ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, August 15, 2016

giliran ariq pulak - hfmd


Assalamualaikum :)

i was on leave since friday coz i was taking care of ariq yang akhirnya menjangkit jugak hfmd dari abangnya...memang pattern dia sama jer...after 5 days kuman tuh bergerak...baby biasalaa kan merengek jelaa...dah agak sebenarnya cuma berharap tak seteruk abangnya...kesian kalau baby gatal2...mana dia pandai garu...nak bgtau pun xreti...

so on friday i ask cikgu hantar mikhail sorg jer pegi rumah mama dia...easier for everybody to handle...ariana n ariq duk ngan mommy kat rumah...in case mommy nak g toilet, ariana boleh tengokkan ariq...ariq tak brapa nak makan n minum...i had to gave him ice cube untuk hisap2 then  bila dah habis terus susukan dia...kalau bg gitu jer, baru letak kat bibir dia dah menjerit...tapi nangis lapar...kesian sangat...hari ahad barulaa dia boleh makan banyak sikit...sebelum tuh suap2 roti or jeli jer...pandang makanan dia pun dia taknak...


this was taken on thursday night..dah nampak red dots kat sekitar mulut...terus i decide to take emergency leave...kesian pulak makcu nak layan 3 org including cranky ariq...


see that muka mashammm...tak sampai hati nak tinggalkan dia...kita kasi full antibody for 3 days k...


lepas mandikan nampak kat tangan n kaki pun ada dah red dots altho tak sebanyak abang kakak...tapi ariq punya more like chicken pox sebab dia besar n berair..



kat lutut pun ada tapi kejap dah pecah sebab dia merangkak...pastu dia nangis...maybe nak bgtau sakit tak pandai...memang berkepit jelaa...

ok, now today mommy dah start keje, abang kakak pun dah start sekolah...ariq is recovering...kudis2 semua dah nak kering...cikgu manage to trim his hair biar kemas n nampak cam boboy sket...back to normal routine...but my throat pulak rasa berpasir nih...acaner?

No comments: