ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Thursday, August 11, 2016

current kdrama


Assalamualaikum :)

Annyeong!!! uolls tau kan aku suka layan kdrama...tapi bukan semua...mestilaa ada ciri2 menarik utk buatkan aku tertarik nak tengok...kalau ada orang canang pung pang pung pang, ada pelakon yang best, mesti aku tengok...lagi2 kalau ada tayang kat astro...harus aku rekod pastu layan sensorang sambil lipat kain...tu yang tak habis2 lipat...mata tengok subtitle, camna nak cepat buat keje...anyway, sekarang ada 3 kdrama yang aku tengah layan...tension jer cikgu sebab waktu dia clash so mengganggu nak tengok channel lain...oh, bagi yang taktau konsep rekod kat pvr nih...at 1 time boleh rekod/view 2 cerita jer...means kalau tgh rekod 2 cerita, takleh bukak channel lain or takyah bukak tv baru dia akan rekod both cerita...kalau tak dia akan stop either one...gituh...

anyway, nak share ngan uolls cerita baru nih...tajuk asal dia W tapi dah tukar ke W two world...sebab W susah orang nak google katanya...this is my current favourite sebab pelakon dia aku suka...lee jong suk memang suka dia lebih2 lagi dalam pinocchio...han hye joo pun aku suka sebab dia macam tomboy2 selamba sket kat luar...bukan jenis pelakon control ayu ke apa...suka tgk dia dalam runningman...selamba jer...and penulis cerita nih adalah penulis yang sama tulis cerita queen in hyun's man...cerita tuh dah lama...maybe korang tak tau tapi aku tengok dulu sebab kawan suggest...percintaan antara dua dimensi...zaman moden dan zaman joseon...


cerita W nih pasal percintaan 2 dimensi jugak tapi dimensi kartun web dan dimensi dunia nyata...hero nih dari kartun karaktor lukisan ayah heroin...ntah camna heroin kena tarik masuk dalam kartun dan bercinta...pastu kejap dia jump sana kejap jump sini di samping halangan2 yang lain...korang tengoklaa nanti yer...google jer mesti jumpa link...setakat nih aku tengok kat astro channel 394 (HD channel) setiap khamis dan jumaat dengan kdrama.net jer... 


some description from Wikipedia :
Cardiothoracic surgeon Oh Yeon-joo's (Han Hyo-joo) father mysteriously went missing while writing the last chapter of his webtoon "W". Yeon-joo goes to his office and is shocked to see a scene of a bloodied Kang Cheol (Lee Jong-suk), the main character of W, on her father's monitor. While reading something left behind by her father, a hand from the monitor pulled her in. She found herself on the rooftop of a building, next to man lying down in blood. She manages to save him but is shocked to realise that the person she saved was Kang Cheol. She then found out that she can only enter and leave the webtoon based on Kang Cheol's change in feelings.

ok, another story ialah Doctors...kali nih park shin hye jadi doktor...hero pun doktor pakar...park shin hye memula adalah seorang gadis yang bermasalah, mula berubah selepas jumpa cikgu Hong...nenek dia mati dalam 1 pembedahan yang sangat mencurigakan...so dia jadi doktor sebab nak bongkar apa sebenarnya yang jadi kat nenek dia...kebetulan hospital tempat dia keje dia jumpa semula dengan cikgu Hong dia dulu, seorang doktor pakar...cerita nih tak banyak sangat sweet scene...ok, bukan tak banyak tapi ntahlaa rasa macam chemistry diorg tak bape jadi...maybe sebab awal2 dah declare so takde malu2 main tarik2 tali dulu...hahaha...im sucker for romance scene...tapi, bolehla layan sementara nak tunggu W tuh...kat astro setiap selasa n rabu channel 393, 8.15pm



some description from Wikipedia :
Yoo Hye-jung (Park Shin-hye) was a wayward girl in high school with a prickly, gangster personality. Due to her many childhood scars, Hye-jung keeps her heart closed towards other people. However, she changes after meeting her mentor Hong Ji-hong (Kim Rae-won), who plays a key role in transforming her life from a "hopeless" delinquent to a compassionate doctor. They part ways subsequently but meet again after 13 years, when Yoo Hye-jung becomes a doctor.

ni lagi 1 cerita yang setakat nih aku follow tapi tak bape tengok kat tv...aku banyak baca recap kat internet (kaedejun.com) sebab aku takleh match suzy dengan kim woo bin...dalam kepala dah tune kim woo bin dalam cerita heirs...pulak tuh suzy memang tgh bercinta dengan lee min ho, hero the heirs dulu...inilaa akibat fanatik sangat dengan certain cerita sampai takleh move on tengok pelakon sama berlakon cerita lain...

aku baca recap pun sebab orang kata best, so aku nak tau jalan cerita jer...but its not up to my expectation...balik2 isu corruption dalam politik, dalam dunia hiburan where celebrity takleh ada life sendiri...terpaksa mengalah ngan kuasa2 politik yang besar...so, rasanya aku cuma akan tengok bila boring jelaa kot...



some description from Wikipedia :
Shin Joon-young (Kim Woo-bin) and No Eul (Bae Suzy) were a couple who got separated during their teenage years due to an ill-fated relationship, but meet later in life. Shin Joon-young is now a top actor-singer while No Eul is a documentary producer.
No Eul had a tough childhood; her father died in a hit-and-run prompting No Eul to quit school and make a living for her and her brother. Shin Joon-young, on the other hand, had his life planned out for him. His mother wanted him to become a prosecutor; to follow the footsteps of his estranged father, but an awful incident caused him to quit law school and become a singer-actor. The two reunite when No Eul was tasked to film Shin Joon-young's documentary. Joon-young initially gave Eul a miserable time before finally agreeing to do the documentary and even plans to win her heart back.

No comments: