu n adik2 dia belikan ayah lawnmower yang boleh kutip rumput terus tuh. kurang sikit keje. n keje aku ialah menjaga anak2 jela. nih nak balik bsok tak pack apa lagi nih. jadi mak nih kena pack skali untuk anak2la. pening nak fikir bape helai baju nak bawak. nak kena tau iterinary dulu baru senang nak pack. okla, i better start going or else, ada yang tertinggal kang.

oh, before aku terlupa. eventhough masih terlalu awal tapi maybe after this i dont have the chance to post any entry soon. so, di sini aku nak memohon maaf andai ada terkasar bahasa tersilap bicara dalam blog nih yang buat sesapa terasa ke. Selamat menjalani ibadah puasa, dan Selamat Hari Raya Aidilfitri.

1 comment:

Nur a.k.a admansyah said...

Salam Aidilfitri juga...

Maaf Zahir Batin yea babe! Sorrrbbb