ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Friday, December 23, 2016

this and that


Assalamualaikum :)

some random pic in my phone...



goofing around in the car...bila anak2 boring duk tanya lambat lagi ke nak sampai...huhuhu...macamana nak travel jauh nih?


time boring2, sandarkan tilam kat katil then mainlaa korang situ...bergolek2, menggelungsur...yang kecik pun tak kian sama naik...

my husband have been babysitting all our kids this whole week...sebab rumah my aunty takde air, so dia kata biarlaa dia jaga semua...a week before that dia jaga mikhail jer sebab nak potty train...ariana n ariq hantar rumah pengasuh...Alhamdulillah 1st day jer banyak terbabas...2nd day onwards dah ok...cuma bila dia kata nak kencing tuh memang kena cepat2 bertindak...kalau tak terbabas jugak...belum pandai tahan lama2 lagi...buang air besar pun kat toilet...sebab dia dah rasa kat toilet lagi lancar dari pampers...mikhail nih selalu sembelit tapi tak pernah nangis ke apa...hasil besar2 macam orang besar, memang payahlaa nak keluar...kadang berhari2 duk nonggeng tapi takde hasil...pakaikan pampers bila outing or tido jer sekarang...jimat sikit...now nak kurangkan susu pulak...nak biar dia makan lebih...susu pun punca sembelit tau...


i can say that my husband jaga anak3 lagi excellent than me...dia kena handle ebm, panaskan ebm utk ariq...kalau bancuh fm, ariq minum sikiit jer...tak pernah habis 3 oz...


masa jaga mikhail seorang memang dia fokus potty train jer sampai rumah tonggang langgang...then aku cakap elok2, mintak tolong kemas sikit2 at least bilik tuh katil berkemaslaa kan...sebab by the time aku keluar, anak2 tak bangun lagi...nak kemas pun takleh...now cikgu siap masak utk lunch...kadang2 sebelum g keje aku siapkan lauk utk lunch or siapkan bawang2 hiris utk senang dia masak...yang simple2 pun jadilaa...anak3 sekarang memang suka makan nasi and tak memilih lauk janji tak pedas...atas tuh dia masak kari ikan bawal...woww sangat sebab aku selalu fail masak kari...huhuhu...sambal udang tuh memang balance malam sebelum tuh...thats y ada 2 ekor jer...

ada skali tuh dia buat sotong masak kicap n ikan goreng sambal...balik keje aku makan bertambah2...hahaha...my kids jenis yang kena nap siang dalam sejam dua...kalau tak diorang jadi restless and tantrum...nak tidokan diorang serentak adalah susah but cikgu manage to do that!!! terrer sangat nih...nak kena belanja laa... 


suap anak3 makan memang kena sabar...dekat sejam baru siap...jenis makan xreti duduk setempat...jenuh panggil berkali2... 


pagi2 macam nilaa muka yang nak ditinggalkan...pakkal laa cuti mommy dah habis...kalau tak boleh join golek2...jeles ngan babah...


isyh3...mulut tuh...


lepak2 at my sister's house...sampai2 ingatkan dah siap masak, kita yang masak rupanya...but siakap steam dia yang buat, sedap gaklaa...tekak iolls suka siakap 3 rasa lagi...masak simple2, makan ramai2...selera bak angg...

lepas tu petang sikit kita bagi can bebudak berendam walau hakikatnya masing2 sroot sreet...sampai mengamuk2 taknak keluar pool...hahaha





No comments: