ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Friday, December 9, 2016

our weekend in melaka

Assalamualaikum :)

last weekend balik melaka...as in rumah mertua...i have applied for leave on monday so lama sikitlaa kat sana...dah cakap ngan cikgu kali nih nak jugak merasa keria antarabangsa...so sebelum balik KL dah plan nak singgah...ok kot, should be ok sebab hari bekerja kannnnnn...hmmm

before that on sunday after lunch, cikgu bawak kitorang pegi pantai klebang...not the original beach tapi diorang panggil pantai 1 Malaysia kot...artificial extended beach...nak singgah klebang original coconut shake, the line was crazy...lagipun takdelaa teringin sangat...sebab dah jumpa yang sedap punya kat Alai with shorter queue...hahaha...so, lepak2 tepi jalan, beli kudapan, and sewa bubble soap thing for the kids...




siap bentang tikar...ko hado?




tak banyak sangat aktiviti sini...adalaa a few yang main layang2...


the kids mintak naik keta kuda but the fees macam ridiculous...dia kira per head, rm15 for adult and rm10 for kids...setakat pergi dari hujung sini ke hujung sana tak sampai 300m...kita bawak pegi pat the horse kat tepi jelaa...foc...hahaha...but the kids still had fun tho...balik rumah beria ariana bercerita kat atok dia..."keadaan tadi menakjubkan atok..." kesian anak3 aku...benda simple jer pun dah buat diorang amazed...nampak nau jarang berjalan kan...huhuhu


cheeky boy...suruh senyum buat muka camtu pulak...skrg susah nak tinggalkan dia kat sesiapa...asek nak ikut org berjalan...kalau tgk aku pakai tudung or cikgu pakai topi mulalaa kelam kabut mintak dukung...pastu tunjuk pintu ajak keluar...belum berjalan lagi...kitalaa jadi kaki dia...dia main arah jer nak ke mana...dah pandai bg kita remote suh pasang citer dia...kalau dulu xminat tv, now dia suka citer minions and didi & friends...hadap citer tu jelaa kalau dia cranky...


so on monday lepas breakfast off we went to limbongan...actually masa on the way to klebang on sunday, dah singgah tapi dia kata habis...pastu on the way back home tgk line pjg pulak...aik, tadi kata habis? so we repeat on monday...sampai sana pukul 12pm...cikgu g beratur...line tak bape pjg tapi bayang kuih keria pun takde...tgh masak laa kot...lepas 15 minit, ariq pun dah tido, aku tukar shift pulak...


start je aku beratur, Alhamdulillah the line was shifted masuk ke kedai...so taklaa panas sangat...cuma beratur lama gak dalam another 45 minutes...ingatkan hari bekerja line tak panjang, takde makna ok...rupanya sebab kedai lg 1 tutup so thats why queue pjg giler kat sini...melingkau2 macam ulau...sempat berborak ngan akak belakang aku tuh...dia kata dia pegi kelas belajar buat keria nih...bila dah makin dekat, dapat tau sorg boleh beli limit 20pcs jer...all my frens yang kirim2 semua memang tak dapatlaa nak belikan...dapat bg rasa sorg seketul jelaa...


masa dapat tuh kuih still panas lagi...makan panas2 memang sedap...the sugar coated, the sweet potato...memang matching sangat...cikgu takut nak makan banyak takut aku tak cukup...hahaha...yelaa bape kali balik melaka tak dapat makan, sampai merajuk2laa...last2 cikgu pegi jugak tapi tutup pulak...


bila dah sejuk, rasa dia sama jer macam kuih keria yang lain...kat melaka nih memang keria dia semua salut gula melaka...unlike the ones kat KL tuh...puas hati dapat makan yg panas punya...memang sedap...that night my abah and aunty datang rumah...dapatlaa merasa keria viral...cute jer bila abah tanya whats this all about bila aku post kat fb...nak rasa datangla rumah, betul2 dia datang...hehehe...the next day bawak the remaining ke ofis...dapatlaa bg ofismate rasa sorang seketul and aku sendiri makan beberapa ketul...maybe sebab keledek kan angin, ptg tuh terus sakit kepala, migrain bawak ke besoknya...sampai kena mclaa...hahaha...penangan keria viral...sekali cukup kot beratur beli keria tuh...dah dapat rasa dah ok dah...

No comments: