ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Wednesday, February 25, 2015

the long hiatus, of being unwell


Assalamualaikum :)

waa...lama betul tak update nih...dekat sebulan...in the meantime macam2 happen...currently me and my husband are not feeling well...yesterday after coughing like a mad woman, i went to the clinic upstairs and took mc...my husband took mc today...kesian dia semalam kena bawak students pergi padang from 8-5 untuk acara MSSSM...dengan panas membahang, dengan kepala dia pening, flu and cough, bape kali dia muntah2...harini mc, rehatlaa betul2...besok until friday kena bawak lagi students ke sana...

punyala kepala kitorang ting tong semalam dek kerana ubat and tak sihat, we slept with our door unlock all the way dari grill, solex, pintu kayu semua tak kunci...even the house key still hanging at the door...Alhamdulillah sebbaik takde apa2 jadi...bahaya sungguh...dahlaa aku tertido kat ruang tamu with mikhail sampai pagi...dengan tertido atas karpet takde bantal, selimut and sliding door wide open, masuk angin embun...this morning dah sakit2 badan...tekak pahit kepala miong telan ubat byk sangat...padahal cough jer tapi sampai 5 jenis ubat doktor bagi...plus ubat ehem2 lagi...

haa...alang2 tuh nak share berita gembira...im expecting again...almost nearing the end of my 1st trimester...kali nih memang totally different with my previous pregnancy...i request to have only the strenghten womb pill, not the every 2 weeks jab...pastu tenaga kurang banyak sangat...dah lebih sebulan tak makan properly...tak lalu...tak larat tuh tahap nak baring jer...nak mandi, makan pun tak larat...luckily my husband boleh harap sangat...dialaa yang masak nasi, goreng ikan and suap the kids...layan diorang and put them to sleep...on weekend he would vakum and mop the house, help me with the laundry, mandi and siapkan the kids...sampai aku plak rasa bersalah sebab macam pemalas sangat...but of cos keje lelaki, tang mengelap habuk, kemas2, organize tuh memang dia tak sentuhlaa...but still bersyukur dia banyak tolong kat rumah...whenever i have the energy, i would cook his favourite dish...apalagi kalau bukan saaaamballl...and ikan goreng...sonang sangat tuh...



cakk!!!

 
seriously, i hope after 1st trimester nih i gain my ownself back...rimas dah mata nih tgk sepah2...kain tak berlipat, dapur tak organize...even groceries pun dalam plastik tepi dinding lagi...and i want to cook again...i mean cook real dish...and nak baking balik...ariana been asking to bake brownies or cupcakes but i said nantilaa...nak tgk tepung pun xlalu...and we need to re arrange the furniture in the bedrooms sebab lepas nih nak kena train the kids to sleep in their own bed...dunno how im gonna do that coz until now, mikhail still latch on me to sleep...haiz...and he would wake up at least 2-3 times at night...and he dunwan bottle at night...acaner tuh? during the day boleh lagi distract dia dengan cartoon and other activities...must.wean.off.ASAP...lagipun tak elok for me and the baby...i always pray Allah would ease our process to wean off mikhail while keep me and the baby safe...

please pray for me too ya...thanks, muahhsss


No comments: