ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Wednesday, June 9, 2010

weakest week

mesti kalian tertanya2 kemanakah gerangan penulis pergi (wah, ayatt....errr...ada ker pembaca aku nih...)...anyway, medically, macam2 jadi kat aku n my baby...husband saya seorang yang gagah...dia sihat sahaja...hehehe...sambung balik...

i fully bf my baby n there're still got lump at my B even after 1 week++...so, i went to see a specialist n after an ultrasound, she said there are pus in my B and she need to do a "small" procedure...well, to you maybe its kinda small but to me, anything involving needle is not considered as small...she inject a local anaesthetic to the area and then insert another BIG needle n suck the pus out...i get 2 days mc and i'm very happy coz the 3rd day is Wesak Day...means i get 5 days off!!! ok, dont get too excited...on Wesak day we hav planned to go back hubby's hometown aka melaka...that morning i dont feel really well...my hands and legs feel numb n i cant carry ariana...ok, after few hours, i feel a bit better so off we go to melaka...melaka is SOOOO hot!!!that afternoon i had fever...taking panadols i went to sleep with ariana by my side...
then the next day, ariana pulak demam...pegi klinik, doktor pulak takde, amik ubat je...then malam tak kebah jugak pegi klinik lain pulak...doktor giv different ubat...memula ok then about 1am ariana punya temp hit 39.1!omg, kitorang terus pack barang bawak pegi hospital...doktor tahan masuk wad...kesian ariana...kecik2 dah masuk hospital...
day 1:demam, day 2:demam+diarhea, day 3: diarhea...masa day 3 tuh doktor suruh ariana puasa...macamana nak suruh baby 4 bulan puasa...u tell me?then i said cannot so doctor give her salt diluted in water as milk substitute...kesian anak aku...selalunya tak jalan air kosong dalam botol...nih dah lapar sangat sedut gak air garam...agak2 dah 2 oz, terus taknak...sedih tau tengok dia sakit macam tuh...meragam jer...bila dia nangis, dengan aku aku skali nangis...then day 4: diarhea dah kurang so dia leh minum susu gilir2 ngan salt water...oklaa sket...then petang tuh dah boleh balik, balik rumah jap then terus balik kl...esoknya hantar ariana kat bbsitter n aku g follow up check up...doktor sedut lagi pus...kali nih takde ubat bius...dia kata jarum kecik jer...takyah bius...tapi sakit gak wooo....masa tuh kul 10 lebih n aku baru pump...then dari hospital aku g klcc tgk wayang...hehehe...menyalahgunakan mc!!! tengok citer bounty hunter...oklaa...bese2 jer...hero/heroin pun dah tue...then kul 3 camtuh ada lump balik...(believe me, its the same type of lump, bukan susu penuh or etc...)aik, takkan dalam masa 5 jam dah bengkak balik...doc said kena continue sedut pus selagi menyusu...kalau taknak, kena stop susu...ada sesapa pernah dengar camtuh tak?abis tuh, camna ngan azam aku nak fully bf ariana?alahai...so, nanti bebila aku kena g balik sepital kuarkan pus...eee...arrggghhh...
then khamis aku keje...bbsitter said ariana slightly fever...balik rumah amik dia then bagi ubat...malam tuh we keep on checking her temperature, semua over 38...then bawak g GH lak...kena tahan lagi...jawabnya mommy dia kena EL lagilerr...nasib baik dapat bos n colleagues yang memahami...kat sana doc monitor temperature n bagi ubat demam...next morning demam dah takde until 4pm i requested to be discharge...tak larat weh dok sepital lelama...dari sihat jadi sakit balik kang...then petang tuh dah leh kuar...yayy...huh...sib baik the next few days ariana dah tak demam dah...cuma keje rumah jelerr melambak nak setelkan...huh...ponek den!!!

1st night in hospital...panas sangat sampai dia tak bangun nyusu pun...tidoo...jer
2nd night...ariana meragam jer...badan lemah nak tido tapi nak melekap jer...sian tgk muka dia

3rd night...diarhea...pedih anus dia...kentut pun nangis

day 4...dah sihat!!!dah leh golek2...eh..sapa golek kat seblah ariana tuh? :P

orang tua2 kata kengkadang budak demam nak tumbuh gigi, nak cerdiklaa...rupa2nya ariana demam nak meniarap...mencodak jer kepala dia bila meniarap...cerdik anak mommy eh...

masa nih dah past midnite...ariana takmo tido...nak tunjuk skill baru kat mommy n baba... :)

No comments: