ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Friday, August 5, 2016

open house dan birthday celebration di tadika anak2


Assalamualaikum :)

last saturday, tadika ariana buat open house...sekali dengan birthday celebration untuk anak2 yang lahir bulan May-August...thats include mikhail...masa birthday mikhail 28 june lepas takde buat apa2 langsung coz dia demam...lepas2 tuh berturut2 lak my husband demam balik pastu ariana pastu my husband again...sibuk raya lagi, so kali ni tadika dah buat, kita celebrate sinilaa...tadika sediakan the main dish...masa sampai tuh hujan agak lebat lepas tuh rintik2...sempat makan sikit2 jer as my husband masa tuh still tak sihat...ever since his tonsil bengkak, pantang silap sikit, kena hujan sikit terus demam...bukan yang light2 tapi nih siap menggigil2, muntah2...demam since khamis, siap amik darah khamis malam tuh but the doctor said its just viral fever...hmm...lepastuh nak jadi photog for mikhail's birthday lagi kan...

anyway, from what i saw memang banyakkkkkk sangat menu...ada nasi dagang terengganu, laksa penang, laksa johor, sate, nasi impit, roti jala dengan kuah durian (tak dapat makan nih, cries a river...) the teachers ask the parents bawak dessert or appetizer jer so we bought cake for mikhail's birthday and popia sata...desserts pun banyak...ada puding diraja (nih aku round lg skali nak amik dah setel...haha), puding caramel, dadih, cakes, nugget and sausage, gula2, coklat semua adalaa, u just name it...tolonglaa favourite semua tuh...my husband makan 3 keping roti jala and he's done...marah dia bila aku cakap tak sempat nak rasa itu ini when he doesn't have appetite at all...hahaha, sorry darling...me and desserts susah dipisahkan...terbayang2...hahaha...gambar foods takde coz ramai orang so ada rasa segan...plus tgh dukung ariq, memang hp letak dalam beg jer...

in the house, the teachers conduct the birthday party...they line up the kids according to their age then the birthday boys/girls will come out to receive/give their presents...oh, tadika nih usually asked each kid to bring 1 present pastu tukar2...they celebrate birthdays every 4 months so in a year kena bawak dalam 3 presents and they will get about 3 presents on their birthday too... 



ariq join abang kakak


mikhail got his 1st present from ana...budak comel...kenapa termenung tah...ana is 5 yo, mikhail is 4yo...



mikhail is giving his present to his peers...


cukup payah nak amik gambar 2 beradik nih...dah elok posing ada plak yang photobomb...hahaha...kids


total ada 6 biji kek tapi yang femes kek ultraman...we bought ours last minute from secret recipe...raspberries chocolate cheese cake...knowing mesti banyak chocolate cake...lagipun mikhail suka fruit jam...
 

bila teacher dah susun camni, mikhail potong kek org lain pulak...hahaha



potong kek ngan bff ariana, uya..


mak2 pun nak posing jugak...yg baju hijau tuh teacher yam, teacher mikhail and kenit2 4yo and below...sabar sangat2 orangnyer...taulaa bebudak kecik2 nih...kejap nak dukung, kejap nak susu, nak tukar pampers, berakla, tumpah itu ini...dia layan jer...siap potongkan kuku, bagus sangat...still single but not sure available ke tak...hehehee


ini dian, mama kayla, adrian n anna...cantik kan dia...


ariana and her bestfren, uya...kenyang main kat playground jer...sikit pun takde nak makan ke minum ker...sebbaik dah paksa makan nasi kenyang2 kat rumah...


ariana with teacher alia...teacher alia ajar budak2 5yo...teacher ariana last year...bakal pengantin nih...
 

sebelum balik, sempat jumpa my ex colleague kat ofis (tudung peach)...sama2 pregnant then bergili2 bersalin last year...rupanya dia maksu pada teacher alia...and her kids pun dulu tadika situ...what a small world...sebelah aku tuh owner and teacher ariana sekarang...dia jugak ajar iqra'...teacher hasmah...harap tak serik ajar anak2 saya yer... 


No comments: