ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, August 22, 2016

berselera kembali


Assalamualaikum :)

Alhamdulillah anak2 dah sihat, tinggal parut n kulit menggelupas macam salin kulit tuh...my colleague said tu tanda hfmd dah baik...after my 3rd kena, my throat ada rasa perit2 sikit...but i didnt go to the clinic coz its still bearable..my hand and foot takde pun keluar apa2 bintik so i continue to go to work...but since the sorethroat, lidah aku jadi super sensitive towards panas n pedas..masak sambal macam biasa, cikgu pun kata ok tapi aku rasa macam nak pengsan duk minum air jer...panas pun takleh..usually i am the one yang buat air panas2 while cikgu punya air kena buat suam..but now minum air berais jer..and 1 more thing lidah dah tak rasa masin n manis..makan semua rasa tawar or pedas jer..dah kena tarik nikmat makan sikit..but im not complaining..makan jelaa..moga terhapus dosa2 bila di uji macam nih..

antara hikmah yang aku nampak lepas anak2 dah sihat nih are their appetite..semua dah berselera balik..hence, mikhail yang sangat susah makan pun dah makin ok..ariq boleh habiskan semangkuk besar bubur, pastu abang makan bihun goreng dia ngendeng lagi..suap gak..org makan durian, rambutan pun nak..suap jelaa secalit dua bagi rasa..ariana memang senang nak suruh makan tapi taklaa ebrtambah2, pun dahmula makan banyak..ni kalau nenek aku dengar aku sebut2 marah dia...dia selalu cakap budak kalau nak makan jangan tegur nanti terbantut nak makan...hahaha..cakap dalam blog diorang tak dengar ok laa kot kan..weekend lepas balik melaka maksu diorang masak nasi minyak..ariana makan bertambah2..letak kicap ngan ayam goreng jer pun..mikhail pun makan jugaklaa setgh pinggan..ok sangatlaa tuh...

his teacher hantar gambar nih baru kejap tadi with caption "Alhamdulillah...seronok tgok Mikhael mkn mee goreng bertambah2...biasa x nak mkn...puas pujuk memujuk..*smiley faces*"


see, betapa excited semua orang bila mikhail nak makan..memang pattern ginilaa agaknya anak2 aku nih...ariana pun dulu lebih kurang gitu...dari umur 2 tahun susah makan..lepas umur 4 tahun baru ok sket then lama2 makin ok..harapnya ariq nih tak ikut jejak abang kakak dia..biar dia nak jer makan sampai besar..kalau ikut mommy dia, memang takde masalah langsung..hahaha

No comments: