ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Wednesday, March 4, 2015

schoolmates' darlings


Assalamualaikum :)

yesterday i get to meet 1 of my gf...initially we plan to meet all 5 out of 6 of us next monday for hi-tea and gossipping session...tapi...biasalaaahhh...to initiate a meeting for 5 person is not easy...so dapat jumpa sorang semalam pun jadilaa...itupun sebab nak pass barang and kebetulan she waited for her husband to fetch her there...it was merely 8 minutes (she said, she timed it maybe..hahaha) but cukuplaa untuk melepaskan rindu chit chat the important stuff...sempat tau...hahaha...they were my highschoolmates...these frens of mine lain sikit...kat media sosial memasing sombong giler susah nak like or comment at each status...macam tak kenal jer but once we got to sit down and chat, 3 jam pun tak cukup...thats why kena amik cuti kalau nak berjumpa...memacam cerita keluar...best jugak gitu kan...walaupun kengkadang rasa macam nak merajuk sentap semua pun ada...hahaha...blame the hormones ok...

but out of 6, ada sorang nih memang the bestestfren of mine...we have been in the same school since we were standard 2...boleh kata she's my pillar when i'm at my weakest point...she wud fetch me at the ofis, pegi tengok wayang sampai 2 movie berturut2, makan burger extra special dalam keta then tido at my house...besoknyer dedua bangun baru kelam kabut siap nak pegi keje...best sangat masa tuh...takde curfew, takde boyfren nak kacau (masa tuh cikgu jauh so she's my boyfrenlaa...) and we know each of our family members well...boleh kata most of her pakcik makcik datang my wedding...during my wedding dialaa yang paling banyak membantu...i dun have any transport so dialaa yang bawak aku ke hulu ke hilir carik barang, jumpa mak andam, the night before pun dia tido kat rumah sewa aku yang hanya ada aku, dia, my other fren and my kazen yang tolong pakaikan inai...dialaa pengapit on both side...masa bertandang kat melaka, dia tolong angkut my sisters datang melaka coz nobody cares...masa tuh my sisters semua belajar lagi...license pun takde, mana tau nak arrange transport...dia jugak yang pegi pinjam keta mercedes parents dia untuk bawak pengantin nih masuk dewan...altho my abah dah pakai honda civic pun masa tuh, rasanya kalau aku tak terfikir, memang pengantin tak sampai dewanlaa...tetamu datang makan jelaa...dia kata takkan nak pakai keta kancil dia...hahaha...my parents memang handle kenduri sahaja...my mom langsung tak involve...lagi best...ahhh...cerita lama...

anyway for the past few months, she have problems at work...i mean bukan dia yang bermasalah but she got a boss from hell yang sangat insensitive...she was stressed and i probably joke at the wrong time...and then she just silent herself from us all...sedih sangat coz antara ramai2 frens, i broke the news about my 3rd baby to her 1st but no reaction...i guess i have crossed the line this time...or maybe she just so stress that she cannot digest my joke...hmm...whatever it is, i miss her so much...and i get jealous when i see her having good time with other people but me...i mean, if she can make time for them, why can't she make time for us? sounds like a psycho girlfren pulak dah aku nih but seriously, i miss we talked to each other on the phone for 2 hours straight...dengan cikgu pun tak pernah gayut lama camtuh...paling lama 15-20 minit kot...ok, kalau ikutkan keadaan sekarang memang tak dapeklaa nak buat gitu lagi dengan anak2 and all...but sedih sebab nampak sangat...nampak sangat aku kena pulau...am i really that bad? actually kengkawan sentap dengan aku nih memang dah terjadi since sekolah lagi...i always have good intention but somehow it backfire me...

ada 1 time kat sekolah...aku memang suka balut buku...sampai dah keje nih pun kengkawan ofis selalu bawak buku/novel kadang buku sekolah anak mintak aku balut...so this fren S ask me balut majalah sekolah dia...pastu i said ok...but then another fren A pun mintak jugak...tapi dia terus bagi majalah tuh so aku terus balut dia punya...when S found out, dia marah sungguh2 siap jerit2 maki semualaa...becoz she ask me 1st...i dun think its such a big deal pun...so during recess, aku pun curik2 amik majalah dia and balutkan...bila dia dapat tau, dikoyaknyer pembalut tuh...masa tuh geram ada sedih pun ada...1 thing, pembalut tuh aku beli sendiri kot...dahlaa aku tak caj apa2...adoi...and since S agak popular kat kelas, some of the students pun start nak boikot2 aku...hahaha...zaman sekolah...

then dah besar nih pun sama...dalam ramai2 kawan yang tak dapat attend majlis dia, tetiba aku jer yang kena sentap2 nih...serious tak faham...maybe sebab my reason tak kuat...boleh jer cakap ada incident kat rumah so stuck takleh kuar but aku memang tak reti nak menipu...terus terang ajerlaa...tapi dah besar2 nih memang aku tak pujuk dahlaa...coz memasing ada komitmen kan...just hope they wud understand and if they dont, i cant change them...usually they will be ok after a while...

p/s : tetiba nak rasa camana kalau aku pulak yang merajuk?

No comments: