ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Monday, April 5, 2010

the long entryyyyyy......

fuhh...lama giler tak update blog...nak kata bz, taklaa sangat...nak kata takde ilham tak jugak tapi maybe writing mood is not there...seriously, this entry will be long...since august last yearlaa katakan...so, i'll try to recap what i hav been doing since...

September
Raya...if last year i raya berdua, this year we raya bertiga...with baby dalam perut...excited punya pasal, i dah tempah 1 pasang baju kurung pregnant prior 2-3 bulan before...siap pesan kat akak tuh besarkan sikit ye kak, nanti perut besar takleh pakai lak...then i tempah 1 lagi baju kurung pahang saiz normal dengan harapan bahagian lebar kat bawah tuh leh muat perut...skali end up both pun takleh pakai...baju kurung pregnant jadi baju kurung XXXL...besar yang amat...(which till now tak pakai)"kak, saya kata untuk baju pregnant, bukan untuk orang gemuk eh..."sensitif ok...1 lagi sendat/senak sket bahagian perut...tapi ku gagahkan juga menyarungnya...lantaklaa...well, enjoy the pic...1st day raya jer tuh...melaka-gombak-wangsamaju-srigombak-keramat...penat wooo...but its worth it...ngeee...

look at all the places we went...penat...tapi sonot!!!

my mom buat trip balik kampung perak n penang on raya ke-3...ingat nak join but doctor tak advise jalan jauh2...so, mama g dengan the girls jer...jeles akak tengok gambar korang...nak join gak!!!next year kita konvoi k...

October
besday gue on 15th...this year memang each of us tak dapat hadiah :(...bcoz nak simpan duit untuk baby...plan nak bersalin kat private kenalaa bajet2 belanja...neway, we still celebrate together...g makan kat TGI wangsa walk...en suami belanja...hmm...tak biasa sangat g makan sana...order yang nampak selera jer...big portion tapi tastenyer macam tak match kat tekak lak...maybe salah pilih menu kot...ada suggestion?

November
baby : turn baby turn...preggy dah masuk bulan 7...baby suka kepala dok atas...takmau turun...puas menonggeng (aku baca dalam buku untuk memudahkan baby pusing)...lasak bukan main...hei sayang, main bola ke hapa kat dalam tuh...

December
My bestest fren get married on 18th...congrates dear noni...hadiah dia sampai skang aku tak beli lagi...hehehe...dah ko pun susah sangat nak pilih, tunggu ko announce apa yang takdelerr k...wedding noni best ++ coz kitorg "the girls" telah membeli uniform khas untuk jadi pengiring...ala2 bridesmaid lerr gitu...semua nampak cun especially the bride...wearing red n black with girlfrens wearing pink n grey...i will post those pic in different entry later...

2 weeks before that we had a blast, a girls nite out...karaoke-ing at redbox the gardens...almost 20 of us...sonot sangat...jangan tak caya eh this preggy g karaoke...last single outing...pasni nak kemana2 kenalaa bawak si kecik or en suami kenalaa jaga...huuhuhu...

My other frens that were married on the same months are muhaini and nureen...congrate u guys...cepat2 dapat baby leh sebaya ngan anak aku!!!

i had a blast!!!

January

aku bersalin...will be posting it in a new entry...nak citer sini tak syok arr...


February
dalam pantang...aku pantang kat rumah mak...ingat nak pantang 2-3 minggu jer kat rumah mak then nak balik rumah sendiri...last2 sampai 44 hari aku kat sana coz malas nak buat keje rumah n tak reti masak untuk orang pantang...hehehe...resepi yang aku slalu makan masa pantang:

1. ikan haruan masak air asam/halia/lada hitam
2. limpa bakar dengan ladahitam/bwg putih/halia
3. ikan merah bakar dengan rempah
4. taucu ikan
5. serunding (ini kes kalau mak tak sempat masaklerr)
6. and anything yang mak letak atas meja...yang kalau aku tanya "mak, yang ni boleh makan ker?" dan jawapannya "boleh, makan jerlaa"...

2 comments:

maylyn said...

1) font kecik gile i almost cant read it. No, i am not old hehehe

2)lama xjupe eh

3)jadik ke pindah?

aRLene said...

font kecik kerana entry panjang...lama tak jumpa aku ke ariana?hehe...apa lagi, datanglaa rumah...aku tak jadi pindah...