ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Wednesday, September 25, 2013

wedding kazen @ saujana impian

Salam semua...lama dah nih, masa 7 September harituh...biasalaa kan...walaupun duk kat ofis menung jer, tapi tanpa gambar dari cikgu, takde makna aku nak story dulu...x syiokla...ok, takyahlaa citer panjang2, gambar pun banyak...kita layan gambar ngan caption je ok?


on the way nak pegi tuh singgah rumah ayahngah amik tokcik jap...tema adalah peach-pink...memula ingat nak sedondon anak beranak...pastu pening plak aku nak fikir, aku sauk jela baju apa yang belum pernah pakai n selesa sebab tau nanti mesti sampai ke petang kat sana...


belah kiri tulaa tokcik aku...yang jaga aku n zana dari kitorang kecik...i mean dia yang provide for kitorang...yang menjaga kitorang kat rumah adalah arwah onyang...tapi memang diala tempat aku merujuk kalau aku ada masalah...i is more close to her than mia parentia...yang belah kanan pangku yana tu kitorang panggil wan tam...wife baru ayahtam lepas sekian lama divorce...sebab 1st wife dia tuh rapat ngan kitorang n dipanggil maktam, mana boleh makcik yang ni panggil maktam jugak kan...nanti konfius...tapi kitorang ok jer ngan semua...key word is BIG FAMILY :)


abah aku n aunty adalah peminat ariana mikhail no.1 kot...kalau ada bebudak tuh aseklaa di ambil gambar...macam artis...pusing sikit snap, gelak sikit snap, menguap pun snap...apa2laa...aku seronok jer orang manjakan anak2 aku cenggitu...macam caring gitu...anak2 memang pengikat kasih sayang...bukan antara suami isteri jer tapi antara makbapak ngan anak, mertua ngan menantu...kalau dulu sebelum kawin-lepas kawin mak aku asekla nak marah...now marah2 pun kejap jer...sebab bebudak nih, kejap dah cooldown...rumah aku yang dulu takde sapa nak datang pun now dah ada tetamu sudi menyinggah on weekend..Alhamdulillah...


bapa-adik2-abang pengantin...pakcik aku nih adik abah...dia yang paling kelakar dalam family...kalau ada gathering memang kitorang duk berkumpul kelilinga dia...ada jer citer kelakar..kengkadang tak lawak mana pun tapi cara dia bercerita tuh syiok...ni kiranya wedding pertama dalam family ayahteh...abang pengantin-akmal tuh ustaz tuh...single n available...ustaz macho katanya...ceh...yang adik2 tuh semua tengah belajar lagi


tumpuan mata bila masuk ke rumah tak lain tak bukan meja desserts ni laa...coklat tuh...mak oih...aku dah risau kot anak2 aku especially yana mengadap ini je...surprisingly dia tak heran pun...tak caya?


kita test dulu sepinggan


jangan main2 ye yana...mumy ko nih mengadap ko makan coklat serupa nak amik exam...baju ada bawak extra tapi nak mencuci coklat bukan senang oi...



ahh...leceh sangat bak sini mummy suapkan...tapi kenalaa catu dulu...huhuhu...last2 yana pun fedup, lepas sepinggan share ngan aku dia dah tanak dah...bagusss....


budak encem tersipu2 atas pelamin


kesian yana...macam tak semenggah plak baju dia bila aku tengok nih...nak pakaikan baju kurung memang takla kan kalau nak lepak lama...nak pakai dress kang dia nak berlari sana sini...sudahnya pakai macam kita nak pegi mall je sudah...senang, tak panas n sopan...(ketiak takpe...belum jadi aurat lagi)


kan aku dah kata pakcik aku nih kelakar...kitorang suh pakai sampin, dia tanak...tak stylo katanya lagipun senang nak bersilat...hahaha


pagi tuh sebelum para tetamu datang kitorang bacakan tahlil sket untuk arwah2...sempat plak posing tuh...


ayahtam-ayahteh-makteh-aunty-abah-antara orang paling busy hari itu


siap ada gamelan..group nih jugak yang perform silat pengantin...sedapla diorang main alat2 tuh...


moh posing atas pelamin jap...cikgu tukang amik gambar...nak mintak orang lain, semua busy... 


sepupu aku nih cikgu prasekolah-farhana menunggu ketibaan putera hati...dia memang personally orang yang sangat lembut...sesuai sangatla jadi cikgu tadika...kalau aku, mau kena padaiyappa bebudak tuh...


suaminya shafiq...kenal masa sekolah diorang nih


aku rasa dah lama giler aku tak rasa masakan pengantin yang sedap giler macam kat sini...xtau mana pakcik aku dapat tapi seriusly memang semua sedap...sedap sangat sampai lupa apa menu dia...menu pengantin biasa rasanya tapi sedap sangatlah...haaa...bape kali aku cakap sedap tuh...


dapatla rasa sepotong...bolehlaa


thanks uncle afiq jagakan mikhail sementara mummy n babah menikmati makanan yang sedap...


family photo yang sempat di ambik...yana menghilang ntah mana...mikhail tak sabar2 nak turun...orang dah beratur nak amik gambar...jadila, buat kenangan


sekeping nih gambar masa nikah 2 weeks before...

all in all, its a success...Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar...cuaca pun tak panas sangat n tak hujan...deco, pelamin, doorgift semua cantik, makanan pun sedap...semua pun happy...tunggu lepas nih kazen mana plak yang nak kawin...ada alasan aku nak carik baju baru...huhuhu

tahniah Farhana n shafiq...Selamat pengantin baru...semoga berbahagia hingga ke Jannah...amiin

No comments: