ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Friday, August 5, 2016

potluck raya at office

Assalamualaikum :)

tengok draft rupanya belum citer pasal potluck raya kat ofis...padahal this was before open house tadika...alaa, tak kisahlaa kan...asalkan ada cerita sikit buat kenangan...so setelah adik kami pujuk2 nak buat potluck, maka kitorg yang bini2 orang nih pun buatlaa...nih for 1st time in my working life buat potluck2 nih...my boss being a man tak peduli pun nak buat ke tidak...ada dia makan, takde kalu dia tapau dari kantin...hahaha...adoi


so, inilah dia orang2 kuat yang menjayakan potluck raya 2016 ini...from left kak sha, me, our adik aina (she's the youngest), kak aniza and nurul...dah bgtau taknak rasa burden so buat yang senang2 jer...apa2 sukati decide sendiri nak bawak apa...


our menu...aku bawak nasi impit, sambal tumis ikan bilis with lotsa bawang besar, rendang ayam mak bagi masa raya, daging dendeng belajar buat dgn tokcik...both rendang n dendeng was frozen in the freezer so takla susah mana...just thaw and reheat jer...

seafood olio by kak sha and bihun goreng by aina...


there's also marble butter cake, cheese tart sedap and frambozen kenari by kak aniza and nurul...semua tuh kuih tunjuk jer...hahaha


orang kuat aku...kalau aku cuti, dia cover and vice versa...


with our unit head




makan2 lasted sampai petang...Alhamdulillah makanan semua habis...tiada pembaziran...kalau panjang umur, ada rezeki tahun depan kita buat lagi k...


2 comments:

Siqah Hussin said...

Banyaknya awak masak =) Best potluck! Hari no diet at all. Hehe

aLin arLene said...

alaa siqah, nasi impit ngan sambal tumis jer..yg lain panaskan balik dari freezer jer...kat opis nih takde diet2, semua bahagia jadi bulat...hehehe