ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Friday, July 24, 2015

pre raya entry


Assalamualaikum :)

waa...dah seminggu kita raya kan...banyak giler hutang post...let me check my gallery files...i still owe this blog the story about Mikhail's 3rd Birthday celebration, my BSP rounds, a few buka puasa with families, my achievement baking the main fruitcake and sambal udang for raya and of cos the Raya Celebration itself...i have googled how to transfer photos from my hp to computer but too lecehlaa...i need to install some program in my pc and hp then another few steps from there...haiz...bertambah malaslaa jadinya...nak cerita without gambar memang tak syiok...i am the type of person yang nak explain kena ada pen n kertas...even for small road instruction...hahaha...semua nak jot down...

oh, btw, yesterday we went to our 1st checkup at Al Islam where i will be delivering my baby...and guess what?! we now know the gender, yeayyy!!! senanglaa nak sort out baju2 lama...dah boleh mula basuh and susun...dah boleh order mattress set yang dah lama aim cuma belum decide which design...geram okeyh tengok tilam2 kekabu handmade nih...talented sungguhlaa diorang nih...and also to buy a few more items yang besar like new babycot coz the old ones dah bagi pada my sil...she due anytime now...masa bagi tuh belum tau diri sendiri pregnant...hehehe...takkan nak mintak balik plak kan...stroller pun dah lebih 5 tahun dah...still using it till now...dah berbunyi2 tapi that one tunggu dululaa...maybe beli wrap or baby carrier yang elok sikit sudahlaa...tolonglaa, stroller makan space kat rumah...duk kondo beginilaa...nak beli apa2 memang kena fikir nak simpan mana...bukan ada stor pun...

so, till i figure out how to tepek gambar here, kita tunggu jelaa eh...eh, must do it before baby keluarlaa gitu...toodles....

No comments: