ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Friday, February 27, 2015

30 Days Blog Challenge Day 15 : Surat kepada seseorang


Assalamualaikum :)

hmmm...tengok dalam draf entry nih dah siap lama...just maybe masa tuh tak ready nak publish lagi...so, kita upkan jelaa...

Kehadapan orang2 yang alin sayang...alin tinggalkan surat ini sebagai wasiat kepada keluarga yang masih hidup setelah ketiadaan alin...

alin nak dikebumikan di KL...biar dekat dengan anak2...moga diorang sudi jenguk2 pusara selalu...xyah buat kebuk fancy2...cukuplaa frame dan nisan buat sempadan...doakan mummy diberatkan timbangan ke syurga, diluaskan kubur, dijauhi dari seksaan kubur dan neraka...sedekahkan alfatihah tiap kali lepas solat...solat yer sayang...jangan tinggal...kalau tinggal, takdelaa bekalan mummy disana nanti...

alin tak banyak harta...adik, sebagai pemegang amanah, gunalaa duit yang ada untuk setelkan semua hutang2 yang ada dulu...rasanya aku takde hutang ngan orang tapi kalau ada yang menuntut, bayarkanlah...kalau alin belum tunaikan haji, buatkan haji badal untuk alin yer...tolong tinggalkan bekal untuk alin di sana...sedekahkan apa yang boleh untuk kegunaan orang yang lebih memerlukan...selebihnya untuk keluarga...berilah mengikut faraid...

to my husband tersayang, rumah tuh kalau boleh jangan jual...itu jelaa harta yang dapat diturunkan untuk anak2...korang jangan rebut2 k...pepandailaa uruskan samada nak duduk atau sewakan...sayang each other...kalau gaduh, jangan lama2...jaga hubungan sesama saudara, amik tahu, amik berat...makcik2 dan pakcik2 mummy banyak tolong mummy and aunty adik masa kami kecik...buatlaa baik dengan diorang...yang mana boleh tolong, tolonglah seikhlas hati...

bila mummy dah takde, bekalan mummy hanyalah sedekah jariah dan anak2 yang soleh...korang kena jadi anak2 yang soleh baru mummy dapat masuk syurga tau...nanti inshaaAllah kita jumpa di sana k...benda2 elok yang mummy ajar, sampai2 kanlah pada anak cucu korang pulak...moga saham mummy bertambah...

YaAllah aku mohon kepadamu panjangkan usiaku, sihatkan tubuh badanku, murahkan rezekiku moga aku dapat terus berbakti pada orang2 tersayang...

Tuhanku, aku tidak layak untuk ke syurgaMu...namun tak pula aku sanggup ke nerakaMu...

No comments: