ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, April 4, 2016

Makan2 and Birthday Abah


Assalamualaikum :)

last week pergi Bonjour Garden Cafe again for lunch...actually bukanlah restaurant sebab area tu sebelah foodcourt intermark so its quite open...sedap2 makanan kat situ...pricewise sesekali bolehlaa, selalu kopaklaa...gitu...meal for a person dalam 30++...setakat nih apa yang dah pernah order sedap and portion besar so make sure to empty your stomach before coming here...makan sini sempena my kembar from other mother dah balik from maternity leave...dia belum pernah pergi lagi...so pergilaa 4 orang tapi gambar lagi 2 orang termasuk yang diraikan takde...hahaha...xpelaa, ada can lenkali jelaa eh...


me and my colleague kak sha...orang kuat nih...we have the same task at the office, so kalau aku cuti, diala back up and vice versa...kalau dua2 nak cuti maka must make sure there's nothing to process...


i ordered pasta crab and edamame...ermm...edible but me no likey coz too much edamame rasa macam overpower the whole dish..


the other 3 ordered chicken chop...gravy sedap xcukup okeyh...set meal comes with ice lemon tea and pumpkin soup...side dish ada salad and whipped/baked potato...

other than this i've tried their seafood olio twice...sedap but mengah nak habiskan even for me...mind you, i am the type of person yang makan banyak tau...siap tolong habiskan makanan kkwn sebab sayang taknak membazir...my fren pernah ordered snail wurst...macam chicken chop cuma ayam tuh ganti ngan sosej daging yang pjg sampai berpusing...hence the name...roti dia pun sedap2...my favourite is the peach eye...ada seketul buah peach atas roti...in between ada fresh cream...mmm...lazattt


on saturday morning i cooked nasi lemak...haaa terer tak? beria masak padahal 2 orang jer makan...ariana makan sikiiit jer and mikhail langsung taknak...planned for days siap mintak colleague kat ofis bawak daun pandan dia tanam...cikgu requested sambal udang (i hoped he answered sambal sotong kembang or sambal paru when i asked him...pfttt) so i cooked just that...lain tu biasalaa...he said ok, jadi (1st time buat) and sedap when i asked again...hahaha...that was our breakfast and lunch coz dinner dah plan nak keluar makan with my family nak celebrate Abah's belated birthday...his was 61 years old on 15th March lepas...i bought an outdoor jacket coz he always goes hiking...


we went to In Colonial at intermark...luckily they choose a place near to my house...we were the 1st one to arrive then abah then zana...our reservation room was nice, pintu boleh tutup to confine our little rascals...hehehe...bukan selalu dapat jumpa...ni pun hampir2 tak jadi coz masing2 ada program...


sementara tunggu makanan jom selfie sket...


ariana memang manja sket ngan aunty sebab aunty rajin melayan dia


appetizer, cheesy spring roll...sedap, mikhail makan sebatang ni jer...


kailan with anchovies...bolehlaa cuma dia potong panjang2 susah sket nak masuk mulut...


mushroom and mixed vegie and prawn masak kuah pecah telur...hahaha...sorrylaa tak ingatlaa nama dia but so-so jer nih...


bulat2 nih prawn...sedap sangat...


butterchicken...xsempat rasa...tapi licin so sedaplaa kot

ada lagi 2 dish, sup daging and ikan masak stim kot...tapi xde gambar...semua sedap


ariq nak tido, dapatla lena kejap 10 minit sebelum terjaga balik


our room was decorated with balloons...seronoklaa bebudak tuh




abah with cucus...when we were done dining, diorang dah start clear the table and they ask if its a birthday celebration zana said yes...suddenly dia kata nak bagi complimentary dessert...waffle with ice cream and they brought it in while sang happy birthday...pastu suruh abah pakai topi bendalah tuh...sebbaik my abah sporting tau...bglaa crown ke apa kan...


these 3 main tak kisah orang keliling...lari pusing2 meja...tu yang ariq pun tido sekejap jer


last but not least family photo...emilda jer takde sebab belum cuti...she's at egypt

Happy 61st Birthday Abah...no words can describe our feelings to you...me you and zana have went through ups and downs and i'm happy that you are finally happy...our best wishes stay with you all the time...

No comments: