ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Wednesday, February 20, 2013

rindu *hugs*

Assalamualaikum,

waa...rindunyer kat blog nih...dekat sebulan terabai. ni semua gara2 polisi baru kat opis nih. habis semua blogspot, blogger diblocknyer...fb n youtube dah tentula...geram tau...kalau nak baca pun cuma boleh masuk yang domain dotcom jer...tapi aku baca gak blog2 dlm list aku tu sebelum tido (orang lain baca quran, ko baca blog. baguss sgt alin) tapi restrict to reading ajerla...nak komen2 macam leceh guna hp...pastu kena pilih2 plak. kalau lama sangat kang ada jer suara tak puas hati suh tido. padahal bukan kacau dia pun. lampu pun tutup. hmm...

so, macam biasala. nothing much happen. life still goes on as usual. cuma makin sibuk menguruskan wedding zana. teman dia gi carik souvenir, riben, doorgift, etc. haritu masa cuti deret 4 hari cny pun tak kemana...kena keje uolls...nowadays makin bz lak kat opis. bz bermusim. dari 1hb sampai 15hb selalula kena stayback, come back on weekend. pastu rileks sket. most of the time aku rasa cam down jer bila time2 bz tuh. kengkadang aku tak sempat bfast, terskip pam and then susu pun makin merudumla. nak kejar balik pun kena tunggu after 15hb baru leh buat power pumping. dapat main ngan anak2 pun setakat sejam dua pastu dah keletihan nak tido. pagi2 hantar diorang belum bangun lagi. ada skali tuh ariana tiba2 peluk aku kata yana rindu mummy. sedih hati aku dengar dia cakap camtuh. walaupun selama nih kalau aku ada pun dia buat tak heran, must be dia dah terasa sangat yang dia cakap gitu tuh. sobs :(

mikhail pulak makin lasak lagak seorang hero. laju menyusur ke sana sini. masuk bawah meja, punggah mainan, masuk semua termasuk jari jemari dia dalam mulut, pastu sembur air liur. lenjun baju kat dada. macam air terjun air liur nyer...orang duk tanya aku apa benda yang aku tak dapat makan? aku rasa semua pun aku makan. aku pun bukan jenis yang kempunan beria2. nak makan pun benda2 yang senang dapat. aku suspek sebab nak tumbuh gigi kot. as of now dia 7 bulan 3 minggu lebih nih, belum ada bayang nak kuar gigi lagi. kakak yana dulu 5month+ dah ada 2 btg...dia anak mummy. maksud aku dia manja ngan aku. pembuli mummy. nampak aku jer muka dia ceria. siap jerit2 mintak dukung. tido malam nak cium ketiak aku. kalau tak gelisah duk pusing kiri kanan. mungkin sebab dia breastfeed lebih lama. yes, mikhail masih lagi breastfeed n minum breastmilk. Alhamdulillah, rezeki dia menyusu masih ada.

kengkadang jeles gak ngan colleagues yang tak perlu stayback because of their job description is more to monitoring...senang bangat seh...tapi aku fikir balik mungkin rezeki dia pada kerja dia yang senang tapi rezeki aku tambang pegi balik murah n dekat. aku dapat jumpa parents aku almost every week. n ada gak orang2 yang keje macam nak mati tapi dapat bos kejam. colleagues tikam belakang. suami tak memahami. then i dont feel down anymore...rasanya memang camtulaa kan. kita kena tengok kesusahan orang baru kita tau nak bersyukur. bagi akula...

1 comment:

- G C - said...

mujuq company aku tak blocked facebook, youtube, twitter.. kadang2 layan facebook sampai terbabas kerja.. hahahaha..

aku pun kadang2 sedih bila nak hantar anak ke nursery / babysitter, depa melalak2.. sedih sgt.. huhuh..


**** boleh buang tak word verification ni, semak laaa.. uwaaa ****