ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, January 19, 2015

ariana's 1st week at kindy


[updated : with pictures]

Assalamualaikum :)

niat di hati nak share hari pertama ariana pergi sekolah...alaa...kindy jer tapi haruslaa mak dia excited sampai amik cuti sebab anak pertamalaa kan...tapi ntah apsal takleh upload gambar pulak so kita borak2 jelaa..gambar nanti kita usaha lain yer...

Alhamdulillah ariana seronok kat sekolah...hari pertama tuh pukul 6.15am dah bangun sendiri...pastu mintak mandi...ingat nak tunggu dia kat kindy tapi takde parents lain tunggu pun lagipun cikgu dia tak galakkan tunggu...so, baliklaa ke rumah...setel keje rumah apa semua pukul 1 datang amik, bawak dia balik rumah opah sebab makcu dah masak...kebetulan mak and seth ada kat sana...apalagi, menggeletiklaa si yana nak ikut mak balik...maghrib tuh amik dia kat rumah mak, nampak dia letih sangat...puas mainlaa tuh...besok kena berkejut nak bangun pagi...siap tanya kita apsal tido kejap jer...adoilaa...pastu kitorang brainwashlaa kata schoolday takleh ikut nda balik...yana kena cukup rehat kalau tak nanti kat sekolah ngantuk, bla bla bla...







 
hari rabu pulak cikgu suruh bawak swimsuit/ baju basahan...ada aktiviti mandi manda...bukan main seronok tengok gambar2 diorang yang cikgu whatsapp kat group teachers and parents tadika tuh...hari jumaat pulak ada amali solat...kiut sangat tengok diorang ramai2 bertelekung dan berkopiah...hari ni (isnin) yana tak dapat pegi sekolah sebab ada slight flu...since sabtu sebenarnya...dah nak baik dah tapi biar dia betul2 baiklaa baru pegi sekolah...kang naya anak2 orang berjangkit pulak...lagi 1, besok birthday yana yang ke-5 tahun...weekend lepas dah setelkan beli barang2 nak masuk dalam goodies bag, kek dah tempah, malam nih tinggal packing jer masuk bag and deliver besok...hopefully ariana will enjoy her birthday dengan kengkawan kat kindy...

p/s : isyhh...tak syioklaa cerita takde gambar...

No comments: