ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, March 2, 2015

nothing much on weekend


Assalamualaikum :)

how was your weekend? harini boring sangat kat ofis...well, actually hari2 pun boring...rasa tak produktif sangat...plus monday blues lagi harini...lagilaa rasa macam nak menyelinap masuk stor n sleep...makan gaji tido namanya...what to do, our business right now tak brapa sangat since last 2 years...kalau dulu merungut balik lambat, keje melambak, now i dun have anything to complaint except bored...sebbaik gaji masih jalan and we still get our bonuses last month...Alhamdulillah...

last saturday i tried to gather my energy and cook...alaa, lauk2 simple jer...ikan tenggiri goreng sambal, sup  bayam merah, goreng kentang+ikan bilis+cili api+bawang and telur masin...actually masak sup bayam coz i wanna tackle my little picky eater si mikhail...last time when i cooked that pastu masukkan nasi dalam mangkuk kasi berenang2 dgn sup, banyak jugak dia makan...ariana walaupun still susah makan, masih boleh dipujuk at least 5 suap...hahaha...bersyarat2, adoi...luckily i did that coz mikhail makan dalam 5-6 suap jugak before he said "anok" which means taknak...ariana adalaa dalam 7-8 spoonful itupun tipu kira konon baru 2 suap, baru 3 suap padahal dah 5-6 suap...hahaha...things that a mother wud do...

on sunday after breakfast we went to Aeon Setiawangsa...cikgu nak pegi Unifi repair his modem...turn out bukan modem yang rosak tapi kabel charger jer...masuk jusco jap carik my long sleeve tshirt then belanja the kids naik rides 1-2 round...after that singgah rumah mak kejap...nama jer duduk dekat but selalu tak berkesempatan jumpa...my sister was fortunate coz she live nearby, just walks away and mak babysit her son...so hari2 laa jumpa...singgah kejap jer coz mak nak bersiap pegi kenduri...see, bukan tak nak jumpa okay but my parents still active at weekends, ada jer hal...selalu tuh kak hos jer yang ada...then we tapau kfc for lunch...i can only eat their kolonel burger and cheesy wedges whereas cikgu and the kids meratah ayam...masuk malam dah taknak makan apa2 dah...susu jer memanjang...haiz...

i've read that sebab bagi susu kerap thats why bebudak taknak makan...but if i dun give his milk, dia bukan nak makan pun...menjerit2 nak susu jugak...takkan nak biar dia lapar kot...not that i offered him milk pun...dia yang mintak...as for ariana, dia pun dah 5yo, so mmg dalam proses nak kurangkan susu and make her eat solid more...kalau dia mintak tuh sajer jer kitorang lengah2 kan...dia tak terjerit2 mintak but later on she will nag us how long she have to wait for her milk...hahaha...that little mak nenek...

apalagi nak citer eh...oh, currently dah kurang loya2...but since batuk xbaik lagi memang xboleh makan banyak...kalau tak bila batuk2 terus keluar balik makanan...bila berlari ke bilik air nak muntah...2 orang assistant kat rumah tu pun sama sibuk berlari belakang kita...concern sangat...apsal mommy? mommy muntah? yang kecik tak pandai cakap sangat pun sama mata terbeliak2 tengok kita...hahaha...time baik, baiklah sangat...time nakal berdesup lari bila nampak mommy pegang rotan...cikgu and ariana pun xbaik betul lagi batuk...especially bila on aircond kat rumah...makin menjadi2...tak on, panas membahang pulak cuaca sekarang kan...hope our health will get better soon...till then, muahs3

No comments: