ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Friday, April 1, 2016

Kdrama : Descendants of the Sun


Assalamualaikum :):):):)

nampak tak betapa banyaknya smiley di situ...hehehe...setelah sekian lama takde Kdrama yang best setelah "the time when we were not in love" (kenapala Kdrama nih suka tajuk pepanjang eh?) akhirnya keluar drama baru lakonan Song Joong Ki dan Song Hye Kyo...well, actually dalam citer nih ada 2 couple...tapi kita citer pasal main lead jelaa eh...

Oh mai aku minat sangat ngan Song Joong Ki especially lepas tengok dia berlakon movie Wolf Boy...lepas berlakon Wolf Boy tahun 2012 dia terus pergi servis tentera...semua korean kena serve dalam army selama 2-3 tahun yer...thats why usually diorang akan bg performance yang kaw2 sebelum masuk supaya dalam 3 tahun dia takde orang tak lupakan dia...macam hero citer secret garden tu...citer nih adalah comeback dialaa...pastu dia suka join runningman and dalam runningman dia selalu kena kutuk sebab blur...tapi bila aku tengok dia berlakon dalam citer nih aku rasa dia bukanlaa blur tapi sweet sangat...

ini sinopsis dari wikipedia :

Yoo Si-jin (Song Joong-ki) is the captain of the special forces. He catches a motorcycle thief with Sergeant Major Seo Dae-young (Jin Goo). The thief is injured during his capture and is sent to the hospital. Dae-young realises his cellphone was stolen by the thief and goes to the hospital to retrieve his cellphone.
In the emergency room, Si-jin meets Dr. Kang Mo-yeon (Song Hye-kyo) for the first time. He falls in love with her immediately. Mo-yeon mistakenly assumes Si-jin is part of thief's criminal gang. He proves to her that he is a soldier with the help of army doctor Yoon Myeong-joo (Kim Ji-won).
Si-jin and Mo-yeon begin to date, but due to their jobs, their dates don't go well. Si-jin takes an order to lead his soldiers on a peacekeeping mission to the fictional country of Urk. Meanwhile, Mo-yeon becomes upset that she fails to become a professor due to a colleague's privileged background. When Si-jin and Mo-yeon meet again, they talk about their views on life and realise how different they are. Si-jin, as a soldier, kills to protect lives and Mo-yeon, as a doctor, tries to save all lives. They say their goodbyes.
Eight months later, Mo-yeon rebuffs the sexual advances of hospital chairman Han Suk-won (Tae In-ho) and as a result is assigned to lead a medical team in Urk. There, Si-jin and Mo-yeon meet again and fall in love all over again.

korang...tengoklaa citer nih...now ada kat channel 391/392 rabu and khamis pukul 8.55pm...next week dah episod 11...tapi online korang pepandailaa carik yer...aku tak tau...



cute jer diorang nih


smart sangat aih

jom layan gambar2 dari EPISOD 1 SAHAJA...episod 1 pun dah sweet tau
 

aigooo...


*pengsan*


omoooo...


*why so sweet leh?*


bila serious terasa kena panahan terus ke hati penonton


nampak yang dia suka sangat kat doktor kang...smitten habis


direct jer cakap nak ajak dating


isyh3...


macho lah sangat...

oklaa jangan lupa tengok k...dah kata cerita pasal tentera, banyak eye candy okeyh...enjoy!!!

4 comments:

Nurhidayu said...

Mcm best je

Siqah Hussin said...

Oppa Joong Ki (*^_^*) Siqah pun tengok drama ni! Peminat setia! Haha! Bersungguh tunggu english subs. Jalan cerita best, pelakon best, skrip best, ehh semua best lah. Hehe!

aLin arLene said...

memang best pun ayu...aku rekod kat pvr duk ulang tgk episod 8-9-10...suwitt sangat aih...pengsan bangun pengsan bangun aku...hahaha

aLin arLene said...

hi siqah, tq singgah sini...haah, semua best kan...ada benda tak logik pun best...hehehe...seksa tunggu next episode...sementara tuh duk ulang2 tgk yang mana ada...