ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Tuesday, August 9, 2016

to my hero - Adam Mikhail


Assalamualaikum :)

Untuk Mikhail mommy...i learn a whole new kind of love when i have you...jaga mikhail tak banyak karenah, senang sangat even mama pun cakap camtuh...masa baby mikhail suka sangat tengok tv, senang nak suap makan...badan naik dengan jayanya...jarang sangat demam...1st demam masa mikhail umur setahun lebih...itupun sebab tumbuh 4 geraham serentak...walaupun mikhail boy dan demand susu tinggi, mommy berjaya lengkapkan exclusive breastfeed selama 6 bulan...lepas tuh sambung sampai mommy mengandungkan ariq...

Mikhail lambat bercakap...at 2yo cuma 1 perkataan keluar at 1 time...mikhail selesa at you own pace...tak suka dipaksa2...sekarang mikhail dah banyak tanya...kadang ulang soalan kakak, kadang soalan mikhail di luar jangkauan mommy...dan telatah mikhail, selalunya spontan dan menggelikan hati...gelak mikhail ikhlas, tapi sekarang dah pandai demand...bila dah makin besar, mommy kena jugak ajar how to share, how to tolerate...sebab dalam dunia sebenar, macam2 orang mikhail akan jumpa...tak semua boleh ikut cara kita...


mommy still trying to figure out macamana nak tackle minat mikhail belajar...sometimes im being a bad mom tercompare mikhail dengan kakak...tercompare mikhail dengan sedara2 dan kwn2 sebaya yang lain...mikhail bukan tak minat but maybe attention span for boys sekejap jer...ajar ABC pun xhabis sampai Z before you start to run around...and kakak being the attention seeker, bila mommy ajar mikhail, dia yang jawab...so mikhail pun ikut kakak...mommy tak dapat nak test whether you understand or not...inconsistency in teaching you daily pun salah mommy...sometimes mommy leka ngan benda lain, mikhail macam terabai...sebab mikhail suka buat hal sendiri, tak kacau orang...tau2 mikhail ajak tido...selagi mommy tak masuk bilik, mikhail ulang alik keluar masuk bilik ajak mommy...


im sorry that we celebrate birthday mikhail lambat...mikhail anak yang baik, tak pernah demand nak kek atau mainan...terima apa sahaja yang orang bagi...mainan mikhail byk turun dari uncle2...pun mikhail tak kisah...bawak kemana2 sampai mikhail jumpa favourite toy yang lain...paling mommy bersyukur, mikhail sekarang dah nak makan...still a picky eater tapi bolehla dipujuk sesuap dua...mommy harap mikhail dapat belajar berkawan kat sekolah..belajar dengar arahan...nak ikut aktiviti sekolah...oh, and berhenti habit cabut kening tuh...hehehe...bukan semua org faham mikhail...bukan semua jugak mikhail mesra...mommy bersyukur mama sayang sangat kat mikhail...sekurangnya mommy tau bila mommy keje, mikhail tak kurang kasih sayang...

Happy 4th Birthday sayang...mommy doakan mikhail menjadi anak yang soleh yang taat pada perintah Allah, terang hati menerima ilmu dan murah hati menyebarkan ilmu...mommy sayang mikhail ketat2..


2 days old


1 years old


2 years old


3 years old


4 years old


No comments: