ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Wednesday, February 17, 2016

of weekends and family


Assalamualaikum :)

lama tak borak2...few long weekends and manage to fully utilised it...1 weekend kemas rumah beria2 siap mop lantai guna air panas...my husband complaint kata lantai licin padahal selama nih kesat kadang2 melekit2 tu yang dia rasa lain...hahaha...my doter pulak siap cakap bersihnyer rumah kita...mama (her babysitter) tak pernah kemas rumah macam nih (vakum, mop, rearrange this and that)...adoi...padahal rumah mama dia lagi kemas...my makcu tuh mana ada laundry tak berlipat...nampak sangat selama nih rumah kitorang yang sepah...hahaha...

then another weekend attend wedding pastu cuti CNY balik melakalaa...cuti lama harus balik kampung husband kot merajuk pulak kang...hehehe...but i is ok jer coz i get to visit 2 of my frens yang memang duduk sana...my Unimate, yasmin's baby already 10 months old...nama arif...baru dapat jumpa coz she confine kat kedah then masing2 bz...another one memang betul2 baby 45 days old...nama putri nur aulia...

balik melaka kali nih nampak fil kuat sikit...dah jalan sana sini cuma dia dah tak ke masjid for daily prayers...bahaya sebab takut dia tiba2 tumbang ke hapa kang...lagipun dia belum kuat nak bawak kereta sendiri...kalau nak pegi check up, ibu drive ayah duk sebelah...Alhamdulillah my mil consider masih kuat despite her age already 63...ligat buat keje rumah sampaikan masa duduk dengan kitorang sebulan harituh dia kata rileks yer duk sini...kat rumah melaka macam2 nak kena buat...hahaha...perli ke apa tak taulaa kan but memang kalau kat kampung tuh dengan rumah agak besar, dia ulang alik dr depan ke belakang laju jer...kalau aku lepak dapur ngan bilik jer...tv pun tak tengok sebab malas nak ke depan...

laman rumah melaka sekarang tunggu anak cucu balik, gilir2 laa tolak mesin rumput tuh...kalau tak pun upah orang...my in laws nih jimat cermat orangnya...kalau boleh semua nak buat sendiri...while we were there, we also planned for kenduri doa selamat coz ayah dah selamat operate and nak tumpang sekali buat aqiqah for the 2 babies...inshaaAllah nak buat bulan depan but during school holidays the caterer not available so terpaksala amik date after school holidays...senang camtuh...for ariq buat sekor je dulu...lagi sekor maybe buat thru online jer...so currently tgh survey for goodies...

oklaa....nak citer something but yang itu next entry yer...tadaaa

No comments: