ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, January 26, 2015

Alfatihah buat paklong Rameli Bin Abdullah

Assalamualaikum :)

i'm back in the office today after 5 days leave...unplanned....ok ok...yang friday memang applied tapi wednesday and thursday memang adhoc...remember i told you about my paklong that was admitted to HKL from Penang Hospital and then sent back to Penang Hospital? sadly to inform that my one and only Paklong has passed away last Tuesday at 1.30pm...Innalillahiwainnailaihirojiun...dia baru balik rumah dia seminggu...nope, dia balik bukan sebab dia beransur sihat but his situation static...and the medical team said they have done everything they could medically...i guess paklong tunggu nak balik rumah sendiri kot...
Al-fatihah untuk arwah Rameli bin Abdullah

so our family in KL semua rush ke penang...yang mana boleh pergi awal, pergi awal...me, mak, makcu, pakcu, my kazen and mikhail bertolak at 9pm...ariana will stay with my mak's maid while cikgu at school...cikgu tak ikut since he already applied for leave on friday...you know school teacher mana boleh amik cuti banyak...we arrived kat rumah maklong dalam 2am++...anak arwah, kaklong pun sampai almost at the same time dari kuantan...arwah paklong dikebumikan keesokan pagi...Alhamdulillah, ramai keluarga dan rakan2 arwah yang datang...arwah paklong seorang yang sangat baik dan peramah...dengan siapa pun dia boleh join borak...even cikgu masa praktikal dulu dekat penang port, dengan muka tak malu selalu singgah rumah atau gerai air paklong kat pantai bersih...paklong layan jer...nak amik hati yer...hehehe...kami bertolak balik ke KL lepas asar, singgah maghrib and dinner kat Tapah then leas hantar mak, hantar pakcu n family, aku sampai rumah dekat pukul 12am...memang letih+ngantuk+pening+selsema...so decided to take MC jelaa on thursday tuh...



petang...after kebumi


seberang jalan dari rumah paklong adalah pantai nelayan...ada medan selera



agaknya mikhail mengenang toklong yang baru sekali berjumpa


semoga roh paklong tenang di sana...Al-fatihah

 
i just lay down kat rumah...tak buat apapun...memang tak larat sungguh...kain menggunung pun xlipat...pukul 3pm amik bebudak pastu barulaa nak packing barang untuk balik melaka pulak malam tuh...cikgu and his siblings kena jumpa doktor ayah nak bincang pasal ayah's condition...turn out ada small blood clot kat pintu injap jantung and ayah refuse to take ubat cair darah...Alhamdulillah, nothing serious cuma kena cosistent amik ubat and jaga makan jangan gastrik and jangan luka sebab once dah amik ubat tuh, kalau luka lambat nak baik...itu jelaa cons yang doktor explain...other than that ayah boleh sambung rutin dia macam biasa...balik melaka kali nih ada drama baru...hahaha...malaslaa nak elaborate kat sini...pepandailaa...memasing dah besar, dah jadi bapak orang pun...hmmm...

No comments: