ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Wednesday, July 13, 2016

Aidilfitri 2016 - Raya seterusnya


**the original blogpost with comments dah terdelete masa nak clear off my draft folder...sebbaik mmg tgh view blog so sempat copy paste...but to those yg comment, so sorry yer...



Assalamualaikum :)

1st thing 1st...bila dah upload gambar semalam macam tak berapa nampak makeup detail tuh...so, here a snapshot from ig @hanaikmal sendiri...

#kakakyanggigih
#supportivesister
#makeupfreeforlife
#makeupanak2akunantiye


huduh sangat muka before tuh...muka letih dan penat...mata putih pun dah kuning...dahlaa ig dia public...demi adik, takpelaa...ku berkorban

anyway sambung cerita raya...1 thing that i regret sikit adalah not packing for melaka terus...coz dari rumah abah tuh tgahri pastu call sana sini nak beraya ke mana semua takde kat rumah...sepatutnya dari rumah abah dah boleh terus gerak ke melaka...dah halfway pun...tapi terpaksalaa patah balik rumah sendiri nak siapkan packing nak beraya kat melaka pulak...actually malam sebelum raya tuh memang tido lambat, tapi buat keje lain...penat pun yer...ulang alik KL-melaka-KL tgk beg pun nak muntah...seriously otak cam takleh fikir masa tuh...husband pun xcakap apa...so lepas setel pack, lepas asar baru bertolak balik melaka...sampai sana just nice before 7pm...malam tuh pegi beraya rumah kawan husband...besoknya patah ke belakang pulak ke rembau as usual every raya pegi rumah adik fil...makan sedap sangat... lepas tuh singgah rumah adik mil pulak kat sg. udang...


budak kenit nih dah siap2 hensem dari rumah grandpa skali balik rumah jer...hahaha


raya ke3 husband sedondon dengan mikhail, pakai kurta.


gossip lettew...



anak2 dan menantu perempuan


dapat gak bergambar berlima wlaupun ariana tuh tgh sentap...


beria pujuk mikhail pakai kurta nih...memula dia taknak...duk bukak je zip tuh


im wearing baju kurung moden jer...ariana wearing her favourite tutu kurung...jumpa plak ngan matching heels...dia kata sempurna mommy...hahaha...kemain ayat tuh...


2 cucu kenit melaka...arissa so cute wearing kurung kaftan...kejap2 londeh kain...last2 baju jer tinggal



acik norsiah dengan anak dia ati jer masak nih...diorang memang biasa masak utk catering...sedap bak ang


otw ke sg. udang pulak...semua keletihan...berhimpit bujang2 nak duduk depan...tu ariq sengih2 kejap jer...dah mamai...


20kg on my lap...kebas peha mommy nakkk
  

makngah standing beside me...ariq dah tukar uniform...rumah makngah balun lontong pulak...tak bagitau pun nak datang sebab memang on the way...tawakkal jer...skali siap pakej makan lagi...Alhamdulillah


lepak rumah makngah tak lama...mama, and my sisters nak datang rumah melaka...diorang dari batu pahat pegi beraya sambil2 jalan2 makan angin...tu gambar pegi makan asam pedas muar kat jeti mana tah...ok, tu jelaa gambar beraya yang ada...raya ke4 that is saturday tak kemana...siap2 lepas asar gerak...ingat nak singgah rumah mak usu tapi dia takde kat rumah pulak...maka kitorang teruskan jer perjalan balik KL...Ahad seharian duduk rumah menanti orang nak datang katanya...sampai maghrib tak nampak bayang...well, consider rehat sebelum naik kejelaa...


No comments: