ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Wednesday, July 13, 2016

Aidilfitri 2016 - Raya Pertama


Assalamualaikum :)

as promised, gambar raya pertama tahun ini...raya on my side pulak but to those yang dah tau, i have 2 families...belah mak n belah abah...so memandangkan dah bgtau raya KL, both pun naklaa beraya sama on 1st day...as a daughter, i obey their request...jauh pun takpelaa...setahun sekali kan...kita compensate with tido rumah abah so that dapatlaa lepak lama sket instead of datang kejap jer...dahlaa datang lewat kan...mak plak dapat pagi raya so both should be happy parentslaa kan...hehehe

my husband said rasa pelik tahun nih sebab we make a move from our house...dahlaa pagi tuh dia ceri beri...kesian dia...dia kata tak rasa meriah kelam kabut rebut bilik air terjerit2 nak amik gambar ke apa...hahaha...dah rumah mak pun distance 15 minutes apart jer and sana bilik semua occupied, betterlaa bersiap kat rumah sendiri kan? nak berulang ke toilet patploh kali pun tak segan...hehehe...sebelum keluar rumah, salam raya dulu...selalu kalau stay memana even rumah in law pun mesti lupa tau...kelam kabut siap anak, siap diri sendiri, husband dah bawak anak2 pegi depan...tinggallaa kita terhegeh2...sampai petang terus lupa...i like it this way...kita-kita ajer


amik berkat...banyak menyusahkan dia


ariana cover malu plak bila kita point out salah dia...


budak nih belum faham...salam sengih2 jer

Wangsa Maju

i only wore moisturizer bila keluar rumah...sampai rumah mak terus serbu bilik my sister...fatin baru done mekapkan fina...yeay!! dah lama nak fatin mekap tapi takde occasion and takde masa...ni pun bagi dia max 30 minutes jer...selalunya dia mekap lebih sejam...hohoho...mommy takde masa banyak camtuh yer...menjerit husband dari bawah kang...hahaha


hasilnya...wallah...cantik tak mekap kak lin? 


close up sket tang mata


me and fina...fina pakai falsies, aku tak kosser aih...kang nak solat leceh nak bukak


auwww


with kak hos, my mom's helper for 21 years...baik sangat...beruntung kitorang dapat dia...


ok, salam raya takde gambar or probably my sister forgot to send mine...anyway, susahnyelaa nak amik gambar mikhail...


taknak sudahlaa...berempat jelaa


anak2 mama


anak menantu cucu mama

Gombak - rumah opah

walaupun hari2 datang, tapi tak sama bila raya...my kids membesar kat sinilaa...dapat jumpa 4/6 uncles...




OOTD...kain jer baru



my opah...Alhamdulillah masih sihat walaupun adalaa sakit2 lutut kadang2


with 2 cheeky boys...





sebab suka sangat ngan mekap, haruslaa wefie banyak sket...tukang mekap yang rambut blonde tuh...she is a certified MUA...its been her passion since kecik...checkout her ig @hanaikmal


one with cousins

after that kitorg balik rumah, pack2 barang nak overnite rumah abah then lps asar baru gerak...almost 6pm baru sampai...Alhamdulillah jalan tak jem

Kota Serimas


my family beraya style potluck...masing2 adik beradik abah/mama akan bawak hidangan masing2...so ada macam2 jenis rendang/sambal or juadah lain...aku? tiap tahun bawak perut jer...hehehe...belum terer nak masak rendang hidang orang...since both grandparents dah takde, so sebelum raya akan discus adik beradik abah nak kumpul kat mana...tahun ni kumpul kat rumah abah...senanglaa aku sebab pegi rumah abah jer dah dapat jumpa semua...well, tak semualaa...ada yang balik beraya rumah mertua diorang...but in a big family, ada 2-3 family pun dah meriah...
 

apa2 bagi makan kenit2 dulu


orang kuat di dapur


my brother emir suka sangat baju melayu dia tahun ni...cutting ala2 hipster katanya...takde pesak, fit ikut badan...baru form 3 tuh...berangan bagi kat dia...hahaha



suruh bergambar ngan grandpa buat2 lembik pulak...mikhail lari mana tah


salam raya sambil dukung anak...suami mithali sangat...aumm


ni jer gambar yang ada...kepoh sangat yg tudung kuning tuh 


anak menantu cucu abah

Selamat Hari Raya untuk semua...maafkan saya kalau ada salah dan silap dalam berbicara...kot2 ada benda yang buat korang annoyed ker kan...or sakit mata tengok...ampun maaf 0-0 yer...


2 comments:

Siqah Hussin said...

Pandainya mekap.. Siqah mekap sikit je.. Tak reti sangat.. Buruk nanti.. Huhu..

Lawa baju raya 😊

aLin arLene said...

hi siqah, dari kecik tenyeh mekap mama...hahaha..praktis makes perfect..sapa pun boleh belajar kan..