ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Tuesday, April 13, 2010

mana MASA pergi?

warghhh!!! nak update blog tapi tak sempat!!!anak baru sorang...tu pun menyusu jer...takyah nak masak makan ke apa...en suami pun tak komplen dinner asyik beli jer (thanks sayang) tapi takde masa gak...i dun even hav time to tell you all about my baby yet...
i'll tell you my day macamana ek...ok, start from balik kejelaa...senang sket nak citer...
balik keje tunggu alan amik naik motor-6.45ish...sampai rumah tukar keta amik baby kat rumah makcu-7.05ish...sampai rumah makcu, borak sikit2 then balik-7.30ish...singgah kedai beli makanan...7.45ish...balik rumah mandi gilir2 coz jaga baby...8.00ish...lepas u mandi, i mandi, solat then siapkan makan(amik pinggan jer...)8.30ish then u makan, i susukan baby...then i makan then kemas dapur supaya makcik dan pakcik si T tak meragas kat dapur...then lipat kain or laundry...9.30ish...then siapkan barang baby nak bawak besok, siapkan baju nak pakai g keje bsok...(nasib baik en suami gosok baju sendiri...hehehe) 10ish...then pump sebelah lagi...then sembur bilik dengan "rid the insect"...prepare tempat tido baby...10.30ish...then masuk bilik nak tido...baby taknak tido lagi...golek2 dengan baby...layan dia main/borak/whatever dia nak...11.00ish...paksa dia tido sambil tersengguk2...susukan baby...baby lalok tapi takmau tido...enjut2 dia kat bouncer sambil pejam mata...bukak mata baby dah tido, angkat dia masuk bed dia...then mummy n baba(actually baba dah lama tido) pun tido...12.00ish...baby ek ek...bangun angkat baby susukan dia...2.30ish pam sebelah lagi (kalau rajin) then tido balik...then baby ek ek lagi susu lagi...5.00ish then tido balik then alarm bunyi then tutup alarm then pejam kejaaaaapp jer...err...sedar2 dah kul 7.15 kelam kabut bangun mandi siap nak g keje...kuarkan susu baby dari freezer...last check barang nak bawak (sometimes ada yang tertinggal gak...en suami kena patah balik amik)...kejut baby...naik keta hantar baby kat makcu, opah buat air-wajib minum k...then rushing balik rumah tukar motor then en suami hantar pergi keje...then sampai opis on pc then pam susu...then turun kantin makan then sambung buat keje...in between surf internet (baca sikit2 jer) then buat keje then petang ulang balik rutin...
fuhh...nak menaip nih pun penat tau...terbayang macamana bila anak dah start makan solid..takkan nak tapau gak??!! hehehe

No comments: